Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Υπόθεση ευθύνης

Ο αθλητισμός, ειδικά σε ομάδες όπως η δική μας, που βασίζονται στη διάθεση της προσφοράς και αναδεικνύουν τη δύναμη της εξέλιξης παιδιών σε μία αθλητική πυραμίδα, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.
Παράλληλα, αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη για όλους εμάς, ειδικά για όποιον με την γραφίδα του ή με τα πλήκτρα του υπολογιστή, αποτυπώνει συναισθήματα, νέα, προσθήκες, μεταβολές.
Το γεγονός ότι αυτό το μπλογκ επισκέπτονται καθημερινά, τουλάχιστον, 400 διαφορετικά άτομα ( συνολικά, μόνο, στο διήμερο του Final 4 Παγκορασίδων Β, είχαμε ...2.500 επισκέψεις...), μεγαλώνει τις υποχρεώσεις μας.
Οφείλουμε να προσέχουμε τι γράφουμε, πως εκφραζόμαστε, τι μηνύματα περνάμε.
Γιατί προσπαθούμε να μεταδώσουμε αθλητικό πνεύμα, να δημιουργήσουμε κουλτούρα βόλει, να βοηθήσουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό, το βόλει και το  γήπεδο.
Κάνουμε λάθη, όχι σκόπιμα, όχι με πρόθεση.
Συχνά, τα λάθη μας κοστίζουν σε συναισθήματα, σε ανθρώπους, σε ηρεμία. 
Αλλά, παλεύουμε.
Χωρίς υστεροβουλία, όφελος ή επιδιώξεις.
Με τα καλά και τα κακά μας, αυτό το μικρό αθλητικό θαύμα που ονομάζεται ''Πορφύρας Βόλει'', αποτελεί πεδίο αναφοράς.
Με αγάπη, συνεργασία και ομόνοια για τον κοινό στόχο, θα συνεχίσουμε.
Οι στείρες αντιπαραθέσεις, για παράδειγμα, για ζητήματα που μας στεναχώρησαν την Κυριακή το βράδυ στο Σαλπέας, δεν ωφελούν.
Οταν ξέρεις ότι έχεις δίκιο, στα συγκεκριμένα θέματα, απλώς, σκέφτεσαι ότι το μόνο που μπορείς να πετύχεις απο εδώ και πέρα, είναι να συνεχίσεις με την ίδια φιλοσοφία.
Η επιτυχία του Πορφύρα οφείλεται στη διαφορετικότητα του.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί και να θυμάστε πάντα ότι το εύκολο είναι να μοιάσεις σε άλλους.
Το δύσκολο είναι να ζείς την πραγματικότητα, όπου οι άλλοι προσπαθούν να μοιάσουν σε εσένα, όχι βεβαίως γιατί σε συμπαθούν, αλλά, επειδή το αξίζεις... 
Συνεχίζουμε τη δουλειά.
Με πρώτο μέλημα να περιορίσουμε τα σφάλματα μας και να προσφέρουμε πιο σωστές αθλητικές υπηρεσίες.
Και με τελικό σκοπό να βλέπουμε την γυναικεία ομάδα μας στην Α1 ή στην Α2 Εθνική, με τη μεγάλη πλειοψηφία των αθλητριών της 12άδας μας, να έχει κάνει πρώτο δελτίο στον Πορφύρα.
Θα το πετύχουμε κι αυτό.

Νίκος Δελαγραμμάτικας