Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Καμμία αθλητική δραστηριότητα ερασιτεχνικών σωματείων έως και την Κυριακή 24 Μαίου

Διερωτήθηκα πριν από λίγα 24ωρα αν το άνοιγμα ( ; ) των γηπέδων θα σημάνει το κλείσιμο των σωματείων.

Βρήκα την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 29110/2020, ΦΕΚ 1776/Β/10-5-2020, όπου στο άρθρο 3 προβλέπεται η επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για αθλητές σωματείων.

Ομως, στο άρθρο 1 σημειώνεται ότι παρατείνεται έως και την Κυριακή η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΔ 9312 ΚΑΙ 9313 ( δραστηριότητες Αθλητικών Ομίλων και εγκαταστάσεις γυμναστικής ).

Πως γίνεται λοιπόν να αναφέρεται στην παράγραφο 6 του άρθρου 3 ότι '' για τη λειτουργία και τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των κολυμβητηρίων, κατά τα οριζόμενα στο παρόν, επιτρέπεται από τις 18.5.2020 στα αθλητικά σωματεία, τα Τ.Α.Α., τις Α.Α.Ε. και τους εν γένει αθλητικούς φορείς η απασχόληση του αναγκαίου προσωπικού '';

Ποιό προσωπικό ; Του υπό αναστολή λειτουργίας σωματείου ;

Επειδή, προφανώς, υπάρχει είτε έλλειψη συνεννόησης είτε δημιουργική ασάφεια, ο Πορφύρας δεν θα μπεί σε γήπεδο έως και την Κυριακή και σε κάθε περίπτωση έως ότου αρθεί ΕΠΙΣΗΜΑ και με ΣΑΦΗΝΕΙΑ η αναστολή λειτουργίας των Αθλητικών Ομίλων.

Τέλος, περιμένουμε έως και αύριο την απάντηση της ΓΓΑ σε ερώτημα που θέσαμε, ως προς την αόριστα διατυπωμένη ( ορθή ) απαίτηση για το ιατρικό ιστορικό που είναι αναγκαίο ώστε να εκδοθεί η ιατρική βεβαίωση, καθώς, δεν γνωρίζουμε αν πρέπει τα παιδιά να συμπληρώσουν το 5μελές έντυπο ή το, συνοπτικό, μονοσέλιδο.


Θα προχωράμε βήμα-βήμα, δίχως βιασύνη, ασφαλώς δε τηρώντας όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα μέτρα, σε απόλυτη συνεργασία με τον ΟΠΑΝ και τον Δήμο Πειραιά, όπου ανήκουν οι εγκαταστάσεις που κατά μείζονα λόγο χρησιμοποιούμε.