Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Παίζει βόλει...

Η Πόπη Καλλή ετοιμάζει τη δική της ομάδα Παγκορασίδων του Πορφύρα, ώστε να δώσει αθλήτριες στην γυναικεία μας ομάδα.
Εμείς έτσι βλέπουμε τη λειτουργία των υποδομών μας.
Δεν ενδιαφερόμαστε να ακολουθήσουμε πρακτικές άλλων.
Τα παιδιά τα βλέπουμε σα δικά μας, επειδή κάνουμε αθλητισμό και παράλληλα τα εκπαιδεύουμε ώστε να παίξουν βόλει με τον Πορφύρα στις εθνικές κατηγορίες, αν αυτό είναι δυνατό.
Στον αγώνα με τον Μίλωνα, εκτός έδρας, στην πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ, ο Πορφύρας ήταν βελτιωμένος, σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, έπαιξε σωστό βόλει, δοκίμασε πρακτικές που τον ανεβάζουν κλίμακα, μοιραία πλήρωσε και τη νευρικότητα που φέρνουν οι πειραματισμοί, όταν δεν εξελίσσονται τόσο καλά, όσο θα περίμενε κανείς.
Η ήττα μας απο τον Μίλωνα με 3-1 σετ, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν προσέχαμε τις λεπτομέρειες και δε χάναμε τόσα πολλά σερβίς στα κρίσιμα, μάλιστα, σημεία του αγώνα.
Στο πρώτο σετ επιβληθήκαμε με 25-22, αλλά, ακολούθησε η αντίδραση του Μίλωνα που επικράτησε με 25-15 κι ισοφάρισε σε 1-1.
Στο τρίτο σετ, με διαιτητικές αβλεψίες σε βάρος μας και παθητική αντίδραση των διαιτητών σε διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, βρεθήκαμε να χάνουμε με 19-17. Αλλά, απο εκεί και πέρα, το σετ χάθηκε απο τα δικά μας λάθη κι απο την αποτελεσματικότητα στο σερβίς του Μίλωνα κι εντέλει ηττηθήκαμε με 25-20.
Στο τέταρτο σετ, τα χαλάσαμε όλα.
Οταν είσαι στον Πορφύρα, πρέπει να μάθεις ότι δεν τα παρατάς ποτέ.
ΠΟΤΕ.
Δε νοείται να πετάς λευκή πετσέτα και να χάνεις με 25-11.
Είναι η πρώτη φορά που αυτή η ομάδα μας, παίζει στη δεύτερη φάση, λογικό είναι να δυσκολεύεται να διαχειρισθεί καταστάσεις, έχει μικρά παιδιά και απειρία.
Ομως, δικαιολογίες δεν πρέπει να υπάρχουν.
Ο Πορφύρας περιμέναμε ότι θα έδειχνε πιο πολλά, χθες, στη Νέα Σμύρνη.
Ζητούσαμε τη διάρκεια που μας έλειψε. Εκεί που πετάμε, μετά βουτάμε.
Λες κι είμαστε χαρταετός στον Παπανικολή....
Ομως, ευχαριστηθήκαμε εξαιρετικές προσπάθειες, διπλά μπλοκ, έξυπνες επιθέσεις, ελπίζουμε ότι θα κρατήσουμε τα καλά και θα αφήσουμε τα άλλα.
Επίσης, κάτι ακόμα.
Το ''χάσαμε, δεν πειράζει, τι να κάνουμε....'' , δεν υπάρχει στον Πορφύρα.
Μιζέρια και κουλτούρα ήττας, δε ξέρουμε τι είναι.
Απλώς, προκειμένου να κερδίσουμε, δε θα φθάσουμε στο σημείο να χάσουμε τους εαυτούς μας κι ότι πρεσβεύουμε. Δε θα μοιάσουμε σε άλλους....Τόσο απλά.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πόπη Καλλή ) Κ.Ζαννή, Παυλίδου, Καρβούνη, Χονδρουδάκη, Στανιού, Ε.Μονιού, Παπαγιαννοπούλου, Υφαντή, Φακίρη, Φαλιδέα, Κουκομέλα, Μαριστάνογλου.