Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Συνεχίζονται οι εγγραφές....

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι φανερό ότι , σε όλους τους συλλόγους, υπάρχει αύξηση στην προσέλευση παιδιών που ενδιαφέρονται να αθληθούν σε ομαδικά σπορ.
Η τάση ήταν αναμενόμενη.
Ειδικά, στο επίπεδο των ερασιτεχνικών συλλόγων, των ομάδων που εδρεύουν στις γειτονιές κι οι οποίες ταυτίζονται πιο εύκολα με τους γονείς και τα παιδιά, τις εμπιστεύονται περισσότερο, για λόγους συναισθηματικούς αλλά κι ουσιαστικούς.
Αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει ακόμα πιο έντονα το πρόβλημα αθλητικών χώρων στον Πειραιά αλλά κι αλλού.
Η στροφή που σήμερα βλέπουμε, θα συνεχισθεί.
Το είχαμε σημειώσει και πριν απο 4 χρόνια, το είχαμε προβλέψει για την ακρίβεια.
Η παρατήρηση των αναφορών στα αμερικανικά ΜΜΕ και στις σχολές αθλητικής διοίκησης των Πανεπιστημίων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν άφηναν περιθώριο για αμφιβολίες.
Τα παιδιά γυρνούν στο γήπεδο, στη διέξοδο του αθλητισμού, στον καιρό της κρίσης.
Η αξία του αθλητισμού στην ομάδα της γειτονιάς σου, είναι αναλλοίωτη, αναντικατάστατη.
Το ζήτημα είναι ότι τώρα, θα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης και να πάμε ένα βήμα μπροστά, βρίσκοντας λύσεις και ξεπερνώντας εμπόδια, αν κι όπου αυτά υπάρχουν.
Κατά τα άλλα, οι εγγραφές στο βόλει Γυναικών του Πορφύρα συνεχίζονται και βεβαίως τα παιδιά θα διοχετευθούν ανάλογα, καθώς, ήδη απο την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται ότι θα είναι σε δράση και το νέο τμήμα μας, το οποίο θα δημιουργηθεί εμβόλιμα σε Παγκορασίδες, Προαγωνιστικό και Cadets, προκειμένου να καλύψει ένα κενό που διαπιστώθηκε ότι υπάρχει.
Μη ξεχνάμε άλλωστε, ότι η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή.
Ενα απο τα μεγαλύτερα ταλέντα μας, η Στέβη Χαλβατζή, ξεκίνησε το βόλει στα 15 της, σχεδόν στα μέσα Δεκεμβρίου και σήμερα, στα 20 της, είναι πολύτιμη μονάδα της γυναικείας ομάδας μας και άριστη φοιτήτρια στη Φαρμακευτική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πάντα υπάρχει χρόνος. Διάθεση να έχουμε και να αγαπάμε τον αθλητισμό.