Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Στο 19.5% η χρήση ουσιών απο φοιτητές

Τα μάτια μας όχι 14 αλλά...104 πρέπει να έχουμε με αυτά που μαθαίνουμε ότι συμβαίνουν.
Ποτέ βέβαια δε θα γνωρίζουμε όλη την αλήθεια και μονίμως ως γονείς θα απέχουμε απο την πραγματικότητα, όσο και αν προσπαθούμε να την παρακολουθήσουμε, αλλά ορισμένα ζητήματα απαιτούν  την προσοχή μας.
Σύμφωνα με έρευνα του ΤΕΙ Αθηνών, το 19.5% των φοιτητών και φοιτητριών του Ιδρύματος έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Καθημερινή χρήση ναρκωτικών κάνει το 7.5% αυτών των παιδιών.Το ένα στα 5 παιδιά παίρνει κοκαίνη και τα άλλα 4 άλλες ουσίες.
Ολα τα παιδιά δοκίμασαν, στην αρχή, απο περιέργεια. Αποδείχθηκε απο την επιστημονική αξιολόγηση των συμπερασμάτων της έρευνας ότι οι φοβίες και η κατάθλιψη αποτελούν μία σίγουρη διέξοδο προς τα ναρκωτικά.
Το 8% των χρηστών παραδέχθηκε ότι οδηγήθηκε σε αυτή τη συνήθεια ως αποτέλεσμα των συναναστροφών του.
Εάν νομίζετε ότι τα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών σπρώχνουν προς τα ναρκωτικά, δεν είστε κοντά στην πραγματικότητα.
Το 60% των οικογενειών των χρηστών έχει απο αξιοπρεπές έως πολύ καλό οικογενειακό εισόδημα.
Μάλιστα, στην ίδια έρευνα, τα παιδιά παραδέχθηκαν ότι μόλις το 10% απο αυτά έχει προβληματικές σχέσεις με την οικογένεια του. Το υπόλοιπο 90% τόνισε ότι οι σχέσεις με την οικογένεια του είναι απο καλές έως πολύ καλές.
Παγκοσμίως, το 5% των ατόμων ηλικίας 15 έως 64 ετών είναι χρήστες ναρκωτικών. Σχεδόν 200.000.000 άτομα.
Η κρισιμότερη ηλικία για τον πειραματισμό και την χρήση παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών είναι η εφηβική. Οι ηλικίες στις οποίες ξεκινούν τα παιδιά τον πειραματισμό, την κατανάλωση και τον εθισμό μικραίνουν συνεχώς.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΘΕΑ, η μέση ηλικία έναρξης χρήσης ναρκωτικών ουσιών απο άτομα που  επισκέφθηκαν τα συμβουλευτικά κέντρα του, απο το 2000 έως το 2006, ήταν κοντά στα 15.5.
Σήμερα, η αίσθηση είναι ότι αυτή η ηλικία έχει υποχωρήσει στα 14.5, ωστόσο, για να μην γράφουμε ανακρίβειες, λείπουν τα επίσημα στοιχεία.
Ο αθλητισμός αποτελεί, σύμφωνα με όλους, διέξοδο που βοηθά ώστε να αποφύγουμε τέτοιες συνήθειες. Πρώτα απο όλα γιατί προσφέρει αποσυμπίεση μέσα απο την κοινωνικοποίηση και δεύτερον επειδή δημιουργεί άλλη κουλτούρα και στρέφει αλλού.
Ενας λόγος που όλοι πολεμούν τον αθλητισμό είναι και αυτός. Δημιουργεί....κακούς καταναλωτές σαβούρας και υποπολιτισμικών όπως και αυτοκαταστροφικών  επιλογών.