Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η λογική της συρρίκνωσης φέρνει ευελιξία...Η ζωή δε σταματά...

Η Πολιτεία αδικεί το βόλει με την γενναία περικοπή στην ετήσια επιχορήγηση της η οποία προφανώς δεν αρκεί ώστε να υπάρχει ανάπτυξη στο σπορ.
Ωστόσο, ανεξάρτητα απο το γεγονός ότι η ΕΟΠΕ και κατ' επέκταση το βόλει ως άθλημα αντιμετωπίσθηκαν με αρνητικό τρόπο και σα φτωχός και αδύναμος συγγενής, αν και έχει δυναμική, παράδοση, σημαντικό πληθυσμό που  ασχολείται με αυτό σε όλη την Ελλάδα και προοπτικές, η ουσία είναι μία.
Είναι αναγκαίο να επαναπροσδιορισθούν τα πάντα, απο μηδενική βάση.Τίποτα δεν μπορεί να είναι όπως ήταν. Οι υπερβολές που έγιναν απο όλους, έφεραν σε αυτό το σημείο το βόλει.
Αντί βέβαια να ασχολούμαστε με την ουσία, ξοδέψαμε την ενεργητικότητα μας σε λάθος πρακτικές και λογικές.
Το βόλει  μετατράπηκε σε  επαγγελματικό, ημιεπαγγελματικό και ψευτοερασιτεχνικό άθλημα,ωστόσο, όπου υπάρχει συνέπεια στις υποσχέσεις, με μεγάλες θυσίες και με αξιοποίηση προσωπικών σχέσεων και επαφών.
Ως άθλημα δεν αποτελεί προιόν με ζηλευτή εμπορικοτητα .Κακώς αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Το χειρότερο δεν είναι ότι περιορίζεται η επιχορήγηση αλλά ότι χάνονται ο ένας μετά απο τον άλλον οι παράγοντες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν με ειλικρίνεια, αγωνιστικότητα ,υπευθυνότητα και φαντασία.
Οι ομάδες σβήνουν επειδή δεν υπάρχουν άνθρωποι και οι πιο πολλοί απο όσους έχουν απομείνει ,απλώς λειτουργούν  διεκπεραιωτικά.
Τι κίνητρο να έχεις άλλωστε για να ασχοληθείς με τα κοινά σε ένα χώρο που συνεχίζει να ψάχνει να βρεί την ταυτότητα του....
Προφανώς, για τους πολλούς, φταίνε οι παράγοντες για όλα.
Εκείνοι απο τη μεριά τους μπαίνουν στο χώρο για διάφορους λόγους.Αλλά στο τέλος όλοι έχουν χάσει πιο πολλά απο όσα έχουν πάρει (;). Οχιι απαραίτητα σε υλικά αγαθά αλλά σε φθορά...
Τώρα που οι παράγοντες θα είναι είδος προς...εξαφάνιση ,δεδομένων και των δυσκολιών της καθημερινότητας που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, οι προπονητές και οι αθλήτριες όπως και οι αθλητές θα μπορούν ασφαλώς να παραπονούνται ακόμα συχνότερα,να θεωρούν ότι η γνώση είναι απόλυτο δικαίωμα τους και ότι η αυθεντικότητα των απόψεων τους πάντα επικρατεί όλων των άλλων ,''επειδή όλοι οι παράγοντες είναι ίδιοι''.
Μικροί και μεγάλοι ας πάρουν τη σκυτάλη της αυτοδιοίκησης ώστε να περάσουν απο τη θεωρία στην πράξη και να έχουν βέβαια τη δυνατότητα να δημιουργήσουν αλλά και να αναπληρώσουν εκείνους για τους οποίους έχουν πάντα γνώμη και ένα παράπονο στα χείλη....
Για όλα άλλωστε φταίνε πάντα οι άλλοι και μονίμως οι παράγοντες.
Δίκιο θα έχουν. Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι. Μόνο που ο καλός ψαράς μπαίνει στην βάρκα για να το βρεί και δεν περιμένει να του το φέρουν στο πιάτο  για να κρίνει εκ των υστέρων αν είναι φρέσκο ή όχι.
Πάντα ωστόσο υπάρχει ζωή και μέλλον. Δε σταματά η ροή. Ισα--ίσα που όταν αναγκάζονται όλοι να πάρουν πρωτοβουλίες ίσως τα καταφέρουν καλύτερα απο αυτούς που μονίμως δέχονται κριτική και φταίνε για όλα ενώ όλοι οι άλλοι δεν έχουν ευθύνη ποτέ και για τίποτα. 
Καλή συνέχεια να έχετε.


Ν.Δελαγραμμάτικας