Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Πορφύρας-Ελασσόνα 3-2 σετ, πρώτη απώλεια για την γυναικεία ομάδα μας

Εβδομη σερί νίκη για την ομάδα βόλει Γυναικών του ΑΟΦ Πορφύρας, αλλά και πρώτη βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, με τη νίκη με 3-2 απέναντι στην Ελασσόνα στο Σαλπέας.
Πλέον, μένει μόνος πρώτος ο Φιλαθλητικός Λαρισαικός με 21 βαθμούς, ακολουθεί ο Πορφύρας με 20, η Ελασσόνα έφθασε τους 9...
Το ποτήρι μπορούμε να το δούμε μισοάδειο, αν σταθούμε στην απώλεια του βαθμού, δοθέντος ότι ο πρωτοπόρος Πορφύρας έπαιζε με την όγδοη στην βαθμολογία Ελασσόνα ή ως μισογεμάτο, επειδή, φθάσαμε στη νίκη αν και χάναμε με 2-0 σετ.
Η εικόνα των σετ, είναι, μάλλον, χαρακτηριστική.
Η Ελασσόνα προηγήθηκε με 26-24 και 25-23, ο Πορφύρας μείωσε σε 2-1 με 25-15, ισοφάρισε σε 2-2 με 25-11 και κέρδισε στο τάι  μπρέικ με 15-5.
Σε κάθε περίπτωση, είναι ρευστή η αποτύπωση μίας κριτικής για ένα παιχνίδι σαν και αυτό....
Θέλουμε να προσεγγίσουμε αθλητικά το ματς.
Ο Πορφύρας έχασε έναν πόντο ή η Ελασσόνα κέρδισε έναν πόντο ;
Χρειάζεται να μη ξεχνάμε τις αρχές μας και να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό κάθε ομάδα με την οποία αγωνιζόμαστε, οπότε, παραμένουμε προσεκτικοί.
Η αλήθεια είναι ότι η Ελασσόνα ήταν περισσότερο συγκεντρωμένη και έδωσε πιο πολλά στον αγώνα στα δύο πρώτα σετ ενώ ο Πορφύρας άργησε να μπεί στο πνεύμα και τις απαιτήσεις της αναμέτρησης, για λόγους που έχουν σχέση με τη δική μας ομάδα και την ανάλυση-αυτοκριτική που πρέπει, προφανώς, να γίνει, εκτός και αν δεχθούμε ότι σε μία κακή ημέρα, συμβαίνουν και αυτά, σε μία αλυσίδα καλών εμφανίσεων και διαδοχικών νικών.
Τώρα, θα χρειασθεί να διαχειρισθούμε το πάθημα μας και αναμφίβολα έχουμε αποδείξει, ειδικά  τα τελευταία 8 χρόνια  της διαρκούς ανοδικής πορείας μας, ότι μπορούμε να το πετύχουμε.
Κρατάμε το θετικό της αντίδρασης, αξιολογούμε τα αρνητικά.
Πάντα, δίχως την παραμικρή διάθεση υποβάθμισης της πολύ καλής προσπάθειας της Ελασσόνας αλλά χωρίς να κλείνουμε τα μάτια στα στραβά και φυσικά δίχως να αγνοούμε την εξαιρετική απόδοση του Πορφύρα μετά το 0-2 στα σετ, όταν με τη συμπαράσταση του κόσμου που γέμισε το γήπεδο μας ( 60 κορίτσια της Ακαδημίας μας, ανάμεσα τους ), ξεδιπλώθηκε το ταλέντο και η ποιότητα που γνωρίζουμε ότι έχει η ομάδα μας.
Και στα καλά και στις αναποδιές μαζί είμαστε, αυτό έχει αποδειχθεί πολλαπλά, αλλά, το αναπάντεχο αποτέλεσμα που είχαμε απόψε, χρειάζεται να γίνει οδηγός για τη συνέχεια.
Καλή συνέχεια στην Ελασσόνα, που πήρε έναν πόντο στον οποίο , όπως παραδέχθηκαν οι ιθύνοντες της, δεν υπολόγιζε, αλλά, ασφαλώς άξιζε με βάση ότι είδαμε απόψε στο Σαλπέας.
Αριστη η διαιτησία των Μαυρίδη-Τουμπανάκη σε παιχνίδι με οριακές φάσεις στα δύο πρώτα σετ, αλλά, δίχως αίσθημα αδικίας για γηπεδούχους ή φιλοξενούμενους.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλογερόγιαννης ) Γκολφινοπούλου, Καράκου, Μουστάκη, Ράπτη, Χαλβατζή, Θεοχάρη, Α.Γκούρα, Ν.Γκούρα, Δήμα, Χατζηπέτρου, Θαλασσινού, Λιάρου.
ΕΛΑΣΣΟΝΑ ( Παναγιώτου ) Δίρβα, Κατσαρέ, Παναγιώτου, Πλιάκα, Κιούση, Ζιάκου, Αθανασιάδου, Κασσελούρη, Παπακώστα, Ο.Παπαδοπούλου, Σ.Παπαδοπούλου, Τζιουργκάνου.