Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Τα ''μυστικά'' της νίκης του Πορφύρα


 Πολλά μπορούμε να γράψουμε για την αποψινή, πρώτη, νίκη του Πορφύρα στο πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών, με 3-0 σετ απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου στο Σαλπέας.

Αλλά, μετά από 8 σερί ήττες, οφείλουμε να διαχειρισθούμε συναισθήματα, γιατί απλώς, η μάχη επιβίωσης συνεχίζεται.

Επιγραμματικά, λοιπόν :

Η ΨΥΧΗ του Πορφύρα μίλησε, έστω και αν, αναγκαστικά, παίζαμε δίχως τις 2 από τις 3 ξένες αθλήτριες μας, τις Αζέρες Παβλένκο και Αλισάνοβα.

Η ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΑ μας, Ταϊνά Ροντρίγκες, με 29 πόντους ( σε 3 σετ...) έκανε δεύτερο ρεκόρ καριέρας στην Ελλάδα, παραμένει ως πρώτη η επίδοση των 38 πόντων πέρσι στη Θεσσαλονίκη, πάλι με τον Εύοσμο.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και το τεχνικό τιμ έδωσαν τον εαυτό τους, με πίστη, για αυτό ήλθε η νίκη με ανατροπές και στα τρία σετ.

ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ αρωγός ο αθλητικός ψυχολόγος Δημήτρης Πετρούνιας που έχει έλθει κοντά μας ( Σ.Σ. αντουφέκιστος δεν θα πάει ο Πορφύρας, με το πείσμα και αγώνα τα φτιάξαμε όλα, θα κάνουμε ότι χρειάζεται για την ΟΜΑΔΑ ).

ΓΟΥΡΛΗΣ ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με την σύζυγο του Βάλια και τα παιδιά τους, υποστήριξαν με θέρμη τον Πορφύρα και πάντα είναι κοντά μας.

ΘΕΤΙΚΗ αύρα του Προέδρου της ΕΣΠΕΔΑ και Γεν.Γραμματέα της ΕΟΠΕ Νεκτάριου Χαλβατζή, που μας τίμησε όπως είχε συμβεί και με τον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο σε άλλο ματς.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ στους 60 ανθρώπους που ήταν κοντά μας απόψε ( μη ξεχνάτε την περιορισμένη λόγω κόβιντ χωρητικότητα του Σαλπέας ). Εδωσαν ώθηση σε ένα ματς, όπου αν έχανε ο Πορφύρας, χαιρετούσε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ θέλουμε, είναι να βλέπουμε την ίδια προσπάθεια και συγκέντρωση έως το τέλος. Οτι πρέπει να γίνει, για το καλό της ΟΜΑΔΑΣ, θα γίνει.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ; Στο τρίτο σετ, το γυρίσαμε και το πήραμε με 3 παιδιά από την Ακαδημία του Πορφύρα στην 7άδα ( Θαλασσινού, Μπουτσελάκου, Σακιζλή ). 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, με λίγα λόγια από αύριο και με ΑΓΑΠΗ στην ΑΛΗΘΕΙΑ που πρεσβεύει αυτή η ΟΜΑΔΑ. 

ΕΓΙΝΕ μόνο μία αρχή, τίποτα άλλο. Ψυχραιμία, σοβαρότητα, ταπεινότητα.