Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Θα λένε κάποτε για τον Πορφύρα....

Θα περάσουν χρόνια και θα λένε πολλοί, αυτοί που μπορούν να δούν ( όχι να κοιτάξουν...) και όχι μόνο να ξεχωρίσουν αλλά και να κρίνουν :
Να μπορούσα να είμαι και εγώ Πορφύρας...
Γιατί, με τις επιλογές, τη  συμπεριφορά και τη σταθερότητα του ( ειδικά ) στη φετινή σεζόν, το τμήμα βόλει Γυναικών του Πορφύρα, δείχνει τον δρόμο.
Πάντα, κοιτάμε την ουσία. Γιατί, τα προηγούμενα καθορίζουν τα τωρινά και τα τωρινά προετοιμάζουν τα επόμενα.
Ο αθλητισμός, σε όλα τα ομαδικά σπορ, είναι -άλλωστε-μία αλυσίδα γεγονότων που δημιουργούνται, δε συμβαίνουν τυχαία.
Θα μιλούν για τον Πορφύρα και θα λένε :
ΜΠΡΑΒΟ στον προπονητή και τις αθλήτριες του, τις αθλήτριες και τον προπονητή τους, για την ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ αγωνιστικότητα στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στο Βόλει Γυναικών. Αποδεικνύουν ότι ξέρουν να παλεύουν για το σήμα και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ της ομάδας, μέχρι το τέλος.
ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ, καταφέρνει να λειτουργεί ΑΨΟΓΑ σε οργανωτικό επίπεδο, παίρνοντας τα εύσημα ΟΛΩΝ, για την επάρκεια και το ΗΘΟΣ της.
ΥΠΑΡΧΕΙ ακόμα και σήμερα, στη δύσκολη εποχή μας ( Σ.Σ. δύσκολη όχι γιατί χάθηκαν τα αγαθά, αλλά, επειδή αποκαλύπτονται οι πραγματικοί χαρακτήρες κι εκεί απογοητεύεσαι και πικραίνεσαι...), ΑΔΟΛΗ ΑΓΑΠΗ για τον αθλητισμό. Και ρομαντισμός. Μα και λεβεντιά.
Θα μπορούσαμε πολλά να πούμε για την αλυσίδα των ΣΟΒΑΡΩΝ τραυματισμών που μας έχουν αποδεκατίσει, αλλά, δε ψάχνουμε για δικαιολογίες. Κάθε αθλήτρια που φορά τη φανέλα του Πορφύρα, είναι ικανή και έχει την εμπιστοσύνη μας, ώστε να αγωνίζεται μαζί μας.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ δεν υπάρχουν στον αθλητισμό. Μόνο αλήθειες και ευκαιρίες.
ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ που μπήκε 3 ημέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα στην Α1 Εθνική Κατηγορία στο Βόλει Γυναικών, ΜΑΧΕΤΑΙ με ΠΕΙΣΜΑ, αποδεικνύεται καλύτερη από ότι ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ και δικαιούται τον ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΣΕΒΑΣΜΟ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ούτε για μία ημέρα, δεν αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα τη λειτουργία της Ακαδημίας μας, η οποία αναπτύσσεται καθημερινά, με ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ενδιαφέρον, δίχως υπερβολές, φρου-φρου και αρώματα ή κάθε είδους σκοπιμότητες.
ΔΙΝΟΥΜΕ τον αγώνα μας και ΚΑΝΕΙΣ φυσικά δεν πρέπει να προεξοφλεί την κατάληξη του.
ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΟ είναι ότι θα λένε κάποτε για τον Πορφύρα, που φέτος γράφει ιστορία, ότι είχε το θάρρος, την αποφασιστικότητα και την υπευθυνότητα να μπεί στη φωτιά και να αγωνισθεί, αποδεικνύοντας ότι αυτή η ομάδα είναι ΜΕΓΑΛΗ.
ΘΕΛΕΙ δύναμη και μεγαλείο ώστε ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΡΦΥΡΑΣ. Και να αγωνίζεσαι, προκειμένου να προφυλάξει το σήμερα αλλά και το αύριο.
ΕΥΚΟΛΑ ανεβαίνεις, ΔΥΣΚΟΛΑ αποφεύγεις να ζαλισθείς.
Η ΥΓΕΙΑ που έχει ο Πορφύρας, προσφέρει σε όλους τους ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που τον υπηρετούν, το ΟΞΥΓΟΝΟ που καθαρίζει το μυαλό και βοηθά στις καθαρές σκέψεις.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ, εμείς θα πάρουμε από τη φετινή σεζόν την ΥΠΕΡΑΞΙΑ στην οποία στοχεύουμε. Πάντα, με μέτρο, νοικοκυριό και λογική. Και με το αίσθημα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και την υποχρέωση της ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ.
Μπροστά μας έχουμε 13 σπουδαία παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας. Θα τα δούμε όλα σα μέρος της ΓΙΟΡΤΗΣ, σα σταθμούς του ΤΑΞΙΔΙΟΥ.
Η ήττα πονάει.
Αλλά, υπάρχει το βάλσαμο που προσφέρει η ψυχική ηρεμία, όταν έχεις μείνει με την βεβαιότητα ότι αγωνίσθηκες ακόμα καλύτερα και από όσο μπορούσες.
Με τις μισές από τις αθλήτριες της γυναικείας ομάδας μας να προέρχονται από την Ακαδημία μας κι όλες τις αθλήτριες μας να είναι Πειραιώτισες, έχουμε συνοχή και πάνω από όλα ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Και έτσι θα πορευθούμε μέχρι το τέλος.
Την επιβράβευση θα τη δίνουν σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι μας, οι αθλήτριες της Ακαδημίας μας και οι γονείς τους.
Και φυσικά, η κοινή γνώμη, που παρακολουθεί τους...τρελούς Γαλάτες, αρχικά με ειρωνεία, μετά με αμηχανία, τώρα με ενδιαφέρον και στη συνέχεια με θαυμασμό.
Και πόσοι ακόμα θα πούν :
Να μπορούσα να είμαι και εγώ Πορφύρας....
Εάν δεν μπορείτε, μη στεναχωριέστε.
Ελάτε μαζί μας....

Υ.Γ.
Και μη ξεχνάτε. Είναι καμάρι μας ότι δεν έχουμε άλλα έσοδα και άλλη στήριξη, πέρα από τους δικούς μας ανθρώπους.
Οτι είμαστε στην Α1 δε σημαίνει ότι παίρνουμε κρατικό, δημοτικό ή...ομοσπονδιακό χρήμα.
Μόνο έξοδα έχουμε στην Α1. Αλλά, δεν παραπονιόμαστε. Επιλογή μας ήταν. Και είναι σωστή.