Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ο δεκάλογος μας

Προκειμένου να υπάρχει μία εικόνα για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των υποδομών του τμήματος βόλεϊ του ΑΟΦ Πορφύρας, σημειώνουμε τα σημεία του δεκαλόγου που καθορίζουν όσα θα ακολουθήσουμε, χωρίς η σειρά αναφοράς τους να καθορίζεται από αξιολόγηση προτεραιότητας ή ιεράρχηση :
--Το, κανονικό, πρόγραμμα των προπονήσεων θα ξεκινήσει από τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου και θα έχει μεταβολές τα Σαββατοκύριακα, ανάλογα με τους αγώνες των παιδιών, οπότε χρειαζόμαστε και εδώ την συνεργασία παιδιών και γονιών.
--Παιδιά που ακόμα δεν έχουν έλθει στις προπονήσεις, θα ενταχθούν στα τμήματα μόλις εμφανισθούν στο γήπεδο.
--Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται, σε ΟΛΑ τα τμήματα, χωρίς την παρουσία γονιών ή άλλων συγγενών και φυσικά δίχως φίλες και φίλους, από την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Θα μένει μόνο ένας ή μία έφορος ανά τμήμα. Εξαίρεση θα γίνεται για διάστημα 3 διαδοχικών προπονήσεων, μόνο στα παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά μαζί μας.
--Οτιδήποτε επιθυμούν να ρωτήσουν οι γονείς, τους προπονητές και τις προπονήτριες, μπορούν να το πράττουν πριν ή μετά την προπόνηση, στο γήπεδο. Οχι από το τηλέφωνο, ώστε να γίνεται καλύτερα η συνεννόηση, εκτός και αν υπάρχει, πραγματικό, απρόοπτο.
--Πρώτα θα μιλούν οι γονείς με τους προπονητές και τις προπονήτριες και μετά θα απευθύνονται στον κ.Νίκο, που είναι πάντα πρόθυμος να ακούει και να δίνει λύσεις, αλλά, θα συμφωνείτε ότι δεν πρέπει να μπερδεύονται οι ρόλοι.
--Παιδί που δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε μία προπόνηση, λόγω εκπαιδευτικών υποχρεώσεων, θα πηγαίνει σε άλλη, μόνο κατόπιν συνεννόησης με την προπονήτρια ή τον προπονητή του δικού του τμήματος, που θα αναλαμβάνει να μιλήσει με τον ή την συνάδελφο του. Παιδί που δεν έχει συνεννοηθεί για αυτό ακριβώς το θέμα, δεν θα επιτρέπεται να μετέχει στις προπονήσεις.
--Οι προπονητές και οι προπονήτριες που προχωρούν σε αλλαγές στις λίστες των τμημάτων που έδωσαν στην Επιτροπή Βόλεϊ, χωρίς να ενημερώσουν την Επιτροπή, τίθενται αυτομάτως σε καθεστώς κυρώσεων.
--Η κατανομή των παιδιών, κατά κύριο λόγο, γίνεται με ηλικιακά κριτήρια. Και με την πρόθεση να στηρίξουμε την ανάγκη και την επιθυμία τους να παίξουν. Εάν η οικογένεια δεν είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, τα παιδιά, ήδη από την χαραυγή της ζωής τους, θα μάθουν, με ευκολία, ότι ΄΄άλλοι φταίνε΄΄. Αφορισμοί περί ΄΄τρίτων΄΄ , ΄΄παρεμβάσεων΄΄  και άλλων, απλώς, απομακρύνουν από το πραγματικό ζητούμενο, ανά περίπτωση.
Παιδί που ΕΠΙΜΕΝΕΙ, ποτέ δεν χάνει.
--Αν και είναι...ανέκδοτο, θυμίζουμε για...πολλοστή φορά, ειδικά για τους νέους φίλους μας, ότι η προσφορά των μελών της Επιτροπής Βόλεϊ, προφανώς, είναι απολύτως εθελοντική. Οποια ή όποιος επιθυμεί να αναλάβει τα σχετικά  βάρη, ας υπολογίζει ότι είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε τη σκυτάλη.
--Τέλος, δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Και είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες-προτάσεις. Ωστόσο, επειδή, πρέπει να διοικείται με μία φιλοσοφία και διαχρονικότητα το τμήμα βόλεϊ του ΑΟΦ Πορφύρας, διευκρινίζουμε ότι η γραμμή που ακολουθούμε, μπορεί να τύχει επεξεργασίας, όμως, δεν αλλάζει κατεύθυνση και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Οποιος μας τιμά με την εμπιστοσύνη του, μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι, για το καλό των παιδιών, δέχεται ή έστω ανέχεται, προτείνει, συμβουλεύει, αλλά, είναι αδύνατο να επιβάλλει, ακόμα και αν φέρει χορηγία σε...ράβδους χρυσού ή έχει υψηλές επαφές.
Εδώ, η δουλειά θα γίνεται με ομαδικότητα, συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων, εφαρμογή νεωτερισμών, έμφαση στην εξέλιξη, αλλά, αποκλείεται να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
Σίγουρα, θα νιώθετε ότι αντιμετωπίζεστε έντιμα και δίκαια, ειλικρινά και με απόλυτη αγάπη για τα παιδιά σας, αλλά, αν περιμένετε ότι θα σας λένε σε όλα ΄΄ναι΄΄, ξεχάστε το.
Ναι, αλλού, ίσως, πράττουν έτσι, γιατί ΄΄ο πελάτης έχει πάντα δίκιο΄΄.
Αλλά, εδώ, δεν αναζητούμε ...πελάτες.
Θέλουμε συμπαίκτες, με το ίδιο μεράκι και με μία γλώσσα, της αλήθειας για το καλό των παιδιών.
Να είστε πάντα καλά.