Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Εμπιστοσύνη στην ΟΜΑΔΑ μας ! Ολοι την Τετάρτη στο Σαλπέας στις 4 μ.μ. στον αγώνα Πορφύρας-Ρέθυμνο

Κάθε απόφαση που αφορά τη λειτουργία του τμήματος βόλει Γυναικών του ΑΟΦ Πορφύρας  λαμβάνεται με αίσθημα ευθύνης και με περίσκεψη.
Για αυτό και ο Πορφύρας είναι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, σταθερά, εδώ και μία 10ετία, στην περίοδο της ωρίμανσης της προσπάθειας που ξεκίνησε το 1990, από την ημέρα ίδρυσης του τμήματος.
Για αυτό ο Πορφύρας φημίζεται και αναγνωρίζεται ΑΠΟ ΟΛΟ τον κόσμο του βόλει και όχι μόνον, για τη ΣΥΝΕΠΕΙΑ και τη ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ του.
Για αυτό και κάθε πρόβλημα το διαχειριζόμαστε με επιτυχία. Και σοβαρότητα.
Για αυτό και ο Πορφύρας πετυχαίνει να είναι στην Α1 Εθνική και παράλληλα να παρουσιάζει 10  ( ! ) ομάδες υποδομών, τουλάχιστον 4 από τις οποίες διεκδικούν ή θα διεκδικήσουν βάσιμα, παρουσία στα Final 4 των πρωταθλημάτων τους.
Η ιστορική συμμετοχή του Πορφύρα στην Α1 Εθνική Κατηγορία στο Βόλει Γυναικών, αποτελεί πρόκληση στην οποία ανταποκρίνεται η ΟΜΑΔΑ μας με αξιοπρέπεια, ήθος και αναγνώριση, από όλους, για την γενναία προσπάθεια της μέσα και έξω από τις γραμμές.
Προτιμήσαμε να δώσουμε έμφαση στις αρχές και τις αξίες μας.
Προέχει να ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ τις συμφωνίες μας και στο τέλος της περιόδου να μη χρωστάμε ούτε ευρώ.
Προέχει να κάνουμε ΣΩΣΤΑ τα ταξίδια της ομάδας μας, με όρους σεβασμού στα μέλη της αποστολής του Πορφύρα, στο σήμα και το όνομα του συλλόγου.
Προέχει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, να μην αιφνιδιάσουμε τις  ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ αθλήτριες μας ( όλες πλην μίας είναι Πειραιώτισες ) και να τις ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ. Στα μέσα Οκτωβρίου είχαν προετοιμασθεί με συγκεκριμένους ρόλους και σαφείς συμφωνίες, για την Α2. Επειδή η ομάδα έκρινε ότι ήταν προτιμότερο να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση και να παίξουμε στην Α1, 3 ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, δε θα ήταν ΗΘΙΚΟ να τις αφήσουμε στην άκρη, παίρνοντας -όπως είχαμε δικαίωμα μέχρι και σήμερα--ξένες αθλήτριες για τις οποίες δε θα είχαμε, άλλωστε, περιθώρια αθλητικά ολοκληρωμένων επιλογών, ώστε να κάναμε κινήσεις που θα ανέβαζαν πράγματι το επίπεδο του τμήματος μας.
Προέχει να ΣΕΒΑΣΘΟΥΜΕ τη διαχρονικότητα του αγώνα μας και τον λόγο μας.
Προέχει να ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ στις δικές μας αθλήτριες ( από τις 18 του ρόστερ της γυναικείας ομάδας μας, μόλις 3 έχουν συμφωνία 1 χρόνου, όλες οι άλλες είναι αθλήτριες που θα ανήκουν και στην επόμενη και στη μεθεπόμενη και σε πολλές ακόμα σεζόν στον Πορφύρα, καθώς προέρχονται από την Ακαδημία μας ή αποκτήθηκαν με αντάλλαγμα ), ώστε να αγωνισθούν, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να πάρουν εμπειρίες και φυσικά να κριθούν, όπως και όλοι όσοι υπηρετούμε την ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.
Προέχει η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ της επόμενης ημέρας και η συνέχεια σε ΥΨΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ για τον Πορφύρα μας.
Εύκολα πάς στην κορυφή, που λέει και η αρχηγός μας, δύσκολα μένεις εκεί.
Η δική μας κορυφή, η κορυφή του Πορφύρα είναι η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και η ΔΙΑΡΚΕΙΑ.
Οι πόροι της ομάδας θα συνεχίσουν, αδιάλλειπτα, να διατίθενται πρωτίστως στις υποδομές μας για την βελτίωση των συνθηκών και των όρων προπόνησης τους, για την επιδότηση, ουσιαστικά, της μηνιαίας συνδρομής, από προσωπικές χορηγίες ώστε να πληρώνονται οι ώρες προπονήσεων στα γήπεδα που χρησιμοποιούν οι πιτσιρίκες μας.
Η γυναικεία ομάδα είναι ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ του τμήματος μας.
Ομως, προτιμάμε τον καθρέφτη που θα δείχνει την αλήθεια, όχι την εικονική πραγματικότητα.
Εμείς στον Πορφύρα, τέτοιο καθρέφτη έχουμε.
Για αυτό ( και επειδή κάθε ευρώ έχει τη σημασία του και σεβόμαστε εκείνον που το διαθέτει ), ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ΜΕΤΡΑΜΕ κάθε κίνηση μας.
Πάμε ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, όπως ξεκινήσαμε τη σεζόν.
Δεν πουλάμε τα παιδιά της ΟΜΑΔΑΣ μας. Τα πιστεύουμε και ΜΑΖΙ θα αγωνισθούμε μέχρι το τέλος.
Θα γίνουμε καλύτεροι μέσα από τον αγώνα και με την κουλτούρα των ρομαντικών που θέλουν να κάνουν δουλειά παραγωγής με την Ακαδημία τους και τα παιδιά του Πειραιά και των γειτονιών του.
Η Α1 Εθνική είναι ένα όνειρο που το ζούμε.
Εύκολα, όπως έχει αποδειχθεί από ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις ομάδων που ανέβηκαν στην Α1 Εθνική, από τα αστικά κέντρα όπου οι πολλοί μοιράζονται τα λίγα, το όνειρο γίνεται εφιάλτης που σε ακολουθεί και σε στιγματίζει για χρόνια.
Ετσι, για όλα αυτά, καταλαβαίνετε το σκεπτικό μας.
Γιατί πάμε χωρίς ξένες αθλήτριες, γιατί στηρίζουμε την ΟΜΑΔΑ μας, τις αθλήτριες μας και τον προπονητή μας, γιατί έχουμε τέτοιο πείσμα.
Ο Πορφύρας ήταν, είναι και θα είναι ΕΔΩ.
Με τους ίδιους, πάντα, ανθρώπους, το ίδιο μεράκι και την ίδια αφοσίωση.
Το έχουμε, άλλωστε, πεί.
Ο Πορφύρας δεν παραδίδεται, αλλά και δεν ακολουθεί τον συρμό.
Πάει με τη δική του φιλοσοφία.
Και όταν με το καλό τελειώσει αυτό το όμορφο ταξίδι μας στη φετινή σεζόν, θα είμαστε πιο δυνατοί και ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ για την επόμενη, με το αίσθημα ότι αγωνισθήκαμε χωρίς να είμαστε ασυνεπείς και δίχως να έχουμε αναζητήσει δικαιολογίες.
Είναι δύσκολο όλο αυτό. Και απαιτητικό.
Αλλά, είναι ωραίο να είσαι διαφορετικός. Είναι ΟΜΟΡΦΟ να είσαι Πορφύρας.

Νίκος Δελαγραμμάτικας