Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Τα κέρδη του Πορφύρα από την νίκη της γυναικείας ομάδας μας με 3-0 σετ επί του Αστέρα Αγίου Δημητρίου, στο Μπραχάμι, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας στο βόλεϊ Γυναικών

Το ...ξερό αποτέλεσμα, είναι Αστέρας Αγίου Δημητρίου-Πορφύρας 0-3 σετ ( 13-25, 21-25, 13-25 στο τρίτο σετ όπου ο Πορφύρας ήταν μπροστά με 2-17 ) στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μπραχάμι, για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας στο βόλεϊ Γυναικών.
Πάμε, όμως, να δούμε ποιά είναι τα κέρδη του Πορφύρα από αυτό το παιχνίδι :
ΠΡΙΝ από ότι άλλο, ο Πορφύρας απέδειξε απόψε ποιά είναι η, κλασσική, παραδοσιακή πλέον, δύναμη του. Είναι ΟΜΑΔΑ. Κάθε αθλήτρια παίζει για την άλλη, όλες για το σύνολο. Χωρίς πολλά λόγια. Με δουλειά και σοβαρότητα.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ, προπονητικό τιμ και αθλήτριες, αθλήτριες και προπονητικό τιμ, με την αρωγή όσων είναι δίπλα τους, φανέρωσαν, για ακόμα μία φορά, ότι το βόλεϊ του Πορφύρα, είναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Εμείς ξέρουμε ότι περάσαμε στεναχώρια τις τελευταίες ημέρες, αλλά, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πήραμε αυτό που θέλαμε. Και η νίκη είναι το ελάχιστο δώρο, στο παιδί μας που δεν μπορούσε απόψε να είναι κοντά μας, αλλά, ήταν ΕΚΕΙ. Με την ΟΜΑΔΑ της.
Η ΕΙΚΟΝΑ της εξέδρας, με γονείς και παιδιά από την Ακαδημία μας, ήταν εξαιρετική. Φίλαθλη, ενθουσιώδης, ποιοτική. Και όσοι αγαπούν τον Πορφύρα ευχαριστήθηκαν απόψε, όχι μόνο από την εμφάνιση, αλλά, κυρίως από την ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
ΑΛΛΟ ένα μεγάλο κέρδος, αφορά την χρησιμοποίηση 5 αθλητριών από την Ακαδημία μας, από τις οποίες οι 4 έκαναν πρώτο δελτίο στον Πορφύρα ενώ οι 2 είναι Κορασίδες.
ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ για την 15χρονη ( γεννημένη το 2001 ) Ασία Κουόλ, που πήρε μάλιστα και πόντο, σε επίθεση της. Η πρόοδος αυτού του παιδιού είναι τίτλος τιμής για τον  Αγγελο Ζαννή και την Πόπη Καλλή. Το βόλεϊ του Πορφύρα δεν είναι υπόθεση του ενός, έστω και εάν αυτός πρέπει να μπαίνει μπροστά, αλλά, έργο πολλών χρήσιμων και σπουδαίων ανθρώπων.
ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. Μπράβο στις αθλήτριες, αλλά, μπράβο και στον προπονητή Βασίλη Πανδή, όπως  και στη συνεργάτιδα του, την β΄προπονήτρια της γυναικείας ομάδας μας Πόπη Καλλή, που καταφέρνουν και έχουν σε ετοιμότητα, χωρίς να τους προσφέρουμε όλα τα μέσα που χρειάζονται, για λόγους ανεξάρτητους από την θέληση μας, ΟΛΕΣ  τις αθλήτριες. Γιατί, απόψε, ήταν όλες πολύ καλές.
ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ στις υποδομές μας, με την αίσθηση ότι οφείλουμε, στον αγώνα μας, να αποφεύγουμε τα μεγάλα λόγια, αλλά, να κοιτάμε πως θα γίνουμε καλύτεροι, πάμε για την επόμενη συνάντηση στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι  θα βρούμε συμπαραστάτες, γιατί η προσπάθεια είναι δύσκολη, πόροι δεν υπάρχουν και η ομάδα έχει ανάγκες που θα θέλαμε να καλυφθούν από πολλούς που θα δίνουν λίγα, ώστε ποτέ να μην πιασθεί ΄΄αιχμάλωτη΄΄, όπως έχουμε δεί να συμβαίνει.
ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ αγωνίσθηκε ένα ταλαντούχο παιδί για το οποίο πάντα θα είναι ανοικτή η πόρτα του Πορφύρα, η 18χρονη Ευρυδίκη Δελάγα που φόρεσε τη φανέλα της γυναικείας ομάδας μας τη σεζόν 2014-2015 ενώ έπαιξε και στις Νεάνιδες, όπως και στις Κορασίδες μας, μετακινούμενη στον Πορφύρα από τον Αίολο.  Να είναι πάντα καλά και εκείνη και οι, εξαιρετικοί, γονείς της.
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ  και εκτίμηση και για μία ακόμα αθλήτρια του Αστέρα, που επίσης αισθανόμαστε ως δικό μας παιδί, την Γιάννα Μάρκου. Να είναι καλά και εκείνη και η Ευρυδίκη και ΟΛΕΣ  οι αθλήτριες όλων των ομάδων.
ΑΥΤΗ  ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Πορφύρα επί του Αστέρα Αγίου Δημητρίου στην Α2 Εθνική Κατηγορία, σε ισάριθμους, διαδοχικούς, αγώνες μας, από την άνοιξη του 2013 μέχρι σήμερα.
Πολύ καλή η διαιτησία των Τσίτσικα-Πικραμένου.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πανδής-Καλλή ) : Γκολφινοπούλου, Σιδεράτου, Φωτεινού, Θεοχάρη, Χρήστου, Μ.Ράπτη, Μουστάκη, Θαλασσινού, Ν.Γκούρα, Ξαγοραράκη, Καράκου, Κουόλ, Λιάρου, Μπουτσελάκου.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ( Στάθης-Παπαθανασίου ) : Μερκούρη, Γεωργακοπούλου, Μάρκου, Δελάγα, Καρκατζούλη, Βακαλοπούλου, Βασιλειάδου, Σταματέλου, Φιλίππου, Παπαδημητρίου, Ράπτη, Λεκατσά, Αγγελάκου.