Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Το Ημερολόγιο Καραντίνας από την αθλήτρια της Γυναικείας ομάδας μας Νίκη Σταματίου


Η Νίκη Σταματίου είναι παιδί από τα σπλάχνα του Πορφύρα μας, μέλος της Γυναικείας ομάδας μας, αριστούχος φοιτήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, κεντρική με προοπτική για τα επόμενα χρόνια με τον Πορφύρα μας στην Α1 Εθνική, χάρη στη μεθοδική δουλειά και την πειθαρχία της.

Το Ημερολόγιο Καραντίνας από την Νίκη μας :
Όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαρτίου. Ήταν οι μέρες που είχα αρχίσει να επιστρέφω επιτέλους στις προπονήσεις μετά απο έναν τραυματισμό μου στη μέση, έχοντας ακόμη μεγαλύτερη όρεξη για δουλεία και προπόνηση. Έρχεται λοιπόν εκείνη η μέρα και ενώ ήμασταν με κάτι συμπαίκτριες μου, μας ειδοποιούν πως σταματάνε οι προπονήσεις. Είχαν προηγουμέως κλείσει και τα πανεπιστήμια, όμως δεν περιμέναμε να πάρει η μπάλα και τον αθλητισμό. Σιγά σιγά εκλείσαν όλα, μέχρι που η μόνη έξοδος που μας επιτρεπόταν ήταν ένα τρέξιμο, μια βόλτα σε κοντινή απόσταση και το σούπερμαρκετ.
Στην αρχή μου φαινόταν χαοτικό όλο αυτό, καθώς ήταν πρωτόγνωρο και δεν ήξερα πως θα το διαχειριστώ, πως θα βρω κάθε μέρα να τη γεμίσω με ευχάριστο τρόπο. Ο Μάρτιος πέρασε με μεγαλύτερη δυσκολία. Παρ'όλα αυτά προσαρομόστηκα, και η συνέχεια πέρασε αρκετά πιο εύκολα και γρήγορα, καθώς ξεκινήσαμε διαδικτυακά μαθήματα, γυμναζόμουν, μαγείρευα και ασχολιόμουν με πράγματα που δεν είχα την ευκαιρία υπό φυσιολογικές συνθήκες.
Πλέον, όλοι νιώθουμε πως το τέλος είναι πιο κοντά και είμαστε πιο αισιόδοξοι, χωρίς να επαναπαυόμαστε φυσικά. Πιστεύω πως όλα έχουν τον σκοπό τους και ακομά και όλο αυτό που περνάμε ίσως στο τέλος συνειδητοποιήσουμε πως κάτι έχει να μας διδάξει. Τώρα πια ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στη καθημερινότητα μας, στις ασχολίες μας, στα απλά πράγματα που τελικά δεν ήταν τόσο απλά και δεδομένα.