Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί να πάω το παιδί μου στο βόλεϊ του Πορφύρα ;

Ξέρετε, το 90% των παιδιών που έρχονται στο Βόλεϊ του Πορφύρα, έμαθε για εμάς, από μία αθλήτρια του τμήματος μας.
Η διαφήμιση από στόμα σε στόμα είναι, πάντα, η καλύτερη.
Γιατί, εξασφαλίζει το ΄΄διαβατήριο της ασφάλειας΄΄, αυτό που όλοι επιζητούμε για τα παιδιά μας, όπως και για όποια πρόσωπα αγαπούμε και έχουμε την ευθύνη τους.
Λάθη κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ωστόσο, υπάρχει ειλικρίνεια, διάθεση συνεργασίας και ΄΄ανθρώπινο πρόσωπο΄΄, δηλαδή, ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ βρίσκουν έναν άνθρωπο να μιλήσουν.
Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος ώστε να ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ ένας γονιός το παιδί του στο Βόλεϊ του Πορφύρα : Το ειλικρινές ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
Η, σταθερή, ανάπτυξη του Βόλεϊ του Πορφύρα, με ομάδα στην Α1 Εθνική Κατηγορία, με 5 από τις 14 αθλήτριες από την Ακαδημία μας, συνδυάζεται με την πρόοδο της Ακαδημίας.
Οχι τυχαία. Το σκεπτικό μας είναι απλό :
Στην Ακαδημία δουλεύουν έμπειροι προπονητές και έμπειρες προπονήτριες. Το γεγονός ότι ο Πορφύρας είναι η ΜΟΝΗ ομάδα της Α1 ή Α2 Εθνικής όπου το προπονητικό τιμ της γυναικείας ομάδας ( Βασίλης Πανδής-Πόπη Καλλή ) προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην Ακαδημία, σε επίπεδο Παγκορασίδων, δεν είναι τυχαίο.
Κάθε παιδί, αντιμετωπίζεται ως μοναδικό, όχι ως αριθμός, αλλά, ως αυτόνομη προσωπικότητα, με ανάγκες που εξετάζονται και συζητιούνται. Λύση δεν θα βρούμε για όλα, αλλά, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.
Το τρίπτυχο μας είναι Γονείς-Σχολείο-Βόλεϊ. Με αυτή την σειρά. Ο σεβασμός, πιστεύουμε ότι διδάσκεται, όχι μόνο κατακτάται. Και μαθαίνουμε στα παιδιά να σέβονται τις αρχές του παιχνιδιού, την συναθλήτρια, τον εαυτό τους ως αθλήτριες.
Η συνεργασία σε ένα ομαδικό άθλημα ψυχολογίας, είναι χρήσιμη όσο και η ίδια η διαδικασία της άθλησης. Και στοχεύουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η δύναμη της συνεργασίας είναι πρωταρχική.
Δεν αρκεί να εκπαιδεύονται τα παιδιά. Πρέπει και να βλέπουμε την ανταπόκριση τους. Για αυτό και ο Πορφύρας παρουσιάζει 1 ομάδα Νεανίδων, 4 ομάδες Κορασίδων και 5 ομάδες Παγκορασίδων. Εφόσον τα παιδιά έχουν φθάσει στο επίπεδο ετοιμότητας που χρειάζεται και είναι συνεπή, από την Δ΄Δημοτικού μπαίνουν στο πρωτάθλημα και όπως έδειξαν οι πιτσιρίκες μας τα προηγούμενα χρόνια, απέναντι σε πολύ μεγαλύτερα παιδιά, μια χαρά τα πάνε. Αυτή η εικόνα οφείλεται στη, συστηματική, δουλειά που γίνεται από την πρώτη στιγμή που έρχεται ένα παιδί στον Πορφύρα.
Ο άθλος του Πορφύρα, με τις διακρίσεις σε ΟΛΑ τα επίπεδα, Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων, οφείλεται στη σημασία στη λεπτομέρεια : Η δουλειά στη βάση γίνεται με μεθοδικότητα, όχι για baby parking.
Υπάρχουν πολλοί που μας εμπιστεύονται. Χρησιμοποιούμε εγκαταστάσεις του Δήμου, που στο μέτρο του δυνατού κάνει ότι μπορεί και ευχαριστούμε τον ΟΠΑΝ και την κα Αντωνάκου όπως και την Σχολική Επιτροπή και την κα Αρβανίτου, απευθυνόμαστε σε οικογένειες, διαχειριζόμαστε ανθρώπινες ψυχές. Εχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ προς όλους να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.
Το γεγονός  ότι ΟΛΟΙ αναγνωρίζουν το ενδιαφέρον μας για τα παιδιά, φανερώνει πολλά.
Κυρίως, δεν ξεχνάμε ότι όλοι όσοι διοικούμε το τμήμα, είμαστε γονείς αθλητριών του Πορφύρα, όχι ...παράγοντες ομάδας της Α1 Εθνικής. Αυτό δεν θα το αμελήσουμε ποτέ.
Αντιμετωπίζουμε   κάθε  παιδί που έρχεται στο Βόλεϊ του Πορφύρα, με την ΕΥΘΥΝΗ να επιστρέψουμε στο ίδιο και την οικογένεια του, την καλύτερη αποζημίωση για τις, πολύπλευρες, θυσίες. Αυτή είναι η κιβωτός μας από το 1990 έως και σήμερα και με αυτή θα συνεχίσουμε, συνδυάζοντας αθλητισμό και εκπαίδευση στην πόλη όπου έζησε ο ποιητής Λάμπρος Πορφύρας, ένας φιλοπρόοδος, απλός, πρωτοπόρος, ευαίσθητος, αφοσιωμένος, μοναχικός αλλά και έντιμος όπως και ηθικός άνθρωπος.
Με αυτές τις αρχές, λειτουργεί το βόλεϊ του Πορφύρα.
Καλή σεζόν.
Και αν δεν καλύπτεστε από το Βόλεϊ του Πορφύρα, για όποιο λόγο, μία παράκληση :
Βάλτε τα παιδιά σας στον αθλητισμό. Καλό θα τους κάνει. Αμεσα ή έμμεσα.