Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Πάντα υπάρχει κέρδος...

Απο μία ήττα, πάντα κάτι έχεις να κερδίσεις.
Συχνά, μάλιστα, απο το αρνητικό αποτέλεσμα βγαίνεις περισσότερο ωφελημένος σε σχέση με το θετικό που σε αποκοιμίζει, σε βάζει στη διαδικασία να αισθανθείς ότι όλα έγιναν καλώς.
Οι Νεάνιδες του Πορφύρα γνώρισαν την πρώτη ήττα τους σε αυτό το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ, απο την Αρτέμιδα στον Κορυδαλλό με 3-1 σετ.
Δίκαιο το αποτέλεσμα, αλλά, με σημεία που έχουν επιμέρους ενδιαφέρον.
Ο Πορφύρας αντιμετώπισε μία εξαιρετική ομάδα που είναι κατ΄ουσία αυτή που πρωταγωνιστεί στην Α΄ΕΣΠΕΔΑ, στο γυναικείο πρωτάθλημα.
Οι 7 κοπέλες που ήταν βασικές σήμερα για την Αρτέμιδα, είναι ο κορμός της ομάδας που διεκδικεί ως ένα απο τα φαβορί την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Η αξία του αντιπάλου έχει τη σημασία της.
Αλλά, το ίδιο ισχύει και για την εμφάνιση του Πορφύρα στο τρίτο σετ, εκεί όπου είδαμε το ταλέντο των παιδιών που προέρχονται απο τα Μίνι μας, είναι εδώ απο ηλικία 6-7 ετών και προχωρούν μαζί μας, καθώς η φιλοσοφία μας είναι ξεκάθαρη, στηριζόμαστε στην Ακαδημία μας και τη στηρίζουμε.
Χρειάσθηκε να περάσουμε απο τη ψυχρολουσία των δύο πρώτων σετ ( 25-10 και 25-12 ) ώστε να μπούμε στις συνθήκες του παιχνιδιού και να μειώσουμε σε 2-1 με το 25-23 του τρίτου σετ.
Η Αρτεμις ήταν καλύτερη και πήρε το τέταρτο σετ με 25-12, ωστόσο, αυτές οι μεταπτώσεις στη δική μας απόδοση, αισθανόμαστε ότι αφορούν τον ψυχισμό μας, όχι μόνο τις δυσκολίες.
Προφανώς, οι Νεάνιδες μας, επειδή είναι στην Γ΄Λυκείου και δυσκολεύονται να βρεθούν όλες μαζί για προπόνηση, έχουν πρόσθετα εμπόδια στην προσπάθεια τους να προετοιμασθούν επαρκώς, αλλά, η αλήθεια είναι ότι απαιτείται να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και την έλλειψη χρόνου, όπου κι όπως μπορούμε, ώστε να είμαστε πιο συχνά μέσα στο γήπεδο.
Η εφετινή σεζόν είναι δύσκολη, αλλά, το πρώτιστο είναι να μείνουν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο και να συνεχίσουμε να παίρνουμε δυνάμεις απ΄ότι παράγουμε και δημιουργούμε ως αθλητικός οργανισμός.
Εχουμε αθλήτριες με ταλέντο, οδηγός μας είναι το τρίτο σετ, αλλά, τα μαθήματα τα παίρνουμε απο τα άλλα τρία σετ.
Μέσα στο πρόγραμμα είναι κι η ήττα, αλλά, να περιορίζουμε τα δικά μας λάθη και τότε θα αποκτούμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε ότι, πραγματικά, αξίζουμε.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Αρτέμιδας Κορυδαλλού κ.Γιώργο Σαραντέα για τη φιλοξενία του, άριστος κι αυτή τη φορά.
Υγεία στις αθλήτριες της Αρτέμιδας, με το καλό να έλθουν στο σπίτι μας να τις φιλοξενήσουμε.
Αριστη η διαιτησία των Γεωργάκη--Μωραγιάννη.
ΑΡΤΕΜΙΣ ( Καμπερίδης ) Δασκάλου, Τάσσιου, Παναγοπούλου, Δ.Μερκούρη, Μανίκα, Καίσαρη, Καραχάλιου, Τεντζέρη, Θεοδωρίδου, Μοναχού, Χατζησταύρου, Μπούκουρα.
ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλογερογιάννης ) Θαλασσινού, Α.Πρίφτη, Τσαβαρή, Λιάρου, Παλημέρη, Κουζίνη, Τσιραντωνάκη, Ε.Πρίφτη, Ε.Μονιού, Δαρδακούλη, Παυλίδου.