Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η ΕΣΠΕΔΑ ΠΡΕΠΕΙ να μείνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

Με μεγάλη προσοχή διάβασα τις, γεμάτες αγωνία, δηλώσεις του προπονητή των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού Σπύρου Σαραντίτη, ο οποίος είναι απο εκείνους που κερδίζουν ανεπιφύλακτα την εκτίμηση μου, για τη δουλειά του στο βόλει αλλά και για την προσέγγιση του στο άθλημα, σε επίπεδο αποτελεσματικότητας.
Τον εκτιμώ, καταλαβαίνω την αγωνία του επειδή το βόλει ανδρών αδειάζει απο ομάδες.
Διαφωνώ, ωστόσο, με την πρόταση του για ένωση της ΕΣΠΕΔΑ με την ΕΣΠΑΑΑ.
Επειδή άκουσα κι άλλες φορές αυτή την ιδέα, τα επιχειρήματα μου για την αρνητική θέση μου είναι τα εξής.
Α. Η ΕΣΠΕΔΑ έστειλε τα 4 τελευταία χρόνια 2 ομάδες στην Α1 και άλλη μία στον προθάλαμο της. Αναφέρομαι πάντα στις γυναίκες.
Β. Η ΕΣΠΕΔΑ κρατά τις δυνάμεις της στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, πλην των Νεανίδων ενώ αυξάνεται ο αριθμός των γυναικείων ομάδων της, με τη δημιουργία νέων σωματείων που πήραν τις θέσεις της Νίκαιας, της Προοδευτικής, του Ασπροπύργου, του Ερμή που διαλύθηκαν.
Γ. Οι αποστάσεις ανάμεσα στο Πέραμα και το Κορωπί, το Μαρκόπουλο και τη Φρεαττύδα, τη Χαλκίδα και τη Νέα Σμύρνη, την Κηφισιά και το Κερατσίνι, την Νέα Πέραμο και την Βούλα, την Παιανία και την Αιγινα, είναι τόσο μεγάλες ώστε δεν μπορεί καν να μπαίνει συζήτηση. Ποιός θα πληρώνει τις βενζίνες ; Ο γονιός πάλι ή η ομάδα που δεν έχει έσοδα αλλά αντίθετα, καλείται να αντιμετωπίσει τα αυξημένα έξοδα, για τομείς όπως η διαιτησία, τα ενοίκια γηπέδων κι άλλα ;
Και τις καθημερινές, στο Νεανίδων, τα κορίτσια πότε θα γυρνούν σπίτι τους ;Και γενικά πόσες ώρες θα είναι τα παιδιά στο δρόμο ;
Ο διαχωρσμός στην αρχή, δίνει προσωρινή λύση. Στις επόμενες φάσεις των αναπτυξιακών τι θα γίνεται, όταν θα είναι όλοι μαζί ; Και στις κατηγορίες των γυναικών ; Και ποιές ημέρες θα παίζουμε ; Με τα σημερινά δεδομένα, η ΕΣΠΕΔΑ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να μείνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.
Δ. Στο τέλος της ημέρας, επειδή εδώ εκφράζουμε ατομικές απόψεις, ο Πορφύρας ξεκαθαρίζει ότι είναι ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ υπέρ της διατήρησης της σημερινής κατάστασης.
Είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ απο τη συνεργασία με το προσωπικό της ΕΣΠΕΔΑ, μας ικανοποιούν οι εφετινές αλλαγές με τις οποίες Νεάνιδες και Κορασίδες έπαιξαν σε πιο πολλούς αγώνες εφέτος, κατανοούμε τις αστοχίες σε τοποθετήσεις και ενέργειες , αλλά, θα προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ.
Ε. Για τα αναπτυξιακά των αγοριών, η λύση είναι, πράγματι, το άνοιγμα των ηλικών αλλά κυρίως η στροφή στην ανάπτυξη απο τους παράγοντες. Αλλά, πόσοι απέμειναν πια...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ.
Ολα αυτά τα γράφει ένας άνθρωπος που ένιωσε στο πετσί του την αδικία απο την ΕΣΠΕΔΑ όταν απέρριψε με ψήφους 8-0 την ΕΥΛΟΓΗ ΚΑΙ ΟΡΘΗ ένσταση μας κατά της συμμετοχής των Βίλντε--Καλτουρμίδου σε αγώνες του Πορφύρα με την Φιλία, τη σαιζόν 2009-2010.
Ολα αυτά τα γράφει ένας άνθρωπος που εξοργίσθηκε ακούγοντας τον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΔΑ, στη συγκέντρωση των σωματείων, να προσπαθεί να αιτιολογήσει την απόφαση του για αύξηση των ομάδων στην Α΄Γυναικών, εκφράζοντας--αν και πανέξυπνος νομικός--
ατυχείς  και αναπόδεικτους ισχυρισμούς, επειδή άκουσε κάποιους επιπόλαιους...
Ο ίδιος Πρόεδρος, ωστόσο, ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΛΟ.
Ολα αυτά τα γράφει ένας άνθρωπος που είδε την ομάδα των Νεανίδων του συλλόγου του να αντιμετωπίζεται άνισα, επειδή, η ΕΣΠΕΔΑ δεν μπορούσε (...) ή δεν ήθελε να ορίσει έγκαιρα έναν αναβληθέντα αγώνα άλλων ομάδων, απο το αποτέλεσμα του οποίου, κρινόταν σε ικανό βαθμό η τύχη της δικής μας προσπάθειας.
Ας μην γράψουμε, τις απαντήσεις που πήραμε στις ερωτήσεις και ατις απορίες μας...
ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ, Ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΔΕ ΣΥΖΗΤΑ ΚΑΝ ΘΕΜΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΠΕΔΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΝΩΣΗ.
Εαν πρόκειται να γλυτώσει η Ομοσπονδία τα λειτουργικά έξοδα της ΕΣΠΕΔΑ και να πληρώσουν γονείς, αθλητές--αθήτριες, διαιτητές , προπονητές και παράγοντες, 10 και 20 φορές περισσότερα σε βενζίνες και φθορές αυτοκινήτων και σε άλλα  έξοδα μετακινήσεων και αγώνων, τότε απλώς θα συντελεσθεί μία τεράστια γκάφα....
Η ΕΣΠΕΔΑ, ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ.
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ.


Ν.Δελαγραμμάτικας