Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ο ΑΟΦ Πορφύρας για το Κύπελλο Ελλάδος

Ο ΑΟΦ Πορφύρας εκφράζει τον προβληματισμό και τη θλίψη του για την αποχώρηση του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου από το Κύπελλο Ελλάδος στο Βόλεϊ Γυναικών, με συνέπεια την πρόκριση της ομάδας μας χωρίς αγώνα στη φάση των 16 του θεσμού.
Στη θέση του Μεσσηνιακού ( σωματείου που ιδρύθηκε το 1888 και έχει ουσιαστική παρουσία στα ελληνικά αθλητικά δρώμενα ), θα μπορούσε να είναι ο Πορφύρας που επίσης έχει δώσει τρία εκτός έδρας παιχνίδια στο Κύπελλο Ελλάδος ( ένα εξ αυτών σε πολύ κοντινή απόσταση, στη Δραπετσώνα, αλλά, τα άλλα δύο στη Λαμία και στη Ρόδο ) και ασφαλώς, καλείται να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει όλη την Ελλάδα.
Πιστεύουμε ότι οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάσθηκαν στη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος, θα αποδειχθούν χρήσιμες για τους έχοντες, πλέον, την αρμοδιότητα αλλαγής του τρόπου διεξαγωγής και της προκήρυξης του θεσμού, ώστε να τον αναβαθμίσουν και κυρίως να τον θωρακίσουν, με  πρωταρχική φροντίδα για την ουσία.
Διευκρινίζουμε ότι ο ΑΟΦ Πορφύρας ενημερώθηκε το πρωϊ της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου από την Ομοσπονδία, για την έγγραφη αποχώρηση του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, που απεστάλη στην ΕΟΠΕ, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου.
Ηδη, βάζοντας το παιχνίδι  πάνω από όλα, ο ΑΟΦ Πορφύρας είχε, από τις 2 μ.μ. της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου, ενημερώσει την ΕΟΠΕ ότι, καθ΄ υπέρβαση, δέχεται να αγωνισθεί με τον Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ., εφόσον δεν είναι δυνατό στο δημοτικό γήπεδο Σαλπέας, στο  κλειστό Μοσχάτου ή εάν και εκεί δεν υπήρχε ώρα, όπου αλλού στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Αυτή η εναλλακτική λύση, αποδείχθηκε ότι δεν κρίθηκε αρκετή.
Σημειώνεται ότι ήδη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου είχε ορισθεί στο Σαλπέας, ο αγώνας Κυπέλλου Ελλάδος Βόλεϊ Ανδρών Εθνικός-Νέστωρ στις 5 μ.μ. και θα έπρεπε να εξυπηρετηθούν και οι 6 ομάδες ανδρικού και γυναικείου μπάσκετ που εδρεύουν σε αυτό, με συνέπεια κατ΄αρχήν να έχουμε ως προτεινόμενη ώρα έναρξης τις 9.45 μ.μ. και εναλλακτικά τις 7.30 μ.μ. της Τρίτης 24 Ιανουαρίου.
Ελπίζουμε να υποδεχθούμε ξανά, όπως στο πλαίσιο της προετοιμασίας συνέβη για φιλικό παιχνίδι, με μεγάλη μας χαρά, τον Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο στο Σαλπέας, ευχόμαστε να επιτύχει τους στόχους του για τη φετινή σεζόν και πιστεύουμε ότι το Κύπελλο Ελλάδος στην αγωνιστική περίοδο 2017-2018, θα είναι περισσότερο χρήσιμο για όλους μας.