Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Τα μηνύματα της πρόκρισης

Η πρόκριση της Εθνικής Βόλεϊ Γυναικών στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αξίζει συγχαρητήρια και παράλληλα, φανερώνει την δυναμική του αθλήματος, ειδικά στο επίπεδο των Γυναικών.
Ο Πορφύρας συγχαίρει τους συντελεστές της επιτυχίας, που μόχθησαν μέσα και έξω από το γήπεδο, να φτιάξουν κόντρα στις...δίμετρες με τις...παχιές παροχές, των άλλων Εθνικών ομάδων, μία παρέα.
Αλλωστε, τις κούπες τις σηκώνουν οι παρέες, όχι οι ταυτότητες.
Ωστόσο, καλό θα είναι να μη χάσουμε τα μηνύματα που στέλνει αυτή η ιστορική πρόκριση, μετά από 18 χρόνια απουσίας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Οι πρωταγωνίστριες της επιτυχίας γεννήθηκαν αθλητικά μέσα από το τοπικό σωματείο, το ερασιτεχνικό, αυτό της γειτονιάς, όπως, ο Πορφύρας που δεν...ξεμυαλίσθηκε ποτέ από την, ανταγωνιστική, παρουσία του στην Α1 Εθνική, γιατί φροντίζει για την διάκριση, παράλληλα, με την ανάπτυξη.
Η Χριστοδούλου, όπως και η Βασιλαντωνάκη, ξεκίνησε από την Ενωση Βύρωνα, η Στράντζαλη από τον Αριστοτέλη Σκύδρας, η Τοτσίδου από την Δόξα Δράμας, η Οικονομίδου από τον Εαρινό, η Ιακωβίδου από την Ελπίδα Αμπελοκήπων, η Εμμανουηλίδου από την Αρτέμιδα, Βεργίδου και Μερτέκη από τους Μακεδόνες Αξιού, όταν ήταν στο τοπικό, το 2004, η Χαντάβα από τα Γρεβενά, η Διώτη από την Λαμία.
Και η Λαμπρούση έκανε αγωνιστικό αερόμπικ έως τα 15 της, όταν ξεκίνησε το βόλεϊ ( στα 15 πρωτόπαιξε και η Οικονομίδου που είναι στην Εθνική και ήταν καταπληκτική πέρσι με την ΑΕΚ ) αποδεικνύοντας ότι μπορείς να ασχοληθείς με το βόλεϊ σε κάθε ηλικία.
Επιμύθιο ;
Προσέξτε και στηρίξτε τα σωματεία που, αποδεδειγμένα, κάνουν ανάπτυξη, ειδικά όταν καταφέρνουν, με έναν...μαγικό τρόπο, να φροντίζουν με την ίδια επιτυχία, τόσο την βιτρίνα όσο και την υποδομή.
Βοηθείστε μας.
Η γειτονιά τροφοδοτεί την επιτυχία στα ψηλά.