Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ο Πορφύρας απέδειξε σήμερα ότι είναι ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ .Να το θυμάται όμως πάντα....

Σε ένα παιχνίδι πολύ πιο σημαντικό απο όσο μπορούν να πιστεύουν όσοι δεν γνωρίζουν ,η ομάδα βόλει γυναικών του Πορφύρα νίκησε με 3-2 σετ στο ''Σαλπέας '' το Αιγάλεω με το οποίο ισοβαθμεί πλέον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας .
Η επιτυχία της ομάδας μας ήλθε δίκαια αλλά θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει με 3-1 ώστε να μην  είχαμε βαθμολογική απώλεια .
Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε απο τα λάθη της διαιτησίας .Πρώτη ήταν η κ.Κυριοπούλου και δεύτερος ο κ.Κουτσούλας που μας αδίκησαν με σειρά απο καθοριστικά σφάλματα τους .
Εχουμε μάθει να συγχαίρουμε τους διαιτητές και σε αυτό το χώρο έχουμε χαρακτηρίσει ΟΛΕΣ τις διαιτησίιες των αγώνων μας ως άριστες .Και όταν χάσαμε 2 φορές απο το Αιγάλεω και όταν ηττηθήκαμε απο τους Τράχωνες εντός έδρας και όταν τα κάναμε...σαλάτα στην Αργυρούπολη.
Προφανώς ,αγανακτήσαμε απο τα λάθη της διαιτησίας απόψε .Βεβαίως ,στα παράπονα μας εισπράξαμε άφθονη ειρωνεία ως απαντήσεις ,κανένα λάθος δεν έγινε αποδεκτό και η δικαιολογία ήταν η ...γνωστή.''Ε ,αφού είχατε προβάδισμα στο σκορ ας το κρατούσατε και ας παίρνατε το παιχνίδι''.
Χαρακτηρίσθηκα ,με ειρωνικές ,επαναλαμβανόμενες ,κινήσεις του κεφαλιού και με συγκεκριμένες κουβέντες αλλά και με  έκδηλη τάση αποστροφής ως ΄΄αδαής΄΄ στα παράπονα μου .
''Δε ξέρετε ''μου είπαν ανάμεσα σε άλλα στη διαμαρτυρία μου ότι η διαιτησία διαμόρφωσε το αποτέλεσμα .
Ευχαριστώ πολύ .Ωστόσο ,ο Πορφύρας δεν είναι καρπαζοεισπράκτορας ή υποτελής κανενός.
Εγώ δε προσωπικά ,απαιτώ τον σεβασμό όλων γιατί τον προσφέρω πάντα απλόχερα .Οπως και την προσοχή όχι στη λεπτομέρεια και στους τύπους αλλά στην ουσία .
Το ποτήρι όμως ξεχείλισε απόψε .Ευχαριστώ τον Θεό γιατί σε αυτό που κάνω σε σχέση με τον αθλητισμό δε διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα .
Αλλοίμονο σε όποια και όποιον θεωρεί ότι η έδρα του είναι στο Βατικανό.Η διατησία δεν πρέπει να πρωταγωνιστεί στο παιχνίδι με τα ,ανθρώπινα σφάλματα της ,αλλά, να συμβάλλει ώστε να περνά απαρατήρητη .Οσοι δκαι όσες δεν επιθυμούν να σφυρίζουν στο τοπικό ή το υποτιμούν επειδή αξιολογούνταιι σε εθνικές κατηγορίες ,θα παρακαλούσα να αρκεσθούν σε αυτές .
Καλύτερα να μας διαιτητεύουν αδαείς σαν και εμένα  παρά άριστοι που όμως κάνουν τόσα πολλά λάθη σε ένα ντέρμπι και δεν έχουν συνειδητοποιήσει την έννοια της αυτοκριτικής και την αξία του κόπου των αθλητριών και της προσπάθειας των ανθρώπων που πασχίζουν να τις υποστηρίξουν.
Απόψε ,ο Πορφύρας απέδειξε ότι έχει ομάδα με εγωισμό και φιλότιμο αλλά και γιατί όλοι λένε ότι είναι μεγάλη ομάδα .Με κόντρα διαιτησία αλλά και με έναν σπουδαίο αντίπαλο ,έφθασε στη νίκη αν και πέρασε απο χόλια κύματα σε ένα ματς που διήρκεσε 2 ώρες και 20 λεπτά .
Τα σετ ήταν 19-25,25-18,29-27 ,24-26,18-16 .Καίρια σε βάρος μας σφάλματα έγιναν και στο τρίτο αλλά πρωτίστως στο τέταρτο σετ.
Αναμφίβολα ,πολλά λάθη έγιναν και απο τον Πορφύρα και απο το Αιγάλεω σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι .Ο Πορφύρας αυτή τη φορά ήταν παθιασμένος και με τη συμπαράσταση της καλύτερης παρουσίας στην εξέδρα που είχαμε   φέτος ,απλώς δημιουργεί ένα μεγάλο ερωτηματικό.
Γιατί χρειάζεται να είμαστε με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο για να κάνουμε μία εμφάνιση με φιλότιμο και εγωισμό ; Μετά απο την Αργυρούπολη θα πάμε να εκτεθούμε ανεπανόρθωτα και αλλού ή καταλάβαμε την βαρύτητα της φανέλλας του Πορφύρα ;
Το ματς ήταν διαφήμιση για το βόλει γυναικών και για το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ .Απο αυτό ανεβαίνει μόνο μία ομάδα στην Α2 επειδή η Ομοσπονδία έκρινε ότι πρέπει να δώσει ώθηση στα περιφερειακά πρωταθλήματα απο όπου ανεβαίνουν απευθείας οι πρωταθλητές ,συνήθως με πολύ λίγους αγώνες και με εξαιρετικά περιορισμένο ανταγωνισμό
Μέγα λάθος .Οι εθνικές κατηγορίες πρέπει να συγκροτούνται απο τις καλύτερες ομάδες,.Το μάθημα της πατριδογνωσίας ή της γεωγραφίας δεν πρέπει να επιβάλλει ανάλογους περιορισμούς .
Ανάπτυξη του βόλει στην περιφέρεια δεν γίνεται με το ζόρι .Πρώτα αντιμετωπίζονται άλλα ζητήματα και μετά οδηγούμε τις ομάδες να πάρουν για ένα χρόνο ,για λίγα ματς δηλαδή ,μία έμπειρη παίκτρια ώστε να ανέβουν με περίπατο κατηγορία ή ενθαρρύνουμε ομάδες χωρίς ουσιαστική βάση και ισχύ να δοκιμασθούν στα έξοδα και τη διαδικασία της εθνικής κατηγορίας .Είδαμε που καταλήγει αυτό το σκηνικό....
Είμαστε σίγουροι ότι αν η ομάδα μας συνεχίσει να έχει τέτοια ενέργεια μέσα στο γήπεδο και οι μικρές ηλικιακά αθλήτριες απο τις υποδομές μας εξακολουθήσουν να προοδεύουν ,το σήμερα αλλά και το αύριο θα είναι δικό μας .Είναι σκληρο καρύδι ο Πορφύρας για να γίνει καρυδότσουφλο τόσο εύκολα όσο ελπίζουν εκείνοι που ενοχλούνται απο αυτή την ομάδα που βγάζει υγεία.
Βεβαίως ,πάντα σε ένα παιχνίδι πρέπει να προσπαθείς  έχοντας στο μυαλό σου ότι οι αστάθμητοι παράγοντες είναι δυνατό να σε επηρεάσουν αρνητικά .Η έλλειψη ψυχραιμίας σε αποφασιστικά σημεία ,απο την ομάδα μας  ,επίσης έπαιξε τον δικό της ρόλο.
Εστω και έτσι ,πάντως ,φθάσαμε στο πέμπτο σετ όπου χάναμε με 9-4 αλλά το γυρίσαμε .Αυτή η ανατροπή είναι το καλύτερο μήνυμα για τα κορίτσια μας .
ΜΠΟΡΕΙΤΕ .ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .
Ευχαριστούμε για την προσπάθεια ,επιβάλλεται όμως να έχετε την ίδια αγωνιστικότητα συνέχεια .
Μη  ξεχνάτε ότι όλοι θέλουν να κερδίσουν τον καλύτερο και πιο νοικοκυρεμένο σε όλα  .Τον Πορφύρα.
Μπράβο στα κορίτσια αλλά και στον προπονητή μας Γιάννη Μπογιατζογλου που πάλεψε μόνο με τον κ.Μανώλη στο πλευρό του την προετοιμασία της ομάδας μας για το ντέρμπι με το Αιγάλεω επειδή εμείς δεν είχαμε κουράγιο να σταθούμε δίπλα τους .
Αξιος αντίπαλος ήταν ο ΚΥΡΙΟΣ Σταύρος Νάτσης και η εξαιρετική και με άριστη συμπεριφορά ομάδα του Αιγάλεω .Μπράβο και στα κορίτσια του Αιγάλεω για την προσπάθεια τους .
Και να ξέρετε κάτι που αφορά τον Πορφύρα .
Στα δύσκολα οι ομάδες ή διαλύονται ή χαλυβδώνονται .Δεν υπάρχει μέση λύση .
Ποτέ όμως δεν τα περιμένουμε όλα μόνο απο έναν .Καμμία πλάτη δεν είναι τόσο δυνατή ...  
Ο αγώνας είναι συλλογικός .
 Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Γιάννης Μπογιατζόγλου ) Τσαπούρη ,Μπαλλή,Τζούλου ,Γκούρα ,Γρηγορίου,Χαλβατζή ,Θεοχάρη,Χατζηπέτρου,Φικάι,Χατζηκωνσταντή,Δελαγραμμάτικα ,Α.Πρίφτη .
ΑΙΓΑΛΕΩ ( προπονητής Σταύρος Νάτσης )Καράκου ,Δήμα ,Μπούρμπη ,Σιαμπανάι ,Τσαρακλή,Χριστοφόρου ,Μιχαλοπούλου ,Καμπόλη ,Λαμπροπούλου,Γκότση ,Μαστοροπούλου ,Λαμπιτσάκη .

Και για να υπάρχει υπογραφή επειδή δε μου αρέσει να εκφράζομαι ανώνυμα
Ν.Δελαγραμμάτικας