Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Μήνυμα κοινωνικής ευθύνης

Το τμήμα Βόλεϊ Γυναικών του Πορφύρα, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του, ενημερώνει για την υποχρέωση επιλογής οικογενειακού γιατρού, σύμφωνα με τα άρθρα 6, 7, 11 του Ν.4486/2017 , όπου ορίζεται ότι :
 Εως το τέλος του έτους θα πρέπει όλος ο πληθυσμός να επιλέξει οικογενειακό γιατρό και με τον όρο αυτό ορίζονται οι ιατρικές ειδικότητες του Γενικού Ιατρού, του Παθολόγου και του Παιδιάτρου για τα παιδιά κάτω των 14 ετών.  
Με την εγγραφή τους στον οικογενειακό γιατρό, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα εξέτασης και συνταγογράφησης μέσω ΕΟΠΥΥ δωρεάν, στον γιατρό της επιλογής τους, με βάση τον πίνακα των συμβεβλημένων γιατρών της περιοχής τους.
Οι πολίτες επιλέγουν οικογενειακό γιατρό, ο οποίος εδρεύει μόνο πέριξ της διεύθυνσης κατοικίας τους. 
Mετά την 1/1/2019, ο ΕΟΠΥΥ θα συνάψει συμβάσεις και με όλες τις άλλες ιατρικές ειδικότητες. Ο πολίτης θα πρέπει πρώτα να επισκεφθεί τον οικογενειακό γιατρό, γιατί ο τελευταίος είναι αυτός που θα του δίνει το παραπεμπτικό για επίσκεψη στις άλλες ειδικότητες, ώστε να εξετάζεται δωρεάν.
Με την επιλογή οικογενειακού γιατρού, δεν υπάρχει περιορισμός εάν ένας πολίτης επιθυμεί να επισκέπτεται τον προσωπικό γιατρό του. 
Αναφορικά με τον οικογενειακό γιατρού, η διαδικασία έχει ως εξής, σε 10 βήματα :
1.Επίσκεψη στην ιστοσελίδα www.idika.gr 
2.Ανάθεση οικογενειακού γιατρού
3.Κωδικοί από  TAXISNET
4.AMKA
5.Επιβεβαίωση στοιχείων
6.Επιλογή από πίνακα γιατρών
7.Εκτύπωση αίτησης
8.Φωτοαντίγραφο Ταυτότητας
9.Φωτοαντίγραφο  ΔΕΚΟ (ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ) ή Υπεύθυνη Δήλωση για την Διεύθυνση Κατοικίας 
10. Τηλεφωνικό ραντεβού για επίσκεψη στο ιατρείο, με την προσκόμιση αίτησης, ταυτότητας και ΔΕΚΟ.