Κυριακή 20 Μαΐου 2018











Ογδοη πρόκριση σε Final Four της ΕΣΠΕΔΑ για ομάδα υποδομών του βόλεϊ του Πορφύρα, από τον Μάϊο του 2015 έως σήμερα, με την νίκη των Παγκορασίδων Α στην Αργυρούπολη με 3-2 σετ ( 28-30, 18-25, 25-22, 25-13, 11-15 ) και αήττητη πρόκριση με 13 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Η νίκη ήταν...τυπική Πορφύρα. Ψυχής και καρδιάς, καθώς, η ΟΜΑΔΑ μας γύρισε το πρώτο σετ αν και έχανε με 24-18 και το πήρε με 30-28, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση την οποία κατοχύρωσε μετά το 0-2 στα σετ.
Τα κλάμματα χαράς και συγκίνησης και η εξαιρετική υποστήριξη από τους 50 φίλους του Πορφύρα, απλώς, επιβεβαιώνουν ότι το μυστικό μας, πέρα από την οργάνωση και την αφοσίωση με καθαρή ματιά, είναι η ΄΄ωραία τρέλα΄΄ όσων είναι στο ΄΄γαλατικό χωριό΄΄ στη Φρεαττύδα.
Τόσο απλά. Ο Πορφύρας σταματά να αγωνίζεται μόνο όταν όλα έχουν τελειώσει. Ποτέ νωρίτερα.
Ο Πορφύρας, σταθερά και διαχρονικά, με υπομονή και μεράκι, στηρίζει και αναπτύσσει την Ακαδημία του, έχοντας παράλληλα την γυναικεία ομάδα του στην Α1 Εθνική Κατηγορία Βόλεϊ.
Κάθε δυσκολία μας κάνει πιο δυνατούς, γιατί υπάρχει αγάπη, πάθος και ειλικρίνεια ενώ όλοι οι πόροι της Ακαδημίας επιστρέφουν για την εξέλιξη των μικρών μας αθλητριών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Χωρίς μεταγραφές, αλλά, με τα παιδιά της Ακαδημίας μας, στα οποία στηριζόμαστε.
Η αποψινή νίκη χαρακτήρα ( καθώς μετά το 0-2 στα σετ είχαμε ήδη προκριθεί ) και η επιτυχία του Πορφύρα αφιερώνονται στις αθλήτριες των Παγκορασίδων Α, Μαριάννα Αλαφούζου, Ελισάβετ Καντσού, Ελισάβετ Μαρινάκη οι οποίες δεν αγωνίσθηκαν, αλλά, ήταν εκεί, δίπλα στις συναθλήτριες τους, όπως και στις προπονήτριες Πόπη Καλλή, Δώρα Γκολφινοπούλου, Νίκη Μανωλάκου, που βοήθησαν πάρα πολύ στην πρόοδο αυτών των παιδιών, με τα οποία παράγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ο τωρινός προπονητής τους Βασίλης Πανδής, που μοιράζεται επίσης αυτή την αφιέρωση.
Με ψυχραιμία, πολιτισμό, ήθος, μα πάνω από όλα με ΠΕΙΣΜΑ και ΔΟΥΛΕΙΑ, τα καλύτερα έρχονται για τον Πορφύρα μας.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Βασίλης Πανδής ) : Ανδρακάκου, Αφεντάκη, Μ.Κοκκόνη, Πρίφτη, Σιγάλα, Μπεγκιάϊ, Περέϊρα, Μυλωνοπούλου, Φραγκοπούλου, Καράμπελα, Βαλσαμάκη, Παπαφράγκου, Κούρτη.