Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μοιραία ήλθε κι η νίκη, ο Πορφύρας μπήκε καλά στο 2014

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε απόψε η ομάδα βόλει Γυναικών του Πορφύρα στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, επικρατώντας με 3-0 σετ στο Σαλπέας, σε βάρος της ΓΕ Ηρακλείου.
Τα σετ ήταν 25-8, 25-17 και 25-7.
Με αυτό το παιχνίδι ολοκληρώθηκε η παρουσία μας στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, περιμένουμε τα άλλα αποτελέσματα ώστε να δούμε σε ποιό βαθμό θα βελτιωθεί η θέση μας στην βαθμολογία.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πορφύρας αγωνίσθηκε απόψε με 5 αθλήτριες ηλικίας 17 έως και 20 ετών απο την Ακαδημία του, παιδιά που είναι στην ομάδα της Φρεαττύδας μας, απο μωράκια, απο τα Μίνι, εδώ πρωτόπαιξαν βόλει, δεν αποτελούν μεταγραφές.
Σπλάχνα απο τα σπλάχνα μας.
Πρώτη φορά παίξαμε στην Α2 Εθνική με 5 παιδιά απο την Ακαδημία μας ( Χαλβατζή, Χατζηπέτρου, Λιάρου, Θαλασσινού, Α.Πρίφτη ) με πλούσιο μάλιστα χρόνο συμμετοχής. Σχεδόν σε κάθε σημείο του αγώνα ήταν μέσα στο γήπεδο απο 3 έως και 5 απο τις αθλήτριες απο το φυτώριο μας. Κι απο αυτές, οι 3 ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες εξετάσεις του Μαίου, οι άλλες 2 ( Χαλβατζή--Χατζηπέτρου ) είναι φοιτήτριες.
Ντεμπούτο ως βασική έκανε η 17χρονη Μαριάννα Λιάρου, μαθήτρια της Γ΄Λυκείου, η οποία  αρίστευσε ως λίμπερο, με τη φλόγα και την επιθυμία της να παίξει και να προσφέρει σε μία ομάδα για την οποία ακούει στο σπίτι της, απο τότε που ήταν βρέφος...
Τυχαίο δεν είναι τίποτα στη ζωή.
Νομίζουμε ότι λιγοστές ομάδες σε επίπεδο Εθνικών κατηγοριών έχουν να επιδείξουν ανάλογο επίτευγμα, με παιδιά όχι μόνο απο το φυτώριο τους αλλά με τα πρώτα δελτία τους να έχουν γίνει στην ίδια ομάδα, αυτή στην οποία ονειρεύονται να καθιερωθούν.
Σπουδαία όμως ήταν κι η στάση, η υπεύθυνη, σοβαρή, ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ των έμπειρων αθλητριών-πρωταθλητριών του Πορφύρα.
Στάθηκαν δίπλα στις μικρότερες σε ηλικία, τις ενθάρρυναν, τις βοήθησαν, τις στήριξαν.
Είτε έπαιζαν οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ που εμπιστευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια και μας εμπιστεύονται κι εκείνες, είτε ήταν στον πάγκο, έδιναν κουράγιο, χειροκροτούσαν τις...πιτσιρίκες συμπαίκτριες τους, αντιμετωπίζοντας τις με αγάπη αλλά και προσδοκίες, επειδή κι εκείνες πιστεύουν στην  αξία τους.
Η συμπεριφορά που έδειξαν οι πολύπειρες αθλήτριες μας κι η απόδοση τους, ήταν ΑΨΟΓΗ.
Βασικές αθλήτριες μας, ξεκουράσθηκαν απόψε, όμως πνευματικά έμοιαζαν να παίζουν κι εκείνες. Ο πάγκος συμμετείχε όχι μόνο με τον κόουτς Βασίλη Καλογερογιάννη αλλά με όλες τις αθλήτριες.
Η νίκη, θεωρητικά, ήλθε εύκολα.
Δεν είναι αυτή η οπτική μας.
Πήραμε το αποτέλεσμα και μάλιστα με αυτές τις διαφορές, επειδή, δεν έγιναν παρά ελάχιστα λάθη απο την ομάδα μας, που δε χαλάρωσε σε κανένα σημείο του αγώνα.
Είδαμε τον Πορφύρα με ρυθμό κι ηρεμία, είδαμε τον Πορφύρα που ξέρουμε κι αγαπάμε.
Και μη στέκεστε στον βαθμό δυσκολίας, επειδή το Ηράκλειο είναι τελευταίο στην βαθμολογία.
Πέρσι, χάσαμε την άνοδο, ουσιαστικά στον βαθμό που χάσαμε στη Μεσσαρά, απο την τότε ουραγό αντίπαλο μας, πριν απο λίγες ημέρες το Ηράκλειο ηττήθηκε μόλις με 3-2 απο τον δυνατό Ηλυσιακό, που είναι εκ των φαβορί για την άνοδο.
Προσέξαμε και γι΄αυτό δεν παίξαμε με τη φωτιά.
Μπράβο ΣΕ ΟΛΕΣ τις αθλήτριες μας και στον προπονητή μας, γιατί πλέον νομίζουμε ότι έχουμε μάθει να ''διαβάζουμε'' πίσω απο τα αποτελέσματα και να αξιολογούμε εμφανίσεις και προσεγγίσεις.
Συνεχίζουμε τον αγώνα, κρίμα που απογοητεύουμε όσους βιάσθηκαν να πούν ότι ξοφλήσαμε, ότι ''αυτοί ήταν μέχρι εδώ''.
Παραμένουμε ΟΜΑΔΑ και θα δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ.
Καλή συνέχεια στο Ηράκλειο, έχει ομάδα με αγωνιστικότητα και πάθος, νομίζουμε ότι ειδικά εντός έδρας θα κάνει ζημιές, ασφαλώς ακόμα έχει έναν γύρο μπροστά του ώστε να παλέψει για την παραμονή του στην κατηγορία.
Αριστη η διαιτησία των Βελώνη--Παπαδογιάννη.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλογερογιάννης ) Μανωλάκου, Μουστάκη, Δήμα, Χαλβατζή, Λιάρου, Τσαπούρη, Καράκου, Ν.Γκούρα,  Χατζηπέτρου, Μπαλή, Θαλασσινού, Α.Πρίφτη.
ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ( Πιστίκης ) Κορωνίδου, Μαστοράκη, Γεωργοπούλου, Δασκαλάκη, Μπαλούρδου, Καραλή, Λαρεντζάκη, Μ.Μυγδάλη, Ε.Μυγδάλη, Λίσλεβαντ, Κέσκου, Διαμαντή.