Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ πάντα δίπλα στα παιδιά !Ανοιχτή επιστολή σε μαθητές και μαθήτριες.

Τα φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ προσφέρουν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου αλλά και τους μικρούς μαθητές της ΣΤ Δημοτικού που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μια σειρά από tests σταθμισμένης δυσκολίας στα βασικά μαθήματα της τάξης τους.

Γνωρίζουμε ότι για τους περισσότερους, τα tests αποτελούν συχνά πηγή άγχους σε όσους συμμετέχουν σε αυτά.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο βαθμός που προκύπτει, συνδέεται με την απόδοση τους στις τελικές εξετάσεις. Όμως τα θέματα ενός διαγωνίσματος αποτελούν ένα μικρό μέρος των θεμάτων που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στη διδακτέα ύλη στην οποία αναφέρονται. Επομένως, δεν εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα για την ποιότητα της προετοιμασίας τους μελετώντας μόνο τα αποτελέσματα τους.

Ο στόχος των tests που έχει δημιουργήσει το ακαδημαϊκό τμήμα του Ομίλου Φ.Μ.Ε. ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ είναι με εύκολο και γρήγορο τρόπο οι μαθητές και μαθήτριες που θα συμμετέχουν:

Α. Να διαπιστώσουν το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται σε κάθε ένα από τα βασικά μαθήματα της τάξης τους.

Β. Να καταλάβουν μέσω της αυτόματης διόρθωσης και των απαντήσεων τα κενά που υπάρχουν ώστε να αναζητηθούν οι κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες.

Γ. Να εντοπίσουν τις κλίσεις τους και τα μαθήματα που τους ταιριάζουν περισσότερο.

Τέλος, θα πρέπει να θυμόμαστε πως ένα test έχει ως βασικό στόχο την μάθηση και όχι την αξιολόγηση.

Όσες περισσότερες φορές κάποιος ανακαλεί τις γνώσεις που μαθαίνει και τις εφαρμόζει όταν του ζητηθεί, τόσο ισχυροποιεί το γνωστικό απόθεμα που διαθέτει.

Για αυτούς τους λόγους ακριβώς, σε προτρέπουμε να κάνεις αυτά τα tests σαν μία ευχάριστη διαδικασία «παιχνιδιού» που έχει χαρά και όχι άγχος, σκεπτόμενος ότι κάθε φορά που ολοκληρώνεις ένα test πλησιάζεις πιο κοντά στους στόχους σου και γίνεσαι καλύτερος μαθαίνοντας από τα λάθη σου!

Είσαι έτοιμος;

Με εκτίμηση,

Θεόδωρος Καλαϊτζίδης

Μαθηματικός

Πρόεδρος Ομίλου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ – AFTER SCHOOL

https://www.diakrotima.gr/onlinetests