Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Πανιώνιος--Πορφύρας 3-1 σετ


Ο Πορφύρας, στο δεύτερο παιχνίδι του στο εφετινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας βόλει Γυναικών, δεν ήταν αυτός που έπρεπε κι έχασε  στο κλειστό της Νέας Σμύρνης απο τον Πανιώνιο με 3-1 σετ, αν και προηγήθηκε στο σκορ.
Η εικόνα της ομάδας μας στο σημερινό παιχνίδι, δεν ήταν αυτή που περιμέναμε.
Δε διαχειρισθήκαμε τις ιδιαιτερότητες του αγώνα, σε ένα πρωτάθλημα όπου γνωρίζουμε και το έχουμε σημειώσει ότι οι αποστάσεις ανάμεσα σχεδόν σε όλες τις ομάδες του Ομίλου μας είναι μικρές, περιορισμένες.
Η απόδοση του Πορφύρα δεν ήταν ανάλογη των δυνατοτήτων του, ο εκνευρισμός κόστισε, περιμέναμε ασφαλώς ότι τουλάχιστον στο τέταρτο σετ, θα κρατούσαμε το προβάδισμα που πήραμε με 10-2. Δεν το πετύχαμε ωστόσο.
Οι καλές ομάδες μαθαίνουν απο τις ήττες. Κι εμείς έχουμε καλή ομάδα. Αναμφίβολα.
Δικαιολογίες δε θα αναζητήσουμε.
Φυσικά, δεν μπορούμε παρά να αναφέρουμε το γεγονός ότι ο πρώτος διαιτητής του αγώνα Τσάκας ( απο τον οποίο η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε την απάντηση που μας έδωσε όταν, ήπια, μετά το παιχνίδι, του αναφέραμε ότι ήταν άστοχες οι αποφάσεις του σε καίρια σημεία του αγώνα, ειδικά σε καταλογισμούς χειρισμών της μπάλλας...), στη  διάρκεια του παιχνιδιού, είχε λάθη σε οριακά σημεία, σε βάρος του Πορφύρα.
Προσέξτε. Δεν υποστηρίζουμε ότι χάσαμε απο τη διαιτησία. Επίσης, δεν κρίνουμε την επάρκεια του κ. Τσάκα, ο οποίος έκανε σήμερα αρκετά λάθη.
Το παιχνίδι δε χάθηκε απο τη διαιτησία. Ξεκάθαρο αυτό. Αλλά, ο διαιτητής διαμόρφωσε ψυχολογία και σκορ σε καίρια σημεία με τις αντιδράσεις του...
Σε έναν αγώνα, όλοι κι όλες κρίνονται. Προφανώς.
Και φυσικά μιλάμε για τον αγώνα βόλει που παίξαμε κι όχι για μπάσκετ......Γιατί ειπώθηκε κι αυτό....
Εντέλει, ο Πορφύρας δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, όπως θα έπρεπε. Συνολικά.
Πάντα,  στη διάρκεια του αγώνα, πρέπει να παίζουμε χωρίς να ασχολούμαστε με τους διαιτητές. Οτι κι αν συμβαίνει ή ακούγεται.
Το εμείς φυσικά, πρέπει πάντα να μένει πάνω απο το εγώ.
Ας το θυμόμαστε, πριν απ΄όλους εμείς.
Και για να μην υπάρχει παράλειψη.
Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για τη νίκη του.
Πάλεψε με πάθος, επιμονή  και πείσμα, έκανε λιγότερα λάθη απο τον Πορφύρα κι είχε περισσότερες σωστές ενέργειες. Τόσο απλά.
Καθένας μας κοιτά, φυσικά, την ομάδα του, με αυτήν ασχολούμαστε πρωτίστως.
Ξέρουμε να νικάμε, γνωρίζουμε να χάνουμε.
Εμείς θα κοιτάξουμε τι δεν κάναμε καλά, θα δουλέψουμε για να μην επαναλάβουμε παρόμοια εμφάνιση, να είμαστε πιο ήρεμοι και με καλύτερη διάθεση για το παιχνίδι, πάνω απ΄όλα.
Στον Πορφύρα, η αρχή είναι δεδομένη.
Ολοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί νικάμε.
Την υγειά μας να έχουμε ΟΛΟΙ κι ΟΛΕΣ, σε Πορφύρα και Πανιώνιο, φυσικά κι οι διαιτητές και η προσπάθεια συνεχίζεται, με τα καλά και τα κακά, αύριο είναι άλλη ημέρα.
Τα σετ ήταν 21-25, 25-23, 25-18, 25-22.
Διαιτήτευσαν οι Τσάκας-Πάτση.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ( Θανέλλας ) Καραθανάση, Σαγάνη, Κουντουρά, Μουρατίδη, Οικονομάκη, Δαρλάση, Τουρνάκη, Αναγνωστοπούλου, Τσουμήτα, Μπαβελή, Δελατόλα, Ρήγα.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλογερογιάννης ) Μανωλάκου, Μπαλή, Τσαπούρη, Α.Γκούρα, Ν.Γκούρα, Καράκου, Μουστάκη, Δήμα, Ν.Γκούρα, Πανατζαρτζίδου, Δελαγραμμάτικα, Χαλβατζή, Χατζηπέτρου.