Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Μία νίκη για ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Σε αυτούς τους 150 ανθρώπους που, βρέξει--χιονίσει, είναι δίπλα στο βόλει Γυναικών του Πορφύρα και δεν άφησαν, σε κανένα σημείο, μόνη την ομάδα μας στο ταξίδι της στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, οι αθλήτριες κι ο προπονητής του Πορφύρα, ο προπονητής κι οι αθλήτριες μας, είπαν, με τον δικό τους τρόπο, απόψε, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Πως ; Με την εμφάνιση και τη νίκη τους απέναντι στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, τον οποίο κατέβαλαν με 3-1 σετ, μετά απο ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο Σαλπέας, όπου απόψε ο κόσμος δεν ήταν πολύς, όπως άλλες φορές, αλλά, αυτοί οι πιστοί 150 είδαν τα παιδιά να τους αφιερώνουν τη νίκη, γιατί απο το υστέρημα και με τον κόπο τους κρατούν ΟΡΘΙΑ την ομάδα και όλο το τμήμα.
Αυτή ήταν η 13η νίκη στο πρωτάθλημα της Α2, το πρώτο στην ιστορία του Πορφύρα.
Παραμένουμε δεύτεροι στην βαθμολογία και θα δούμε στο τέλος --ή και μετά απο το τέλος....---τι θα γίνει.
Τα σετ ήταν 25-21, 25-21, 20-25 και 25-20.
Ο αγώνας απέναντι στον Ιωνικό Ν.Φ. , μία παραδοσιακή δύναμη της Α2 Εθνικής, ήταν δύσκολος, δεδομένης της πολύ καλής απόδοσης των φιλοξενούμενων, που έδειξαν πείσμα και πάθος και χρειάσθηκε να υπάρξει άριστο ομαδικό πνεύμα απο τον Πορφύρα, ώστε να έλθει η νίκη, όπως και στον πρώτο γύρο, στη Νέα Φιλαδέλφεια, με το ίδιο σκορ.
Ολες οι αθλήτριες του Πορφύρα που αγωνίσθηκαν, ήταν πολύ καλές, διαφορετικά δε θα κερδίζαμε, δύο βράδυα να παίζαμε.
Χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε άλλες, απλώς, θα ξεχωρίσουμε, για διαφορετικούς λόγους, τις Τζο Δήμα ( μας κράτησε όρθιους στα δύσκολα ), Νόβη Γκούρα ( να τα εκατοστήσεις τα 25...) και Βιβή Μπαλή( σιγά μην άφηνε να χάσουμε πόντο, έτσι όπως είχε...σεληνιασθεί ),  που ήταν άψογες.
Ολες, όμως, ήταν καλοκουρδισμένα βιολιά στην ορχήστρα του μαέστρου Γκούντα.
Με υποδειγματική φυσιογνωμία για όλους όσοι είμαστε στα γήπεδα, την Νίκη Μανωλάκου.
ΑΡΧΗΓΟΣ. ΠΡΟΤΥΠΟ. ΨΥΧΗ. ΜΥΑΛΟ.
Καθοριστική βοήθεια, σε κρίσιμα σημεία απο τις Στέλλα Μουστάκη, Μαρία Παντζαρτζίδου( μάλλον, στην προηγούμενη ζωή της η Μαρία δεν πρέπει να είχε γεννηθεί στα  Γιαννιτσά, αλλά, στη Φρεαττύδα, τέτοιο χαρακτήρα που δείχνει, σε όλα τα θέματα...) , Μίνα Τσαπούρη, Πέννυ Καράκου.
Βρώμικη δουλειά αλλά και διαρκής αγώνας απο την Αρτέμιδα Γκούρα, αυθόρμητο χειροκρότημα για την Στέβη Χαλβατζή.
Συγχαρητήρια στον Ιωνικό Ν.Φ. για την εμφάνιση του.
Πολύ καλή η διαιτησία των Καπάνταη--Ζώη.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Γκούντας ) Μανωλάκου, Μουστάκη, Α,Γκούρα, Τσαπούρη, Καράκου, Δήμα, Μπαλή, Ν.Γκούρα, Παντζαρτζίδου, Χαλβατζή, Χατζηπέτρου, Δελαγραμμάτικα.
ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ ( Ντζαφέρης ) Σύλλα, Οικονομίδου, Καρακατσάνη, Πόγκα, Τζίμα, Συμεωνίδου, Μπέλλου, Διαμάντη, Μαυροπάνου.