Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Μία γιορτή για το Βόλεϊ του Πορφύρα

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Βόλεϊ του Πορφύρα , από το 1991 που ιδρύθηκε, τέθηκαν αντιμέτωπες στον ίδιο αγώνα πρωταθλήματος, δύο αναπτυξιακές ομάδες του, οι Παγκορασίδες Δ και Ε.
Το ζήσαμε και αυτό, σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, το Σαλπέας, όπου ΟΛΟΙ οι γονείς χειροκροτούσαν με θέρμη τις προσπάθειες ΟΛΩΝ των παιδιών.
΄΄Εμφύλιος΄΄ δεν έγινε...Προφανώς...
Είναι κυρίως, θέμα κουλτούρας της ομάδας και πολιτισμού των γονιών...
Γιορτή είχαμε. Με ευχαρίστηση για το θέαμα σε ένα συναρπαστικό αγώνα, όπου οι Παγκορασίδες Δ πήραν την νίκη με 3-1 σετ από τις Παγκορασίδες Ε, αλλά, με κερδισμένες ΟΛΕΣ τις αθλήτριες μας.
Πρώτη νίκη για τις Παγκορασίδες Δ και πρώτο κερδισμένο σετ για τις Παγκορασίδες Ε.
Το γεγονός ότι ο Πορφύρας αναπτύσσει την Ακαδημία του ενώ θα μπορούσε να...κορδώνεται για την βιτρίνα του στην  Α1 Εθνική, με την γυναικεία ομάδα του, έχει την αξία του.
Οπως και ότι στους δύο πάγκους, ήταν ( και ) απόψε εκείνοι που κάθονται και στον πάγκο της γυναικείας ομάδας μας.




Η σημασία που δίνουμε στις υποδομές μας, προφανώς, είναι αντιληπτή από όλες και όλους.
Τα σετ ήταν : 25-20, 18-25, 25-21, 25-23.
Οι φωτογραφίες που αναρτούμε, έχουν ιστορική, πια, σημασία.
Στην τελευταία φωτο, οι διαιτητές μαζί με την αρχηγό των Παγκορασίδων Δ Αντωνία Σταυρίδη ( δεξιά ) και την αρχηγό των Παγκορασίδων Ε Ελένη Καρυπίδη ( αριστερά ).
Κράμερ εναντίον Κράμερ...Σε αγώνα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.
Σκεφθείτε μόνο, τι πετυχαίνει μία συνοικιακή ομάδα που έχει δεχθεί τόσο πόλεμο, έχει αντιμετωπίσει ένα σωρό δυσκολίες και συνεχίζει να μεγαλώνει, ΜΟΝΟ με τις δικές της δυνάμεις και το ατελείωτο πείσμα των ανθρώπων της.
Η χαρά τόσων παιδιών και ειδικά η ανταπόκριση των αθλητριών μας της Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού στις Παγκορασίδες Δ και Ε, είναι η αποζημίωση μας.
Και όσο περισσότερο ζοριζόμαστε, τόσο πιο πολύ θα μεγαλώνουν οι αντοχές μας.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΠΑΓΚΟΡ. Δ ( Πόπη Καλλή ) :  Αποστολίδη, Γκούλη, Δικαίου,  Καπακτσόγλου, Καραγιάννη, Β.Κοκκόνη, Κόμη, Μανιού, Μπαλτά, Ναούμ, Πρέκα, Προβελέγγιου, Α.Σταυρίδη, Σταυροπούλου.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΠΑΓΚΟΡ. Ε ( Δέσποινα Σιδεράτου ) : Γιάννη, Καρυπίδη, Κοντομού, Μακρομάλλη, Μάμμη, Μπρανίκα, Νικολοπούλου, Σκλάβου, Χατζηκλιμάνογλου.