Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Αυτές είναι οι υποδομές του Πορφύρα μας. Επιτυχία--φαινόμενο για τις Παγκορασίδες μας.

Σπουδαίο, ιστορικό και ενδεχομένως μοναδικό ( αυτό θα το μάθουμε αύριο μόλις έχουμε πλήρη γνώσ του συνόλου των αποτελεσμάτων ) επίτευγμα για το βόλει του Πορφύρα που ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ την πρόκριση και των 3 ομάδων του Παγκορασίδων στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ.
Και μία και δύο και τρείς ομάδες του Πορφύρα, ΟΛΕΣ, πέρασαν δια πυρός και σιδήρου, ανατροπών και αξιοσημείωτων φαινομένων και ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ προκρίθηκαν.
Φαινόμενο σπάνιο για την ΕΣΠΕΔΑ και όχι μόνον.
Τις Παγκορασίδες Β και τις Παγκορασίδες Γ ακολούθησαν σήμερα οι Παγκορασίδες Α του Πορφύρα που πήγαν με την πλάτη στον τοίχο στη Νέα Σμύρνη και πήραν τη νίκη σε βάρος του Πανιωνίου με 3-1 σετ αφήνοντας εκτός συνέχεια της διοργάνωσης τον αντίπαλο τους.
Νωρίτερα, η Δραπετσώνα είχε προκριθεί καθώς είχε περάσει με χαρακτηριστική άνεση απο τη Σαλαμίνα, με νίκη 3-0 σετ σε βάρος του βαθμολογικά  αδιάφορου Τελαμώνα που είχε ήδη προκριθεί ....
Μοιραία λοιπόν, ο Πορφύρας πήγαινε στη Νέα Σμύρνη για να νικήσει αποκλείοντας τον  Πανιώνιο και τα κατάφερε, με σπουδαία εμφάνιση, υποδειγματική, μετά το πρώτο σετ, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 25-13.
Με πνεύμα συνεργασίας και σπουδαία δουλειά απο όλα τα παιδιά, ο Πορφύρας αντέδρασε με ψυχραιμία και πήρε το δεύτερο σετ με 25-19, το τρίτο με 25-20 και το τέταρτο με 25-19.
Χαρακτηριστικό του αγώνα ;
Η υποδειγματική ατμόσφαιρα, ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΙΛΑΘΛΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ, με τους γονείς των παιδιών και των δύο ομάδων να δίνουν ρεσιτάλ κοσμιότητας. Τόσο απλά.
Τέτοια ευγένεια και τόσο πολιτισμένη συμπεριφορά σαν και αυτή που βιώσαμε σήμερα απο τους οικείους των αθλητριών του Πανιωνίου, πραγματικά σπάνια έχουμε δεί.
Μπράβο τους.
Και ο Πορφύρας και ο Πανιώνιος αγωνίσθηκαν πολύ καλά, αλλά, το καλά στοχευμένο σερβίς και οι άμυνες καρδιάς έδωσαν τη νίκη στην ομάδα μας, απέναντι σε ΜΙΑ ΙΣΑΞΙΑ ΟΜΑΔΑ, που πραγματικά λυπούμαστε που μένει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, μετά απο αυτόν τον τελικό πρόκρισης.
Ο Πορφύρας, χωρίς την τραυματισμένη Αναστασία Καρβούνη, αλλά, με ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΟΛΕΣ τις αθλήτριες του, πήρε ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ την πρόκριση που κινδύνευσε να χάσει επειδή είχε ηττηθεί εντός έδρας απο τον εκρηκτικό, τότε, Τελαμώνα με 3-2 σετ....
Μαρία Χονδρουδάκη, Κατερίνα Ζαννή, Πετρίνα Μπουτσελάκου ήταν καταπληκτικές.
Η Ιλια Κουκομέλα, τώρα που δεν...βαριέται να πάει στην μπάλλα για άμυνα, με την οξυδέρκεια της ήταν πολύτιμη.
Στο δεύτερο σετ μας κράτησε όρθιους η Εφη Υφαντή, με τις λύσεις που έδωσε στην υποδοχή.
Η Ουρανία Κονταράκη ήταν χρησιμότατη και μας έδωσε το τέταρτο σετ με τους άσους της.
Ως κεντρική η Μίνα Κουτσουδάκη ήταν αγωνιστικότατη και άφοβη.
Αυτός ο Πορφύρας ήταν ο ορισμός της ΟΜΑΔΑΣ.
Τιμή μας ότι μας διαιτήτευσε ως πρώτος ο αλάνθαστος κ.Παπαστάμος, που σφυρίζει στην Α1 Εθνική Γυναικών.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλλή ) Κ.Ζαννή, Χονδρουδάκη, Μπουτσελάκου, Κουκομέλα, Κονταράκη, Κουτσουδάκη, Βαλσάμη, Υφαντή, Τσόρβα.