Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Τρίτη πρόκριση για τον Πορφύρα, που προχωρά ( και ) στο Κύπελλο Ελλάδος

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αντιμετώπισε ο Πορφύρας την εξαιρετική Ροδίων Αθληση ( ομάδα της Β΄Εθνικής ) στη Ρόδο και πήρε την πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδος στο βόλεϊ Γυναικών, νικώντας με 3-0 σετ.
Αυτή ήταν η τρίτη νίκη-πρόκριση του Πορφύρα, σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια ( προηγήθηκαν οι επιτυχίες απέναντι στη Δραπετσώνα και την Φθία στη Λαμία ) στο Κύπελλο Ελλάδος.
Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, προκρίθηκαν ήδη Πορφύρας, Πανιώνιος, Μεσσαράς, Ασκληπιός Τρικάλων, Αίας Κιλκίς και θα ακολουθήσουν οι νικητές των ζευγαριών Νηρέας-Ηρακλής Κηφισιάς, Απόλλων Πατρών-Μεσσηνιακός, Μυγδονιακός-Νίκη Αλεξανδρούπολης.
Αυτές οι 8 ομάδες θα παίξουν σε 4 ζευγάρια και οι 4 ομάδες που θα προκριθούν θα σχηματίσουν την 16άδα του θεσμού, μαζί με τις 12 ομάδες της Α1.
Εξαιρετικές όλες οι αθλήτριες που χρησιμοποιήθηκαν. Ως βασική λίμπερο αγωνίσθηκε η Μαριάννα Λιάρου, γέννημα-θρέμμα της Ακαδημίας μας, η οποία πήγε πολύ καλά, όπως και όλα τα παιδιά, που ταξίδεψαν αυθημερόν, αεροπορικώς, στη Ρόδο, αλλά, τουλάχιστον, με συνθήκες αξιοπρέπειας.
Δεν είναι ντροπή ότι πήγαμε με 9 αθλήτριες στη Ρόδο, για οικονομικούς λόγους.
Επρεπε, όμως, να τιμήσουμε το όνομα του συλλόγου μας, τον θεσμό του Κυπέλλου και τους Δωδεκαννήσιους φίλους μας, καθώς άλλωστε στο βόλεϊ του Πορφύρα είμαστε πολλοί οι Δωδεκαννήσιοι και γενικά οι νησιώτες στην καταγωγή.
Σημειώνεται ότι Βριλήσια, ΕΟ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, ΑΣ Γιάννινα, σε αυτή τη φάση του Κυπέλλου δε μετακινήθηκαν ώστε να αγωνισθούν στο Κύπελλο, μηδενίσθηκαν και οι αντίπαλοι τους προκρίθηκαν άνευ αγώνα.
Ευχαριστούμε θερμά την Ροδίων Αθληση και προσωπικά τον Γιώργο Τριχιά ( παλιό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και νυν υπεύθυνο του φιλοπρόοδου συλλόγου ) για την τέλεια φιλοξενία και την υψηλού επιπέδου αντιμετώπιση.
Τα σετ ήταν : 19-25, 11-25, 13-25.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Βασίλης Πανδής ) : Γκολφινοπούλου, Σιδεράτου, Φωτεινού, Θεοχάρη, Χρήστου, Μ.Ράπτη, Λιάρου, Ξαγοραράκη, Θαλασσινού.