Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Μία πρόταση για τις εκλογές

Το γεγονός ότι πλησιάζουν οι εκλογές
της Ομοσπονδίας Βόλει ( Σ.Σ. δε νομίζω να περιμένατε να κάνω το λάθος και να ασχοληθώ με τις βουλευτικές εκλογές...), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, έχει το νόημα και τη σημασία του και για το πλαίσιο προετοιμασίας των διαδικασιών.
Εάν αποφασιθεί να πραγματοποιηθούν οι εκλογές εκτός του κέντρου, επιλογή που έχει την αξία, το νόημα και το ενδιαφέρον της και βοηθά ώστε να τονισθεί το ενδιαφέρον για την περιφέρεια, θα πρέπει, με δεδομένο την γεωγραφική κατανομή των σωματείων αλλά και τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, να εξασφαλισθεί η παροχή της δυνατότητας ''ηλεκτρονικής ψήφου'' απο την Ομοσπονδία για τους εκλέκτορες.
Ετσι, δε θα χρειασθεί να αισθανθούν άσχημα όσοι δε θα θέλουν ή δε θα μπορούν να έχουν το πλεονέκτημα τυχόν διευκολύνσεων για τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, επιπλέον θα περιορισθεί , προφανώς, το φαινόμενο των εξουσιοδοτήσεων για τις ψήφους αλλά και θα αποκτήσουν όλοι την εναλλακτική δυνατότητα της ψήφου απο τον τόπο τους.
Ετσι, θα  μπορούν να ψηφίσουν όλοι κι αν δοθούν κωδικοί σε εκείνους που πραγματικά διοικούν τα τμήματα βόλει,  θα περιορισθεί το φαινόμενο της αλλοίωσης της συμπεριφοράς του εκλογικού σώματος.
Για να είμαστε ορθολογιστές, προφανώς, κρατούμε επιφυλάξεις επειδή δεν γνωρίζουμε ποιό μπορεί να είναι το κόστος αυτής της εφαρμογής.
Επειδή, ωστόσο, ζούμε στο 2012, μάλλον δε θα είναι απαγορευτικό, ειδικά δε αν σκφεθεί κανείς πόσα χρήματα θα περισσέψουν για να πάνε πάλι στο βόλει, στο παιχνίδι, μακάρι δε πρωτίστως να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη, απο όπου κι αν επρόκειτα να δαπανηθούν.
Δεν πρόκειται για πατέντα αλλά για ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να προσαρμοσθεί στην πλατφόρμα του σάιτ της Ομοσπονδίας και εντέλει δεν αφορά παρά μόνο 350  σωματεία, μικρό δηλαδή αριθμό για μία βάση δεδομένων.
Επίσης, καταστατικά, δεν γνωρίζω όχι αν προβλέπεται αλλά αν απαγορεύεται αυτή η διαδικασία.
Εχει σημασία, με βάση την πεπατημένη της νομικής επιστήμης, η συγκεκριμένη διατύπωση μου.
Ισως, τα χρονικά περιθώρια επιτρέπουν μία προσαρμογή, αν κι όπου αυτή απαιτείται.
Βεβαίως, σε μία Γενική Συνέλευση, κανονικά, πρέπει να πηγαίνουν όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων ώστε να ακούσουν, να κρίνουν και μετά να ψηφίσουν.
Προκειμένου, πάντως, να πάνε σε μία Γενική Συνέλευση 50 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ εκπρόσωποι σωματείων και να ...σέρνονται εξουσιοδοτήσεις ή να αποφασίζουν για το βόλει άτομα που δεν παρουσιάζονται στα γήπεδα αυτού του αθλήματος, ίσως, πρέπει να δούμε και την άλλη πλευρά, μία διαφορετική πρόταση.
Αλλωστε, αισθάνομαι ότι πριν απο τις εκλογές, λίγο έως πολύ, το 90% έχει αποφασίσει τι θα φηφίσει και δεν περιμένει να πεισθεί απο επιχειρήματα της τελευταίας στιγμής.
Οποιες απόψεις πρέπει να ακουσθούν, ας διατυπωθούν έγκαιρα απο το διαδίκτυο.
Το βόλει έχει σπουδαία στελέχη, άξιους παράγοντες σε όλους τους χώρους.
Είναι ένα άθλημα με ωραίους ανθρώπους. Πιστέψτε με, μπορώ να το κρίνω αυτό.
Ζημιώνεται το βόλει απο την ομφαλοσκόπηση, τη μιζέρια και τη σύγχυση των ρόλων όπως κι απο έναν ερασιτεχνισμό που συχνά κρατά μακρυά τον νεωτερισμό.
Κάνω μία πρόταση. Θα προχωρήσω και με άλλες.
Δε σημαίνει ότι είναι σωστές κι ότι εγώ ξέρω κι εσείς δε ξέρετε.
Ενα ερέθισμα δίνω. Για να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κάτι καλύτερο σε διάφορα ζητήματα για  το πιο ωραίο και δίκαιο άθλημα.
Ας το παλέψουμε, ας προσπαθήσουμε για καλύτερη λειτουργικότητα παντού.
Καλή σας ημέρα, προς ΟΛΕΣ κι ΟΛΟΥΣ και να είστε καλά γιατί πραγματικά στο βόλει ΚΕΡΔΙΣΑ ΦΙΛΟΥΣ και ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΑ.

Ν.Δελαγραμμάτικας