Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ορισμένες χρήσιμες και καθαρές σκέψεις....

Πρώτα απο όλα, καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
Θα θέλαμε να παρουσιάσουμε ανοιχτά ορισμένες σκέψεις που έχουμε στο μυαλό μας, με βάση αυτά που καταλαβαίνουμε ότι απασχολούν μέλη του τμήματος βόλει Γυναικών του ΑΟΦ Πορφύρας, παλιά ή νέα.
Η πολιτική που ακολουθεί το τμήμα, εδώ και πολλά χρόνια και σίγουρα πολύ πριν απο την κρίση, είναι ξεκάθαρη.
Ενα παιδάκι πρέπει να έχει τον χρόνο του για να αποφασίσει εάν θέλει να εγγραφεί στο τμήμα, εάν είναι προτίμηση του να παίξει βόλει.
Γι΄αυτό ακριβώς τον λόγο, δίνουμε σε όλα τα παιδιά που έρχονται στο βόλει του Πορφύρα, ικανό χρόνο ώστε να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν.
Να κατασταλάξουν τα ίδια, να δούν κι οι γονείς το περιβάλλον και τους ανθρώπους και να καταλήξουν απο κοινού σε συνειδητοποιημένη απόφαση την οποία θα υποστηρίξουν, φυσικά, με τη συνέπεια τους.
Ετσι, ένα παιδί έχει στη διάθεση του 2 εβδομάδες έως ότου μας πεί ο γονιός ή ο κηδεμόνας του, ποιά είναι η επιλογή του. Σε αυτό το διάστημα έχει προπονηθεί απο 4 έως και 8 φορές, οπότε είναι σε θέση να κρίνει μαζί με την οικογένεια του, τι θέλει.
Σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, ορισμένα τμήματα, κατά βάση εκείνα της υποδοχής νέων παιδιών, λειτουργούν με πιο πολλά άτομα και με αριθμό που είναι μεταβαλλόμενος ημέρα με την ημέρα.
Ομως, θα πρέπει να δεχθούν όλοι ότι δεν πρέπει να γίνει αλλιώς, για μερικές ημέρες, μικρό χρονικό διάστημα.
Στο βόλει του Πορφύρα, είμαστε όλοι το ίδιο. Μία αγκαλιά απλών ανθρώπων.
Εάν μετά απο μία ή δύο προπονήσεις, πιέσουμε τον γονιό να μας πεί εάν το παιδί του θα μείνει, επειδή δε μας γνωρίζει, μπορεί να νομίζει ότι εδώ είναι...μαγαζάκι ή ότι τον κοιτάμε στην τσέπη γιατί...βιαζόμαστε για τη συνδρομή.
Λεφτά δεν έχουμε, με ζητιανιές ζεί το τμήμα, αλλά, ούτε γύφτοι είμαστε, ούτε λιγούρηδες. 
Με τη συνεργασία και την υπομονή όλων, θα συνεχίσουμε με την ίδια λογική.
Γιατί πάνω απο όλα είναι η παιδική ψυχολογία, το συναίσθημα του παιδιού που πρέπει να αφεθεί να διαλέξει τι θέλει το ίδιο.
Ηδη, απο το προσεχές Σάββατο, το τμήμα Θάλεια θα χωρισθεί γιατί δεν είναι λειτουργικό.
Εμείς θα πάρουμε το ρίσκο να μπούμε σε, νέα, έξοδα.
Το ίδιο θα κάνουμε κι εάν συνεχισθεί η τωρινή προσέλευση στα Πορφυράκια.
Ομως, χρειάζεται να καταλαβαίνουμε όλοι ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη, ώστε να φθάσουμε στο επιθυμητό απο όλους αποτέλεσμα.
Το τμήμα βόλει Γυναικών του ΑΟΦ Πορφύρας είναι δυναμικό, όχι σταθερό.
Κι εδώ είμαστε, ώστε να λύνουμε τα προβλήματα. Τα οποία, άλλωστε, είναι τόσο ευχάριστα, γιατί φανερώνουν την αγάπη, την εκτίμηση σας.
Σε αυτή την περίοδο γνωριμίας, όλοι οφείλουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας.
Γιατί κάθε παιδί που μπαίνει στο γήπεδο, έστω και για μία φορά, ώστε να προπονηθεί με το βόλει του Πορφύρα είναι παιδί μας και κάθε γονιός που μας εμπιστεύεται ότι πολυτιμότερο έχει, μέλος της οικογένειας μας.
Κάτι ακόμα, επίσης.
Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες κατανομής των παιδιών σε τμήματα.
Να είστε απολύτως σίγουροι ότι εκείνοι που φροντίζουν για τα δικά σας παιδιά, έχουν αδικήσει τα δικά τους κι έχουν δώσει το καλό παράδειγμα, συνεπώς, δεν υπάρχει διάθεση να ....αβαντάρουμε απολύτως κανέναν.
Χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας ότι πριν απο 10 χρόνια το βόλει Γυναικών του Πορφύρα είχε 1 αναπτυξιακή ομάδα και στη φετινή σεζόν θα παρουσιάσει....11. Με προοπτικές επιτυχίας για όλες.
Αυτό δεν έγινε τυχαία.
Το πετύχαμε με δουλειά και με την εμπιστοσύνη σας.
Ολοι λυγίζουμε μπροστά στο κλάμμα της κόρης μας.
Ομως, κανείς δε θέλει να τη χωρίσει απο τις φίλες της ή να την αδικήσει.
Προκειμένου να φθάσουμε στη διαδικασία της κατανομής, δεν πήραμε μολύβι και χαρτί κι...αυτοσχεδιάσαμε.
Καμμία κατανομή δεν είναι μόνιμη. Ομως, επίσης, δεν είναι τυχαία.
Το καλύτερο απο όλα, θα είναι να συνεργασθούν γονείς και προπονήτριες, ώστε να φθάσουμε στο σωστό αποτέλεσμα. Και για τη ψυχολογία του παιδιού αλλά και για την αθλητική πρόοδο του.
Ολα θα γίνουν όπως πρέπει. Με υπομονή.
Είμαστε πάντα εδώ, ώστε να κουβεντιάσουμε ότι σας απασχολεί σε σχέση με την άθληση του παιδιού σας στο βόλει του Πορφύρα, όμως, μεγαλώνοντας τα παιδιά, καλό θα είναι να συνειδητοποιούν κι οι γονείς ότι πάντα τους χρειάζονται.
Για τους γονείς των παιδιών που θα αγωνισθούν φέτος στο πρωτάθλημα Κορασίδων, πολλά απο αυτά για πρώτη φορά, προφανώς, είναι απολύτως απαραίτητο να καταλάβουν ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν περισσότερο, γιατί οι επίσημοι αγώνες ξεκινούν στις 17 Οκτωβρίου και είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να καλύψουν όλες τις ανάγκες 4 ομάδων, οι ίδιοι ''γνωστοί άγνωστοι''.
Και το τελευταίο.
Τα ( πολύ ) καλά λόγια που ακούμε απο ΟΛΟΥΣ τους γονείς, η αναγνώριση του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ενδιαφέροντος, μας ενθαρρύνουν ώστε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, με τις ίδιες ΑΡΧΕΣ κι ΑΞΙΕΣ.
Να είστε όλες κι όλοι καλά. Είμαστε πάντα εδώ, για ειλικρινή κουβέντα και για κάθε εξήγηση ή απάντηση σε ερώτηση ή  απορία σας.

Νίκος Δελαγραμμάτικας