Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Γιατί να φέρετε την κόρη σας στο βόλει του Πορφύρα....

Στις 31 Αυγούστου ξεκινούν οι προπονήσεις των υποδομών του τμήματος βόλει Γυναικών του Πορφύρα.
Αυτή την εποχή, οι γονείς, έστω μέσα στην κρίση, σκέπτονται να στείλουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό, ακόμα κι ως μία διέξοδο στα προβλήματα και στην πίεση, στο άγχος και στη μιζέρια.
Γιατί να φέρει ένας γονιός την κόρη του, ηλικίας απο 5 έως και 17 ετών, στο βόλει του Πορφύρα ;
Πρώτα απο όλα, θεωρούμε ότι, για ένα παιδί, ο Πορφύρας, ως σύλλογος, απο το 1957, σε όλα τα σπορ, γράφει τη δική του ιστορία σε ότι αφορά την παρουσία του στον αθλητισμό.
Ειδικότερα για το βόλει Γυναικών, εμείς οι γονείς που έχουμε ή είχαμε τις κόρες μας στο τμήμα, αποφασίσαμε να γράψουμε, απευθυνόμενοι προς εσάς που θέλετε να μας εμπιστευθείτε τα δικά σας βλαστάρια, μία ανοιχτή επιστολή, σε επίπεδο ερωτήσεων κι απαντήσεων.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Γιατί να πάω την κόρη μου στο βόλει του Πορφύρα ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Επειδή εδώ μπορείτε να έχετε, πριν απο ότι άλλο, το κεφάλι σας ήσυχο. Μπορείτε να ρωτήσετε όποιο γονιό θέλετε, να σας δώσουμε αν το επιθυμείτε καταστάσεις με όλα τα τηλέφωνα των γονιών που έχουν ή είχαν στην ομάδα μας τις κόρες τους. Το πρώτο που μας απασχολεί είναι ο σεβασμός, η ασφάλεια κι η υγεία του παιδιού, για αυτό και θωρακίζουμε το περιβάλλον όπου κινείται  Εδώ, θα καταλάβετε γρήγορα ότι κυριαρχούν το συναίσθημα, η προσωπική επαφή, η αμεσότητα στο ενδιαφέρον, η έγνοια για τον άνθρωπο, όχι απλώς τον αθλητή. 
ΕΡΩΤΗΣΗ. Δηλαδή, αφήνετε σε δεύτερη μοίρα τον αθλητισμό ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Οχι, Αλλά, δε θα διαλύσουμε ανθρώπινες ψυχούλες, στο όνομα κανενός τίτλου, καμμίας επιτυχίας. Πάνω απο όλα, έχουμε εδώ την ευθύνη να εκπαιδεύσουμε, σωστά, με την κουλτούρα της ομάδας μας και την αθλητική φιλοσοφία, τα κορίτσια μας, τα παιδιά μας. Θα μάθουν να αγαπούν το παιχνίδι, το βόλει, την πειθαρχία, μετά έρχονται όλα τα άλλα. Πρώτα περπατάς και στη συνέχεια τρέχεις.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Τι έχετε να δείξετε ως τμήμα ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Χωρίς να έχουμε πλούσιους ανάμεσα μας, με την οργάνωση μας και το νοικοκυριό μας, είμαστε κάθε χρόνο, απο το 2006, σε πορεία πρωταθλητισμού. Πήραμε ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα, κάθε χρόνο είμαστε μέσα στην πρώτη τριάδα, πέρσι τερματίσαμε  δεύτεροι στην πρώτη παρουσία μας στην Α2. Ε, κάτι καλό θα κάνουμε....Κι απο τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας, μας, ΟΛΑ είναι απο τον Πειραιά και τα 7 απο τα 16 είναι απο τις υποδομές μας ενώ τα άλλα 9 είναι εδώ και χρόνια αθλήτριες μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Και στις υποδομές σας ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Απο πεποίθηση, σπανίως παίρνουμε αθλήτρια απο άλλη ομάδα για το φυτώριο μας. Αυτό θα συμβεί μόνο αν έλθει ένα παιδάκι να ενταχθεί σε εμάς, ασφαλώς, δεν μπορούμε να του κλείσουμε την πόρτα. Αρχή μας είναι ότι εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας, τα ετοιμάζουμε για την γυναικεία ομάδα, παίζουμε με το δικό μας΄αίμα, με τα σπλάχνα μας. Κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε. Στις Νεάνιδες είμαστε η πέμπτη δύναμη στην ΕΣΠΕΔΑ, στις Κορασίδες και στις Παγκορασίδες περνάμε φάσεις, είμαστε πάντα ανταγωνιστικοί. Πάνω από όλα, διατηρούμε σταθερό πλαίσιο ανάπτυξης και απολαμβάνουμε τη χαρά της προόδου των παιδιών που εκπαιδεύουμε.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Και γιατί να έλθει η κόρη μου στο βόλει ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Δε θα ευλογήσουμε τα γένια μας, υποστηρίζοντας ότι το δικό μας άθλημα είναι καλύτερο απο άλλα. Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι είμαστε ικανοί και διατεθειμένοι να προσφέρουμε , με επαγγελματική λογική και ταυτόχρονα συναισθηματική προσέγγιση, ολοκληρωμένες αθλητικές υπηρεσίες στα κορίτσα μας. Η επιλογή για το άθλημα, είναι δική σας. Σε εμάς ανήκει η υποχρέωση να δώσουμε στο παιδί ότι καλύτερο μπορούμε.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Ακούμε ότι στις ομάδες, ειδικά τις οικογενειακές, όπως η δική σας,  συχνά,  απο ένα σημείο κι έπειτα, παίζει ο γνωστός του γνωστού....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Αυτό ακούγεται για όλες τις ομάδες. Λάθη θα γίνουν. Κι αδικίες. Οχι, όμως, απο πρόθεση, αλλά, απο κακή κρίση, σύμπτωση ή αστοχία. Ειδικά στο βόλει του Πορφύρα, δυστυχώς ή ευτυχώς, οι έφοροι κι οι γονείς που ανακατεύονται με αυτό, έχουν αποδείξει ότι βάζουν την ομάδα πάνω απο τα παιδιά τους. Ισως για αυτό και μπορούμε να τους κοιτάμε όλους στα μάτια....
Οποιος μπαίνει στο βόλει του Πορφύρα, γίνεται...πολύτεκνος. Μπαίνουμε με μία κόρη και βρισκόμαστε με....130 και διαρκώς μεγαλώνει ο αριθμός.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Και πόσο θα μου κοστίσει το βόλει στον Πορφύρα ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Απο 1 έως 2 ευρώ την προπόνηση.....Ανάλογα το τμήμα και τον αριθμό των προπονήσεων. Η μηνιαία συνδρομη είναι  25 ευρώ κι η ετήσια εγγραφή 20. Δεν πληρώνετε ρούχα ή εμφανίσεις, επιβαρύνεστε μόνο αν θέλετε να αγοράσετε φόρμες και τσάντες, σε απολύτως λογικές τιμές, με ελάχιστο περιθώριο κέρδους που μπαίνει  για να καλύψουμε τη ...χασούρα, απο τα κομμάτια που θα μείνουν αδιάθετα.   Η συνδρομή  είναι 20 ευρώ, αν ένα κοριτσάκι έχει αδελφάκι στον Πορφύρα.
ΕΡΩΤΗΣΗ.Που κάνετε προπονήσεις ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Στο κλειστό γήπεδο ''Παναγιώτης Σαλπέας'', απέναντι απο το Λιοντάρι του Πειραιά, μπροστά στο τέρμα των λεωφορείων και στο 1ο Γυμνάσιο, στου Βρυώνη, κοντά στο Τζάννειο νοσοκομείο, στην οδό Αφεντούλη,  πολύ κοντά σε στάσεις λεωφορείων.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Που θα μπεί το παιδί μου ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ.Εχουμε τμήματα Προμίνι, Μίνι, Cadets, Προγαωνιστικού, Παγκορασίδων, Κορασίδων, Νεανίδων, απο εφέτος θα δημιουργήσουμε και ένα ακόμα τμήμα, επίσης, ως προθάλαμε των Παγκορασίδων. Το παιδί σας θα πάει εκεί όπου ανήκει ηλικιακά ή αθλητικά. Σύμφωνα με ότι θα μας πούν οι προπονήτριες μας ( Καλλή--Τσαπούρη).
ΕΡΩΤΗΣΗ. Και με τα γράμματα πως τα πάτε ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Παραδοσιακά, άριστα. Απο τις 16 αθλήτριες της γυναικείας ομάδας μας, 7 είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου, 6 είναι φοιτήτριες, 3 είναι μαθήτριες. Εχουμε πτυχιούχους και φοιτήρτιες σε Αρχιτεκτονική, Φαρμακευτική, Νομική, Οικονομικά, Δημίσια Διοίκηση, Γυμναστική Ακαδημία. Ε, καλά δεν τα πάμε ; Ο Λάμπρος Πορφύρας, ο ποιητής απο τον οποίο πήραμε το όνομα, ήταν δικηγόρος. Εδώ, έχουμε παράδοση στον αθλητισμό αλλά και στη μόρφωση. Κι όχι μόνο την πανεπιστημιακή αλλά και την κοινωνική. Γιατί είναι κι οι δύο το ίδιο σημαντικές.