Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πορφύρας στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος στο Βόλεϊ Γυναικών, με νίκη 3-1 σετ επί της Ηλιούπολης στο Σαλπέας


Ιστορική πρόκριση για τον Πορφύρα, στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στο Βόλεϊ Γυναικών, καθώς, επικράτησε με 3-1 σετ της Ηλιούπολης στο Σαλπέας και πέρασε στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Ο Πορφύρας είναι πρωτοπόρος και αήττητος στην Α2 Εθνική Κατηγορία και η Ηλιούπολη αγωνίζεται στην Α1 Εθνική, όπου βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Μαζί με τον Πορφύρα πέρασαν στα προημιτελικά ( η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή και αν ο Πορφύρας κληρωθεί με ομάδα της Α1 Εθνικής και πάλι θα παίξει στο Σαλπέας ), Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Θήρα, Πανναξιακός, Μακεδόνες Αξιού, Μαρκόπουλο, δηλαδή, οι ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, αλλά και ο Ηρακλής Κηφισιάς από την Α2 Εθνική.
Στο πρώτο σετ επικράτησε η Ηλιούπολη με 15-25, απάντησε ο Πορφύρας ισοφαρίζοντας σε 1-1 με 25-21 και στο τρίτο σετ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 19-24, αλλά, με καρδιά Πειραιώτικης ομάδας ο Πορφύρας πήρε το σετ με 26-24 και πέρασε μπροστά με 2-1 σετ.
Στο τέταρτο σετ, με προφανές πλέον το ψυχολογικό προβάδισμα και υποστήριξη από τους 150 φίλους του,  ο Πορφύρας ανέτρεψε το 6-10, ισοφάρισε σε 10-10 και από το 15-15, βρέθηκε μπροστά με 22-15, με νέο σερί 7-0, κλείνοντας το σετ και τον αγώνα, καθώς, κυριαρχώντας με 25-16, νίκησε με 3-1 σετ.
Η εμφάνιση του Πορφύρα, μετά το νευρικό πρώτο σετ, ήταν πολύ καλή, με ομαδικό πνεύμα και ισορροπημένη παρουσία και προσφορά από όλες όσες χρησιμοποιήθηκαν, κυρίως, με νοοτροπία νικητή.
Αυτή ήταν η 17η σερί νίκη του Πορφύρα σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια από την αρχή της σεζόν, καθώς, παραμένει αήττητος ενώ οι ΄΄κοκκινόμαυρες΄΄σημείωσαν την πέμπτη πρόκριση τους σε αυτή τη σεζόν, στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.
Μπορούμε να γράψουμε πολλά, μα πάρα πολλά, μετά από αυτή την  πρόκριση. Και θα έχουμε χίλιους λόγους...
Χρειάζεται, ωστόσο, ψυχραιμία και διαχείριση της επιτυχίας, όπως αρμόζει σε μία μεγάλη ΟΜΑΔΑ, όπως είναι ο Πορφύρας.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια, για τον αντικειμενικό στόχο μας, που είναι η επιστροφή στην  Α1 Εθνική, απολαμβάνουμε το όμορφο ταξίδι στο Κύπελλο Ελλάδος και την υπεραξία που δίνει στο όνομα και τη φήμη του Πορφύρα μας, μένουμε ταπεινοί και ψύχραιμοι και απλώς συγχαίρουμε τεχνική ηγεσία και αθλήτριες για την σπουδαία νίκη, που μένει πια στην ιστορία, μέχρι την επόμενη πρόκληση που θα έχουμε μπροστά μας και στην οποία θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό σε όλους όσοι αγαπούν και είναι δίπλα στον Πορφύρα. Πάντα, με  ήθος και αξιοπρέπεια, αρχές που είναι κυρίαρχες για την ΟΜΑΔΑ μας και όσους έχουν τη χαρά να την υπηρετούν, για τη φανέλα με το σήμα που θέλουμε να τιμάμε, εμείς τα παιδιά της Φρεαττύδας και τόσοι άλλοι που ήλθαν μαζί μας, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι είμαστε ΟΜΑΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, με φροντίδα για συνεπή στάση απέναντι σε όσους και όσες μας εμπιστεύονται και εμπιστευόμαστε και με έμφαση στη διαρκή δουλειά στις υποδομές μας.
Πάντως, το μόνο απολύτως βέβαιο είναι ότι, εδώ και 10 χρόνια, από τις γεμάτες συγκινήσεις αναμετρήσεις μας στην Α΄ΕΣΠΕΔΑ, έως και σήμερα, ποτέ κανείς δεν...πλήττει, βλέποντας αγώνα Πορφύρα-Ηλιούπολης...
Πολύ καλή η διαιτησία των Μεταξά-Μενεσλή.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Βασίλης Πανδής-Πόπη Καλλή ) : Γκολφινοπούλου, Σιδεράτου, Φωτεινού, Θεοχάρη, Χρήστου, Μ.Ράπτη, Μουστάκη, Ξαγοραράκη, Κελεσίδη, Ν.Γκούρα, Καράκου, Θαλασσινού, Λιάρου, Μπουτσελάκου.
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ( Δήμητρα Λυκογιάννη ) :  Γκλιγκόροβιτς, Γιοβάνη, Ματσούκα, Γκρέκα, Μαλουσάρη, Τσουμήτα, Μαθιουδάκη, Σαλούστρου, Λάβδα.