Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Το παράδειγμα του Πορφύρα ! Και ΠΟΤΕ να μην ξεχνάμε από που ερχόμαστε, ποιά η διαδρομή μας και τι έχουμε περάσει !!







Το χειροκρότημα ανταπόδοσης από την αθλήτρια μας Εβελίνα Θαλασσινού στην κερκίδα, μετά την σπουδαιότερη νίκη στην ιστορία του Βόλεϊ του Πορφύρα, με 3-2 σετ, στο Σαλπέας, απέναντι στον δευτεραθλητή Αρη που είχε νικήσει πριν από 20 ημέρες, στην προηγούμενη επίσκεψη του, στο λεκανοπέδιο τον Ολυμπιακό, είναι αμέτρητες ( συμβολικές ) στιγμές κλεισμένες σε μόνο μία.
Η 23χρονη Εβελίνα μας, είναι γέννημα θρέμμα της Ακαδημίας μας, που παράγει αθλήτριες, δεν ψάχνει να τις βρεί αλλού.
Στον Πορφύρα ήλθε σε ηλικία 9 ετών, μετά από...σκάουτινγκ του...γνωστού-αγνώστου, στην αυλή του 21ου Δημοτικού Σχολείου, στην Γρηγορίου Λαμπράκη, στην καρδιά του Πειραιά.
Στις φωτογραφίες, κρατά την σημαία του Πορφύρα μετά τον τελευταίο αγώνα στην Α΄ ΕΣΠΕΔΑ και το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε το 2011 ενώ φαίνεται ( με το νούμερο 17 και κοντά της η συναθλήτρια της στην Γυναικεία ομάδα του Πορφύρα, η 22χρονη Μαριάννα Λιάρου, με το νούμερο 15 ) στην ομάδα Παγκορασίδων του Πορφύρα την περίοδο 2008-2009.
Παιδί από τα σπλάχνα του Πορφύρα, από το δικό μας αίμα.
Εδειξε αφοσίωση, υπομονή, επιμονή, αντοχή.
Και φέτος δικαιώνεται.
Η ιστορία της είναι η ιστορία του Βόλεϊ του Πορφύρα.
Πήρε την θέση που άξιζε στην βασική επτάδα, γιατί ο Πορφύρας δίνει ευκαιρίες στην Ακαδημία του, στέλνει παιδιά στην γυναικεία ομάδα και από εκεί και έπειτα, καθιερώνεται όποια αντέξει στον χρόνο και στην πίεση, γιατί ταλέντο έχουν όλες, εφόσον έχουν επιλεγεί.
Με 19 πόντους στο ενεργητικό της και ποσοστό 62% σε ευστοχία στις επιθέσεις της, ήταν ιπτάμενη απέναντι στον Αρη με το πενταπλάσιο μπάτζετ από τον Πορφύρα ( μία ομάδα που έχει τον απόλυτο σεβασμό μας για ότι πρεσβεύει και για την άριστη, πάντα, στάση των ανθρώπων του απέναντι στον Πορφύρα ).
Και θα είναι ακόμα καλύτερη στη συνέχεια.
Παίζει με την καρδιά και την ψυχή της για τη φανέλα του Πορφύρα, για την ΟΜΑΔΑ, όπως όλες οι αθλήτριες μας ενώ με το ίδιο σκεπτικό δουλεύει και το προπονητικό δίδυμο των Βασίλη Πανδή-Πόπης Καλλή.
Οπου Εβελίνα, βάλτε τα ονόματα ( και ) των 13 συναθλητριών της. Γιατί, όλες είναι ΜΙΑ και ΕΝΑ.
Τα καλύτερα έρχονται, με προσπάθεια και όχι φανφάρες.
Με μία νεανική ομάδα, με τις 11 από τις 14 αθλήτριες μας κάτω από τα 23 χρόνια, με το μικρότερο ( μαζί με τον Ηλυσιακό ) μπάτζετ στην Α1 Εθνική, ο Πορφύρας έγραψε ιστορία και συνεχίζει.
Η Εβελίνα δείχνει τον δρόμο. Μαζί με όλα τα παιδιά μας.
Αλλωστε, με τον Πορφύρα δεν...ξεμπλέκεις εύκολα...
Τέτοιο πείσμα που έχουμε...Και τόση αγάπη και τρέλα...
Το πιο συγκινητικό από όλα ;
Το μήνυμα από τον επί 7 χρόνια ( 2003-2010 ) εμβληματικό προπονητή μας Σωκράτη Μαρμαρινό ( στη φωτο σε αγώνα στην Α΄ΕΣΠΕΔΑ στον Ασπρόπυργο, την περίοδο 2008-2009 ), που κράτησε όρθιο στα ( πολύ ) δύσκολα τον Πορφύρα και μας έβαλε το...μικρόβιο της φιλοδοξίας για την ΟΜΑΔΑ :
'' Συγχαρητήρια για την μεγάλη χθεσινή νίκη. Η ομάδα μεγάλωσε και ωρίμασε και την περιμένουν πολλές ακόμα νίκες. Μπράβο σε όλους σας. Σωκράτης ''.