Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Ρεκόρ εκτός έδρας νικών στην ιστορία του Πορφύρα στην Α1 με το διπλό στη Νάξο, υπερήφανες Κορασίδες


Πανναξιακός-Πορφύρας 2-3 σετ για την Α1 Εθνική Βόλεϊ Γυναικών και ο Πορφύρας εδραιώνεται στην 8η θέση, που του δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέϊ άουτ, όπου 4 ομάδες θα επιδιώξουν να αποφύγουν την μία θέση που στέλνει στον υποβιβασμό στην Πρι Λιγκ, όπου ήδη έπεσε μαθηματικά απόψε η Ηλιούπολη.
Μία μεγάλη νίκη, χαρακτήρα, η τρίτη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές για τον Πορφύρα που έχει συγκομιδή εννέα βαθμών σε αυτό το, κρίσιμο, διάστημα του πρωταθλήματος και συνεχίζει την προσπάθεια, με σεβασμό σε όσους είναι δίπλα του και στην ιστορία του.
Στις Κορασίδες Α, σημαντικότατος πόντος στον Αλιμο για τον Πορφύρα που αν και έχανε με 2-0 σετ, για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄Κατηγορίας, ισοφάρισε με μαχητικό πνεύμα, προηγήθηκε με 8-6 στο τάϊ μπρέϊκ, αλλά, στο τέλος ηττήθηκε με 3-2 σετ.
Ενα Σαββατόβραδο με δύο παράλληλα παιχνίδια, όπου ο Πορφύρας αγωνίσθηκε έως το τέλος, όπως θέλουμε πάντα να βλέπουμε.
Ο αγώνας επιβίωσης συνεχίζεται, με αθλητικό πνεύμα και χωρίς πολλά λόγια.
Χρόνια Πολλά σε ΟΛΕΣ τις Γυναίκες για την γιορτή τους την Κυριακή 8 Μαρτίου και ΥΓΕΙΑ σε όλο τον κόσμο.
Η νίκη του Πορφύρα στη Νάξο, είναι η πρώτη για την ομάδα μας στο νησί των Κυκλάδων, απέναντι στον Πανναξιακό με την λαμπρή πορεία των τελευταίων ετών και η 10η εκτός έδρας στα τέσσερα χρόνια της ιστορίας μας στην Α1 Εθνική, όπου ποτέ άλλοτε μία ομάδα γειτονιάς με τόσο λίγα μέσα δεν έχει κάνει τόσα πολλά.
Ηδη, φθάσαμε σε ρεκόρ εκτός έδρας νικών στην ιστορία μας στην Α1.
Τη σεζόν 2015-2016 δεν είχαμε εκτός έδρας νίκη, το 2017-2018 φθάσαμε στις 3 νίκες, το 2018-2019 επίσης στις 3 και φέτος έχουμε ήδη 4, πιο πολλές από ότι εντός έδρας ( 3 ), καθώς, ο Πορφύρας πέρασε νικηφόρα από Ιλίσια, Μαρκόπουλο, Ηλιούπολη, Νάξο.
Πέρσι είχαμε συγκεντρώσει 29 πόντους και φέτος ( σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ) είμαστε στους 21, αλλά, μένουν ακόμα 3 αγωνιστικές.