Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μία πρόταση για τις ομάδες της περιφέρειας

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, τα σωματεία της Περιφέρειας, αρκετά τουλάχιστον απο αυτά, είχαν μπεί στη διαδικασία της διασφάλισης
χρημάτων για τα ταμεία τους απο τυχόν μετακινήσεις αθλητριών τους σε σωματεία μεγάλων αστικών κέντρων. Καλά έκαναν κι εν μέρει έχουν δίκιο.
Ωστόσο, επειδή με την πρόταση του Πορφύρα δεν βλέπουμε να συντάσσεται άλλος, όχι ανοιχτά τουλάχιστον, προφανώς, επειδή τα παπατζηλικία και η παραβατικότητα αλλά και η κατάλυση των όρων συμμετοχής στα πρωταθλήματα, τουλάχιστον ας κινητοποιηθούν οι ομάδες της περιφέρειας.
Σε ποιά πρόταση αναφερόμαστε ;
Σε εκείνη που θα έπρεπε να λογίζεται ως βασική για όλες τις ομάδες.
Τα πρωταθλήματα δεν πρέπει να αλλοιώνονται.
Και η αλλοίωση συντελείται όταν επιτρέπεται, οποτεδήποτε, στις ομάδες να αλλάζουν το ρόστερ τους με νέα δελτία αθλητριών, που δεν εντάσσονται στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, αλλά συνήθως είναι ανάμεσα στα 32 και τα 40 .
Το φαινόμενο είναι γελοίο όσο κι επικίνδυνο και κυρίως το χρησιμοποιούν οι ομάδες του κέντρου που έχουν άλλωστε και μεγαλύτερο περιθώριο επιλογής ....απόμαχων αθλητριών, τις οποίες χρησιμοποιούν ως άσο στο μανίκι, αλλάζοντας το πλαίσιο του ανταγωνισμού και τους κανόνες του παιχνιδιού.
Οταν θίξαμε αυτό το ζήτημα, μας είπαν ότι ''δεν απαγορεύεται να κάνει δελτίο, όποτε θέλει, μία αθλήτρια που έχει συμπληρώσει 2 χρόνια εκτός αγώνων''.
Πρώτα απο όλα, ο κανονισμός έχει ....ερμηνεία.
Και διπλή ανάγνωση. Γιατί μπερδεύει την περίοδο μεταγραφών με τα ημερολογιακά έτη και τις αγωνιστικές περιόδους.
Μας είπαν ότι ''δεν μπορούν να απαγορεύσουν την επιστροφή στο βόλει, αθλητριών''.
Σοβαρά ;
Να δούμε τι θα λέτε κι εσείς κι οι προηγούμενοι που είχαν την ίδια...πατέντα, όταν στην όποια ομάδα συμπαθείτε ή διοικείτε, παρουσιασθεί ως αντίπαλος της στο πιο κρίσιμο ματς της περιόδου, ως ....φάντης μπαστούνι, μία αθλήτρια που είχε να παίξει 2, 3, 4, 5 χρόνια, αλλά, αρκεί για να αλλάξει τις ισσοροπίες ενός αγώνα.
Και η υποκρισία είναι μεγάλη, πράγματι.
Επειδή, μία αθλήτρια που έχει να αγωνισθεί 2 χρόνια, μπορεί να παίξει οποτεδήποτε αν δεν την είχε δηλώσει η ομάδα της σε αυτό το διάστημα ενώ μία αθλήτρια που δεν έχει αγωνισθεί για 5 χρόνια, αλλά, δηλωνόταν απο την ομάδα της, δεν έχει το ίδιο δικαίωμα.
Ο ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΣ.
ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΑΝΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ.
ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ.
Εκτός κι αν θέλευε όλοι όσοι το διοικήσατε και το διοικείτε, να μας πείτε ότι ενδιαφέρεστε να παίζουν όλες κι όλοι.
Συγγνώμη, αλλά αυτή την ευαισθησία θα έπρεπε να τη δείξετε πρώτα για τις μικρότερες σε ηλικία κι όχι να συντηρείτε τυχοδιβκτικές συμπεριφορές.
Εχω ασχοληθεί με όλα τα αθλήματα αλλά τέτοιες πατέντες δεν έχω ξαναδεί σε άλλο άθλημα.
Θέλετε να δώσετε το δικαίωμα στις ομάδες να ενισχυθούν εκτάκτως ;
Βάλτε μία εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο μίας εβδομάδας.
Οχι όμως και να συνεχίζεται το φαινόμενο με τους φαντομάδες και τις ξαφνικές εμφανίσεις σε βάρος πάντα των καλοπροαίρετων και των αδύναμων που δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες.
Ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΡΤΥ--ΈΚΠΛΗΞΗ.

Ν.Δελαγραμμάτικας