Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Αλλο πρωτάθλημα

Με όλο τον σεβασμό στις ομάδες της Α΄ΕΣΠΕΔΑ, νομίζουμε ότι όλοι συμφωνούν πως το εφετινό πρωτάθλημα αν κι είναι πολύ ενδιαφέρον κι ανταγωνιστικό, δεν έχει το ίδιο ή έστω κοντινό επίπεδο με εκείνο της περιόδου απο το 2008 έως και το 2012, όταν είχε πέσει πολύ....χρήμα στην κατηγορία, οι προυπολογισμοί έφθαναν τις 60.000 ευρώ για μία σεζόν κι οι ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο ήταν 3-4, όλες ισχυρότατες.
Ποιοτικά έχει πέσει το πρωτάθλημα, αλλά, εμάς μας....αρέσει αυτό.
Βλέπουμε πολλά νέα πρόσωπα, υπάρχει ανανέωση που οφείλεται στην οικονομική κρίση και στο γεγονός ότι αποχώρησαν πολλές αθλήτριες οι οποίες βρήκαν άλλες προτεραιότητες στην καθημερινότητα τους ενώ χρήμα δεν υπάρχει, ώστε να προκύψουν εξτρά κίνητρα.
Παράλληλα, αυξήθηκε ο αριθμός των ομάδων στην Α2 Εθνική, με μοιραία αποδυνάμωση της Α΄ΕΣΠΕΔΑ.
Οι δυσκολίες που έχουν οι ομάδες, μοιραία οδηγούν στην παγίωση των 2-3 προπονήσεων την εβδομάδα. Ελάχιστες είναι οι ομάδες που κάνουν 4 σωστές προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, με προφανή αντίκτυπο στην απόδοση τους.
Ομως, υλικό υπάρχει κι είναι αξιόλογο, υπόσχεται πολλά.
Ο Θρίαμβος δεν υπάρχει περίπτωση, εκτός σπουδαίου απροόπτου, να χάσει την άνοδο στην Α2, για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ θα αγωνισθούν Αργυρούπολη, Αρτεμις, Αιγάλεω κι Ευρυάλη.
Ο υποβιβασμός 5 ή και 6 ομάδων, ανάλογα με το αν θα πέσει ή όχι ομάδα της ΕΣΠΕΔΑ απο την Α2, αναστατώνει πολύ κόσμο, όμως, βλέποντας την Τετάρτη δύο εκ των ουραγών, Αιολο και Δραπετσώνα, σας βεβαιώνουμε ότι ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί.
Η μείωση του αριθμού των ομάδων απο 16 στις 12, θα βοηθήσει το πρωτάθλημα και κυρίως τις αθλήτριες.
Γιατί είναι ανησυχητικό το φαινόμενο των σοβαρών τραυματισμών νεαρών αθλητριών, πριν καν τελειώσει μάλιστα ο πρώτος γύρος.
Η συσσώρευση αγώνων σε συνδυασμό με την ελλιπή, λόγω χρόνου, προπόνηση τους έχει ως αποτέλεσμα να έχουν παρουσιασθεί χιαστοί, ρήξεις στους ώμους, μηνίσκοι κι άλλα σχετικά.
Σειρά απο τραυματισμούς οφείλεται ακόμα και στην κακή τεχνική των αθλητριών, καθώς επιβαρύνουν το κορμί τους με τις λάθος κινήσεις.
Τα κορίτσια που έρχονται στο βόλει διαρκώς αυξάνονται.
Αυτά είναι το κεφάλαιο του αθλήματος.
Με κάθε τρόπο οφείλουμε να τα προστατέψουμε.
Ολοι τα αγαπάμε, απλώς, όλοι πρέπει να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας, γιατί τώρα είναι φανερό ότι κάτι δεν γίνεται σωστά.
Ελπίδα, όμως, υπάρχει.
Δυνατή μάλιστα.