Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Το κέρδος μας....

Το μεγαλύτερο κέρδος για τον Πορφύρα, απο το παιχνίδι με τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου, δεν ήταν η νίκη κι οι τρείς βαθμοί, αλλά, η παρουσία 50 κοριτσιών απο την Ακαδημία μας στην εξέδρα.
Αυτή η εικόνα μετρά πιο πολύ απο ότι άλλο, αυτή είναι η σπουδαιότερη και διαχρονική επιτυχία των αθλητριών του Πορφύρα, αυτή είναι η αθλητική υποθήκη τους, η αθλητική κιβωτός τους.
Θα περπατούν μετά απο χρόνια στην γειτονιά μας, γιατί όλες είναι Πειραιώτισες και θα τις συναντούν και θα τις  προσκαλούν να τις δούν στο γήπεδο, με τη φανέλα του Πορφύρα, αυτές οι μικρούλες οι οποίες σήμερα τις χειροκροτούν ως θεατές ή είναι ball girls.
Αυτό είναι το όνειρο μας.
Τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα, βοηθούν ώστε να γράψεις ιστορία.
Με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, γυρνάς πίσω στην κοινωνία ότι σου δίνει απλόχερα, όταν δημιουργείς αξίες που δεν βασίζονται στα υλικά αγαθά ή στη φιλοδοξία, αλλά, στο μεράκι και το πάθος, μα πάνω απ΄όλα στη λαχτάρα των παιδιών να βρούν υγιείς διεξόδους, να μιμηθούν το ωραίο και το δυνατό, το αυθεντικό.
Αυτό θέλουμε να πετύχουμε.
Κι ότι άλλο έλθει ενδιάμεσα, καλοδεχούμενο.
Καλή σας εβδομάδα.


Υ.Γ. 1.
Την κουλτούρα μας περιγράφουμε παραπάνω, αλλά, ας μη νομισθεί ότι θεωρούμε ότι ήταν ''εύκολη υπόθεση'' η νίκη στο ματς με τον Αστέρα.
Γι΄όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για σοβαρή και πολύ δυνατή ομάδα, με οργάνωση, 10 μεταγραφές το καλοκαίρι, ικανότατο επιτελείο, διοικητικό και τεχνικό, κλάση και ταλέντο.
Πέρσι ο Αστέρας ήταν τρίτος στην βαθμολογία στον Ομιλο μας, εφέτος στοχεύει να πρωταγωνιστήσει.
Μας άρεσε η εικόνα που, συνολικά, αντικρύσαμε απο τον Αστέρα, μέσα κι έξω απο το γήπεδο.
Δεν είναι τυχαίο ότι γράψαμε πως ''η αξία του αντιπάλου αναδεικνύει τη σημασία της νίκης''.
Υγεία και καλή συνέχεια.

Υ.Γ. 2
Γεμάτα γήπεδα στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών, μεγάλα παιχνίδια, απρόβλεπτα αποτελέσματα, λεπτές ισσοροπίες, αγώνας απο ανθρώπους που δίνουν απ΄αυτά που δεν έχουν ώστε να διατηρούν τις ομάδες σε υψηλό επίπεδο.
Οι αθλήτριες ΟΛΩΝ των ομάδων ΑΞΙΖΟΥΝ μεγαλύτερη προβολή.