Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Χρήσιμες ερωτήσεις-απαντήσεις

Επειδή δεν είμαστε παράγοντες ή ότι άλλο, αλλά, γονείς που αναλαμβάνουμε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη της διαχείρισης κι εκπαίδευσης παιδικών ψυχών, με την εμπειρία των 15 ετών στο τμήμα βόλει Γυναικών του Πορφύρα, στην ΟΜΑΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, πάμε να κάνουμε, τυχαία, 5 ερωτησούλες που τριγυρίζουν στο μυαλό σας και να τις απαντήσουμε, παράλληλα.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Το παιδί μου είναι καινούριο στον Πορφύρα. Θα πάει με την ηλικία του ; Θέλει να είναι με τις συμμαθήτριες του.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Το παιδί μας θα πρέπει να περάσει πρώτα απο μία σύντομη διαδικασία προσαρμογής και αμέσως μετά θα μπεί στο τμήμα όπου θα του δοθούν οι καλύτερες προυποθέσεις ώστε να αξιοποιήσει τις προσπάθειες του, ιδανικά.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Πότε θα μας δώσετε πρόγραμμα προπονήσεων ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Μετά απο το Σαββατοκύριακο 5-6 Σεπτεμβρίου, νωρίτερα δηλαδή απο ποτέ άλλοτε, τα παιδιά θα ενημερωθούν. Οτι χρειάζεται να γνωρίζουν για το πρόγραμμα τους, θα το μάθουν απο τις προπονήτριες τους και τον κ.Παναγιώτη στο γήπεδο.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Ποια είναι η διάρθρωση της Ακαδημίας του Βόλει Γυναικών του Πορφύρα και ποιός ο σκοπός σας ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Η Ακαδημία διοικείται απο την ίδια ακριβώς Επιτροπή Γονέων που διοικεί και την γυναικεία ομάδα βόλει του Πορφύρα. Μία ομάδα, μία πυραμίδα αγάπης και τρέλας για την προσπάθεια που εξελίσσεται με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Θέματα που θέλετε να συζητήσετε μαζί μας, μπορείτε να τα αναπτύξετε με τις προπονήτριες των παιδιών, οι οποίες με τη σειρά τους θα μιλήσουν με τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας Γιάννη Μπογιατζόγλου και την Επιτροπή Γονέων. Κάθε ζήτημα που μπαίνει, απαντάται κι αντιμετωπίζεται άμεσα. Σκοπός της Ακαδημίας είναι να ενισχύσει τον αγώνα των γονιών για υγιή, ενεργά παιδιά που θα αγαπούν τα γράμματα και τον αθλητισμό. Πρώτα απο όλα εδώ αθλούμαστε σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν ΠΡΟΣΩΠΑ που βλέπετε συνέχεια γύρω σας και νιώθετε την αγάπη τους αλλά και την προσήλωση τους σε ΚΑΝΟΝΕΣ και ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, στο ΗΘΟΣ.Απο αυτά τα παιδιά, θα συνεχίσουν να βγαίνουν αθλήτριες για την γυναικεία ομάδα του Πορφύρα που πρωταγωνιστεί στην Α2 Εθνική Κατηγορία.
ΕΡΩΤΗΣΗ.Μου λέει το παιδί μου ότι βαριέται να έλθει στο γήπεδο. Τι να κάνω ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Αν, για δικούς του λόγους, σιγουρευθείτε ότι πράγματι δε θέλει να παίξει βόλει στον Πορφύρα, ωθείστε το να αθληθεί όπου αλλού δείτε ότι μπορείτε να το εμπιστευθείτε σε ανθρώπους που θα αισθανθείτε ότι θα φροντίζουν καθημερινά ώστε να γυμνάζεται το σώμα και να καλλιεργείται το πνεύμα και θα μπαίνουν, πάντα, ασπίδα ώστε να μην πειράξει κανείς ούτε τρίχα απο το κεφάλι του βλασταριού μας. Αν δεχθείτε την...βαρεμάρα, συνολικά, για την άθληση, τότε ετοιμασθείτε να κάνετε το ίδιο και για άλλους τομείς της ζωής του. Αν δε θέλετε να το πάτε σε ομάδα, μάθετε να περπατάτε με το παιδί σας. Και να κουβεντιάζετε μαζί του. Εσάς έχει πρότυπο.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Θα παίξει το παιδί μου ή, μόνο, θα προπονείται ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Η δομή μας κι η συμμετοχή μας με 7 ομάδες στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα στην περσινή σεζόν, φανερώνει το σκεπτικό μας, το οποίο άλλωστε αντιγράφεται, όπως κι άλλα πολλά, με συνέπεια να περιοριζόμαστε στη δημόσια αναφορά ορισμένων ζητημάτων. Ο Πορφύρας τολμά και μπαίνει στη διαδικασία της συμμετοχής σε αγώνες ΟΛΩΝ των παιδιών. Αυτό θεωρούμε ότι είναι το ισχυρότερο κίνητρο για ένα παιδί.