Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ζήτημα φιλοσοφίας

Το  σάιτ www.volleynews.gr αναφέρθηκε στην ομάδα βόλει Γυναικών του Πορφύρα, σημειώνοντας σε ρεπορτάζ του ότι έχουμε ένα ρεκόρ, νομίζουμε μοναδικό.
Είμαστε η μόνη ομάδα, τουλάχιστον στις Εθνικές κατηγορίες, αλλά, νομίζουμε όχι μόνο σε αυτές, που δεν πραγματοποίησε ούτε μία μεταγραφή αλλά και δεν έχασε ούτε μία αθλήτρια της κι έτσι το ρόστερ της θα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σε σχέση με πέρσι, με τα ίδια 16 παιδιά.
Το γεγονός δεν είναι συμπτωματικό, ούτε καταγράφηκε απο ανάγκη ή απο αδυναμία, αλλά, αποτελεί ζήτημα φιλοσοφίας και κουλτούρας της ομάδας μας.
Είτε αρέσει η προσέγγιση  μας είτε όχι, είτε υπάρχει ταύτιση με τη λογική μας, είτε όχι, ένα είναι το απολύτως βέβαιο.
Εχουμε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία κι επιμένουμε να στηριζόμαστε στις δικές μας αθλήτριες και στα παιδιά απο τις υποδομές μας, στις κοπέλες που έχουν οδηγήσει  την ομάδα  στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, εκεί όπου νικήσαμε 2 φορές την ομάδα που τερμάτισε πρώτη.
Μας ενδιαφέρει η σταθερότητα, η ομοιογένεια, το δέσιμο κι η ταύτιση με την ομάδα μας, η αγάπη στη φανέλα, η αφοσίωση στην κοινή προσπάθεια, η ανταπόκριση στις ανάγκες του συνόλου.
Λειτουργούμε σα μία οικογένεια, με έντονο το συναισθηματικό στοιχείο κι αυτό δεν είναι πάντα καλό, αλλά, τουλάχιστον είναι έντιμο κι αληθινό κι αναγνωρίζεται πρώτα απο όλα απο τα ίδια τα παιδιά, που έδειξαν έμπρακτα ότι ήθελαν να συνεχίσουμε παρέα.΄
Με επενδύσεις σε μεταγραφές, ειλικρίνεια, φροντίδα για τις ανάγκες του ανθρώπου, καψούρα και φροντίδα για την Ακαδημία μας, σταδιακή δημιουργία του ΔΙΚΟΥ μας μοντέλου, έχουμε τα τελευταία χρόνια μία ομάδα που αποτελείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απο γηγενείς Πειραιώτισες κι απο κοπέλες που κατοικούν στον Πειραιά και μένουν, μόνιμα, εδώ, όπως οι αδελφές Γκούρα που κατοικούν δίπλα στο γήπεδο μας κι η Μαρία Παντζαρτζίδου, σπουδάστρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Εμπιστευόμαστε την ομάδα μας, τις αθλήτριες μας, τη σχέση που έχει δημιουργηθεί μαζί τους.
Πιστεύουμε ότι έχουμε τις καλύτερες αθλήτριες και τους καλύτερους χαρακτήρες και θεωρούμε δεδομένο ότι έχει περάσει σε όλες τους, το δικό μας πάθος για την ομάδα της γειτονιάς μας.
Καμαρώνουμε την πρόοδο των κοριτσιών απο τα σπλάχνα του Πορφύρα και προτιμάμε να δουλεύουμε μαζί τους για να γίνουν καλύτερα, παρά να φέρουμε έτοιμες και περαστικές λύσεις απο αλλού.
Εδώ, όποιο παιδί έρχεται, μικρό ή μεγάλο, θέλουμε να αντιμετωπίζει τον Πορφύρα σαν το σπίτι του, να νιώθει ότι ήλθε για να μείνει, αρκεί φυσικά να πασχίζει να υπηρετήσει την ομάδα κι όχι τον εαυτό του.
Ομάδες όπως ο Πορφύρας, ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, μόνο έτσι θα ζήσουν.
Και πάνω απο όλα, μόνο έτσι θα βρίσκουν ανθρώπους να τις βοηθούν, επειδή, πολύ απλά, καταλαβαίνουν ότι εδώ υπάρχει ΥΓΕΙΑ.
Εχουμε τα μειονεκτήματα μας, συχνά είμαστε υπερβολικοί, απο την αγάπη στην ομάδα.
Ομως, τουλάχιστον, ΟΛΟΙ καταλαβαίνουν ότι ο Πορφύρας έχει ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΤΙΑ και νοιάζεται όχι μόνο για τη διάκριση αλλά και για την επιβίωση, μέσα απο όρους αλληλοσεβασμού και με το βλέμμα στο σήμερα αλλά και στο αύριο.
Αν μη τι άλλο, για ότι φτιάξαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έχουμε το δικαίωμα και την ευλογία να είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
Κι ότι πετύχουμε, θα είναι για εμάς, για το γούστο μας και θα το απολαύσουμε, ότι κι αν είναι, επειδή, θα είναι, πραγματικά, ο καρπός της προσπάθειας της ΟΜΑΔΑΣ.