Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ !


ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΦΟΡΑ...

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, πιεστικοί, για όλο τον κόσμο, με έντονο το στοιχείο της ανασφάλειας, το βόλεϊ προσφέρει διέξοδο. Και ευκαιρία. Ωστε να αισθανθούμε όλοι καλύτερα, να ψηλώσουμε, ίσως, λίγο, να νιώσουμε ψυχική ανάταση, καμαρώνοντας τα παιδιά μας.
Ανθρώπινα όλα αυτά. Και λογικά.
Ωστόσο, θα πρέπει να έχουμε, πάντα, στο μυαλό μας το μέτρο.
Επειδή, το βόλεϊ του Πορφύρα μεγαλουργεί, σε όλα τα επίπεδα, με την οργάνωση, την γνώση και τη δικαιοσύνη και κυρίως, με όσα μαθαίνουμε από τα λάθη που κάναμε, πρωτίστως σε βάρος των δικών μας παιδιών, δεν υπάρχει περίπτωση, όσο είμαστε καλά, να μεταβληθεί σε πεδίο προσωπικών πολιτικών, ακόμα και εάν αυτές υπαγορεύονται από την αντίδραση του παιδιού ή από τον γονιό.
Εδώ είμαστε για να συζητάμε. Και βλέπετε ότι προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις. Με εντιμότητα και ρεαλισμό.
Οποιος-όποια δεν επιθυμεί να συζητά και θέλει να προβάλλει τις απόψεις του, με όποιο τρόπο, μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ δεν πρόκειται να τις επιβάλλει και το μόνο που θα πετύχει θα είναι να απομονωθεί.
Καλό θα είναι να έχουμε, πάντα, στο μυαλό μας ότι τα όμορφα ταλέντα, όμορφα καίγονται...Από τους ίδιους τους ανθρώπους που τα αγαπούν και στο τέλος τα πνίγουν, γιατί δεν τους αφήνουν χώρο και τα πιέζουν.
Για αυτό και στο τέλος της ημέρας, ειδικά στο βόλεϊ Γυναικών που ζούμε καθημερινά εδώ και 17 χρόνια, σε όλη τη διαδρομή του παιχνιδιού και με κάθε ρόλο, παίζουν τα παιδιά με μικρότερο ταλέντο και μεγαλύτερη υπομονή.
Μείνετε μακριά από υπερβολές. Αυτές ποτέ, δεν βοήθησαν κανέναν.
Οσα άλλα θέλετε, ευχαρίστως να τα συζητήσουμε από κοντά.
Αλλωστε, στο βόλεϊ του Πορφύρα, ποτέ δε μείναμε απρόσιτοι, μακρινοί.
Απλώς, στο τέλος της ημέρας, θα γίνεται αυτό που είναι καλύτερο για την ΟΜΑΔΑ, όχι για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, φυσικά, πάντα με τη σκέψη της αποφυγής ή διόρθωσης λαθών.
Εδώ, άλλωστε, η ανιδιοτέλεια εξασφαλίζει όχι απαραίτητα, τη σωστή, αλλά, τουλάχιστον την έντιμη κρίση.
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ! Χαλαρώστε και μην τρελαίνεστε. Ακούστε και τα παιδιά σας. Εκείνα ξέρουν, πάντα, καλύτερα από όλους μας.
Εκτός και εάν κάνετε τα ίδια στο σχολείο, όταν βγαίνουν οι βαθμοί....Η στις ξένες γλώσσες, εάν τυχόν το παιδί δεν πάρει το πτυχίο για το οποίο έδωσε εξετάσεις ή περάσει οριακά....
Εάν είναι έτσι, να μας το πείτε, να το ξέρουμε....