Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Μία απίστευτη ιστορία...

Επειδή καλό είναι να βγαίνουμε σιγά-σιγά από τον μικρόκοσμο μας, καθώς, ο Πορφύρας στο βόλεϊ ήλθε για να μείνει, δημιουργώντας κουλτούρα και όχι απλώς παίζοντας, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η δύναμη της θέλησης αλλά και να ...επαναβεβαιώσουμε τη σημασία της τύχης στη ζωή μας, στα απρόβλεπτα γεγονότα, απλώς, σας παρουσιάζουμε μία πράγματι, απίστευτη, ιστορία, όπως μας την διηγήθηκε η αθλήτρια μας Μιριάνα Κομλένοβιτς :
Από μικρές μαζί στο βόλεϊ και στις Εθνικές ομάδες της Σερβίας, η Μίρα και η Αννα Αντονίεβιτς ( 31 και 30 ετών αντίστοιχα ), έγιναν πολύ καλές φίλες, έστω και αν δεν κατάφεραν να παίξουν ποτέ μαζί στον ίδιο σύλλογο.
Η Μίρα στάθηκε, όσο μπορούσε, στο πλευρό της Αντονίεβιτς και στις 2 περιπτώσεις όπου υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα.
Η Αντονίεβιτς, πασαδόρος, με 7 Πρωταθλήματα και 8 Κύπελλα στην καριέρα της και Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2011, με την Εθνική Σερβίας, γύρισε και τις 2 φορές, περισσότερο δυνατή και ήταν πρωταγωνίστρια.
Μετά από μεγάλο αγώνα, βρέθηκε και πάλι στην Εθνική Σερβίας, γερή και δυνατή.
Εκοψε 2 φορές αχίλλειο και γύρισε, αλλά, στο τέλος Αυγούστου, παίζοντας με την Σερβία στο Γκραν Πριν της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην Κίνα, ( όπου η Σερβία πήρε την τρίτη θέση ) βρέθηκε ντοπέ, σε έλεγχο που σχετιζόταν και με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα ακολουθούσε.
Μοιραία, η Αντονίεβιτς αποκλείσθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο οποίο περίμενε ΄΄πως και πως΄΄να αγωνισθεί και στη θέση της, πήγε η 22χρονη Σλαντάνα Μίρκοβιτς.
Δύο ημέρες πριν από την πραγματοποίηση του τελικού, στον οποίο η Σερβία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, η Αντονίεβιτς ενημερώθηκε από τις διεθνείς αθλητικές αρχές ότι άρονται οι εναντίον της κατηγορίες για ντόπινγκ, καθώς, αποδείχθηκε ( σε σχέση μάλιστα και με άλλα ανάλογα κρούσματα ), ότι η ουσία που εντοπίσθηκε στον οργανισμό της, είχε περάσει με ΄΄ντόπα΄΄ στο κρέας που έφαγε στην Κίνα, καθώς, το ζώο από το οποίο προερχόταν η τροφή που της προσφέρθηκε, ήταν γεμάτο από ενισχυτικές ουσίες ( Σ.Σ. το τι τρώμε, ας μην το σκεφθούμε τώρα γιατί δε μας σώνει τίποτα...).
Γιατί δεν είχαν παρόμοια προβλήματα και άλλες αθλήτριες στην Κίνα ;
Στην ίδια μοίρα βρέθηκε και η Ιταλίδα Σίλλα. Ιταλία και Σερβία έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο, στην πόλη Νανζίνγκ, στην Κίνα.
Το ίδιο φαγητό ( χοιρινό ) προσφέρθηκε σε όλες τις αθλήτριες, αλλά, ο δειγματοληπτικός έλεγχος ντόπινγκ αφορούσε Αντονίεβιτς και Σίλλα, που αποκλείσθηκαν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Οταν η Αντονίεβιτς, όπως και η Σίλλα, ενημερώθηκε ότι ΄΄είναι καθαρή΄΄και ότι ΄΄όλα είναι εντάξει΄΄, είχε, πλέον, χάσει την δυνατότητα να επιστρέψει, όπως ακριβώς ήθελε, στην κορυφή...
Με το πείσμα που έχει, σίγουρα, θα τα καταφέρει, αλλά, μέσα από τέτοιες, πραγματικές, ιστορίες, πόσα μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε....
Καλημέρα σας.