Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ευχόμαστε στον Θρίαμβο να ξαναβρεί τα πατήματα του

Δύο χρόνια και δύο μήνες μετά απο το τελευταίο παιχνίδι που είχαμε δώσει στο Χαιδάρι με τον Θρίαμβο επιστρέψαμε σε αυτό το γήπεδο στο οποίο έχουμε δώσει συναρπαστικές αναμετρήσεις με τη συγκεκριμένη ομάδα καθώς ήταν συνδιεκδικήτρια μας επί 2 χρονιές στην άνοδο την οποία εντέλει κατέκτησε αλλά κατάφερε να σταθεί μόνο για μία χρονιά στην Α2 απο όπου υποβιβάσθηκε.
Το αποτέλεσμα απόψε ήταν 3-0 σετ υπέρ του Πορφύρα που συνέχισε την καλή πορεία του στο πρωτάθλημα γυναικών της Α΄ΕΣΠΕΔΑ ενώ ο Θρίαμβος αρχίζει πια να ανησυχεί για τυχόν εμπλοκή του σε περιπέτειες για την παραμονή του στην κατηγορία.
Ο τίτλος του κειμένου μας αυτή τη φορά δεν περιλαμβάνει το όνομα Πορφύρας.
Γράφουμε για την ευχή μας να ξαναβρεί ο Θρίαμβος τα πατήματα του αν και θα έπρεπε να σημειώνουμε ''Μπράβο  στη  Σοφία Κιορπέ,την αρχηγό του Θριάμβου που πολεμά για να κρατήσει όρθια την ομάδα της''.
Για εμάς πάνω απο όλα είναι ο Πορφύρας. Ακόμα πιο ψηλά ωστόσο είναι η αθλητική προσέγγιση.
Και σε αυτή θα δώσουμε σημασία, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την ανάλυση του αγώνα στον οποίο οι αθλήτριες του Γιάννη Μπογιατζόγλου πήραν δίκαια και χωρίς πολλά προβλήματα τη νίκη.
Παίζαμε με τον Θρίαμβο σε γεμάτο γήπεδο, με παλμό και πάθος. Κοντραρισθήκαμε και σε έναν τελικό Κυπέλλου στον οποίο χάσαμε στη Δραπετσώνα, μπροστά σε 1.000 φίλους των δύο ομάδων και του βόλει.
Απόψε ήταν λιγοστοί θεατές στο γήπεδο και ο φανερά αποδυναμωμένος Θρίαμβος είχε στη δωδεκάδα του μόλις 2 απο τις αθλήτριες με τις οποίες είχε πάρει την άνοδο στην Α2 ,πριν απο 2 σαιζόν.
Η υπέρβαση και η έλλειψη γερών  και σταθερών στηριγμάτων έφεραν προφανείς δυσκολίες για τον Θρίαμβο στον οποίο ευχόμαστε να σταθεί και πάλι στα πόδια του και ελπίζουμε να βρεθούμε ξανά ισοδύναμοι σε μεγάλα παιχνίδια που θα χαρίσουν συγκινήσεις.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία ομάδα που κέρδισε δίκαια μία άνοδο αλλά δεν ήταν συνολικά έτοιμη να διαχειρισθεί την παρουσία της σε υψηλότερο επίπεδο, καλό είναι να αποτελούν δίδαγμα για τον Πορφύρα και για κάθε ομάδα που έχει βλέψεις αλλά οφείλει πάντα να γνωρίζει με ποιά μέσα θα τις υποστηρίξει με διάρκεια.
Ο Πορφύρας παρουσίασε 5 κορίτσια  απο την Ακαδημία του απόψε αλλά και ο Θρίαμβος χρησιμοποίησε άλλα 7 κορίτσια απο τις υποδομές του.
Χρόνο συμμετοχής πήραν όλες οι αθλήτριες μας και αυτή τη φορά απο τις μικρότερες σε ηλικία θα σταθούμε στην Χριστίνα Φικάι που προσπαθεί αγόγγυστα και ως λίμπερο ήταν πολύ καλή.
Γενικά ,πάντως , ο Πορφύρας ήταν σοβαρός και προσεκτικός και αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο σετ έως τα μέσα του, δεν απειλήθηκε άμεσα απο τον Θρίαμβο παρά τις φιλότιμες ενέργειες και την κινητικότητα των γηπεδούχων.
Στα αξιοσημείωτα της βραδυάς η εμφάνιση της Κωνσταντίνας Τζούλου απέναντι στην ομάδα για την οποία αγωνιζόταν πέρσι, τον Θρίαμβο. Η Κωνσταντίνα ήταν σταθερή  αξία σε αυτό το παιχνίδι .
Τα σετ ήταν 18-25,20-25,15-25.
Αλάνθαστη η διαιτησία των Μενεσλή--Μηλιώρη. 
ΘΡΙΑΜΒΟΣ Κιορπέ, Σταμάτη, Μπαλτζόγλου, Αναγνωστοπούλου, Εξωμανίδου, Κουτσολάμπρου,Γρούμπα, Τζαλάλη, Κολλητήρη.Καλογεροπούλου,Εικοσιπεντίδου,Φραγκουδάκη.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ Μπαλλή, Τζούλου, Θεοχάρη, Χαλαβατζή, Γρηγορίου, Γκούρα,Τσαπούρη, Χατζηκωνσταντή, Χατζηπέτρου, Φικάι, Δελαγραμμάτικα, Πρίφτη.