Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Το δικό μας σκεπτικό είναι αυτό....

 Οταν τέθηκε ζήτημα συμμετοχής, μετά από μόλις 5 ημέρες, στην Α1 ο κύριος Νίκος αποφάσισε ( θετικά ) μέσα σε 5 λεπτά. 

Το ίδιο και όταν μπήκε θέμα συμμετοχής στο Challenge Cup.

Τις ευκαιρίες δεν τις αφήνεις, όταν όμως αναλαμβάνεις το ( τεράστιο ) βάρος να βρείς τα χρήματα για να παίξει η ομάδα σου και να μην αφήσει χρέη ( όπως και έγινε, γιατί ο Πορφύρας είναι ταπεινός, πλην όμως φερέγγυος και ρωτείστε όποια και όποιον θέλετε ), η ευθύνη είναι δική σου και αφορά την τρέλα σου...

Προκειμένου να πάρει ο κύριος Νίκος ( στο Βόλεϊ του Πορφύρα ένας...φταίει για τα καλά και τα κακά και έχει μάθει να βγαίνει μπεσαλίδικα μπροστά, όχι να κρύβεται στα ζόρια...) την απόφαση  για μη δήλωση συμμετοχής Κορασίδων και Νεανίδων στους αγώνες που θα γίνουν στην ΕΣΠΕΔΑ, Ιούνιο και Ιούλιο, βασανίσθηκε πολύ, πάρα πολύ...

Ναι, οι προπονητές εισηγήθηκαν αρνητικά, επειδή, πιστεύουν, όπως ζυμώνονται καθημερινά με τις αθλήτριες μας, ότι θα υπήρχε σημαντικό ρίσκο τραυματισμών, χωρίς να προκύπτει ουσιαστικό όφελος.

Εζησα μετά από δίμηνη διακοπή στην Α1 και 5 εβδομάδες επαγγελματικών ( ανάλογα και με την  υποδομή των αθλητριών μας ) προπονήσεων σε καθημερινή βάση, 3 τραυματισμούς ( ευτυχώς σε επίπεδο διαστρέμματος, θλάσης και διάτασης ) αθλητριών της Γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πορφύρα.

Και τώρα, θα έπρεπε, πάλι για αγώνες μετά από 5 εβδομάδες, να δηλώσω τη συμμετοχή παιδιών που κάθονταν για 7 μήνες ( τα δικά μας, τουλάχιστον, δεν προπονούντο γιατί απαγορευόταν, εκτός από τα 3 που εντάχθηκαν στην Γυναικεία ομάδα μας...), σε παιχνίδια πρωταθλήματος, με δύο δοκιμασίες την εβδομάδα μάλιστα, λόγω περιορισμένου χρόνου.

Στεναχωριέμαι για το γόητρο, αλλά, είμαι υπερήφανος για την απόφαση μου να δεχθώ τις εισηγήσεις των προπονητών, τις οποίες ( για να μην πετάω αλλού το μπαλάκι...) προσυπογράφω.

Προφανώς, ότι είχε σχέση με έξοδα για τεστ, θα τα κάλυπτε η Γυναικεία ομάδα για τις υποδομές μας, όπως και τώρα συμβαίνει.

Το ζήτημα δεν ήταν οικονομικό, ασφαλώς....

Προτιμότερο είναι να προετοιμασθούν με ηρεμία τα παιδιά για τη νέα σεζόν, μετά το βασανιστικό σταμάτα-ξεκίνα, να αφοσιωθούν στα προπαρασκευαστικά μαθήματα τους για την Γ' Λυκείου, να γνωρίσουν ξανά το σώμα τους, να αντιμετωπίσουν με πίστωση χρόνου τις δυσκολίες μετά την επάνοδο από την αδράνεια στην πλήρη δράση.

Την ευθύνη χρεώστε την σε εμένα, ζητώ συγγνώμη από όσες και όσους στεναχώρησα, αλλά, δεν θα μπορούσα να πάω για χάρη του συναισθήματος ( ούτε ένας στον κόσμο δεν πρέπει να βρεθεί να πεί ότι δεν λατρεύω το Βόλεϊ του Πορφύρα...) και του εγωϊσμού, κόντρα στη λογική.

Καλύτερα δυσάρεστος και χρήσιμος, παρά να βάζω άλλους να αποφασίζουν αυτό που αναλογεί σε εμένα, καθώς, έχω όλη την εικόνα μετά από όσα ζήσαμε φέτος, πολυεπίπεδα...

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη, με την βοήθεια του Θεού, σε όσες ομάδες αποφάσισαν να αγωνισθούν.

Οπου μπορώ, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΔΑ, θα βοηθήσω. Νομίζω ότι ήδη το πράττω...

Εμείς, ασχολούμαστε με την δική μας ομάδα και τα δικά μας κριτήρια, αυτά που ως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, οφείλουμε να υπηρετούμε αέναα ως κιβωτό αρχών και αξιών.

Τα πάντα μπορεί να σου συμβούν.

Δεν είναι, ωστόσο, ανάγκη να προκαλείς την τύχη σου....