Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ιστορικό διπλό στη Θεσσαλονίκη, Αίας-Πορφύρας 1-3 σετ !!!



 

Πρώτη νίκη του Πορφύρα στα 5 χρόνια του στην Α1 Εθνική Βόλεϊ, στον Εύοσμο, με 3-1 σετ επί του Αίαντα, με εμφάνιση καρδιάς και ψυχής, από μία ομάδα που καμαρώνουμε ότι είναι γειτονιάς, της Φρεαττύδας μας, αλλά, εντέλει αποδεικνύεται ΜΕΓΑΛΗ σε όλα τα επίπεδα, με την γλώσσα της αλήθειας.

Ολα τα παιδιά έκαναν το καλύτερο για την νίκη της ΟΜΑΔΑΣ, στο πρώτο παιχνίδι μας μετά από 3 μήνες και απετέλεσαν μία ΑΨΟΓΗ αποστολή.

Δικαιώνουν έτσι τους κόπους τους, με την προσπάθεια και το ήθος τους και ουσιαστικά επιβεβαιώνουν ότι το Βόλεϊ του Πορφύρα αξίζει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη, οικονομική, αλλά και σε όλα τα επίπεδα.

Αυτή η νίκη, σε καιρό πανδημίας και ειδικών συνθηκών, είναι το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους μας βοηθούν.

Η Βραζιλιάνα Ταϊνά Ροντρίγκες πέτυχε ρεκόρ πόντων για τον Πορφύρα στην ιστορία του ( 38 ), ντεμπούτο στην Α1 για την Μαρία Θεοδωρακέα, ιδανικά γενέθλια για την 15χρονη Αναστασία Σακιζλή.

Η επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, είναι η έμπρακτη αναγνώριση από τις αθλήτριες και τον προπονητή τους, προς την Τασούλα Λιάρου και τον Μανώλη Κελέκο, όπως και στον Δήμο Πειραιά και τον ΟΠΑΝ. 

Μία μεγάλη χαρά για την Ακαδημία μας και όσους έχουν όραμα για τον Πορφύρα μας.

Και οι φωτο είναι υπόθεση των πρωταγωνιστριών.

Συνεχίζουμε στις 5 μ.μ. του Σαββάτου στο Σαλπέας με την Θέτιδα Βούλας.

Οι πειθαρχημένες και παθιασμένες...κατσαρίδες της Φρεαττύδας αξίζουν να τις καμαρώνετε...

Τα σετ: 1-3 (27-29, 25-23, 19-25, 22-25).

Στο πρώτο σετ ο Αίας προηγήθηκε με 24-20 και στο τέταρτο με 17-12, αλλά, ο Πορφύρας αντέδρασε υποδειγματικά, με πίστη και αποφασιστικότητα.

Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Βασίλης Πανδής): Θαλασσινού 6 (6/9 επ., 30% υπ. - 10% άριστες), Γιαννέλου 5 (3/16 επ., 2 άσσοι, 29% υπ. - 21% άριστες), Αλμπάνη 5 (2/2 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Φλιάκου 4 (1/3 επ., 3 μπλοκ), Ποντικάκη 6 (2/5 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Ταινά Ροντρίγκες 38 (38/73 επ.) / Μπουτσελάκου (λ, 52% υπ. - 15% άριστες), Γκούρα 1 (1/1 επ.), Θεοδωρακέα 9 (9/22 επ., 31% υπ. - 17% άριστες), Σακιζλή.

Βασίλης Πανδής (Α.Ο.Φ. Πορφύρας): «Και οι δύο ομάδες προέρχονταν από μεγάλη αποχή και ήταν φυσιολογικό να μην έχουμε αγωνιστικό ρυθμό, ειδικά εμείς που δεν παίξαμε το Σάββατο. Αυτό μας έβαλε σε μία διαδικασία να αργήσουμε να μπούμε στο παιχνίδι. Κάναμε όμως μεγάλη ανατροπή στο πρώτο σετ και ήταν πολύ σημαντικό σημείο του αγώνα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέψαμε στο γήπεδο και αγωνιζόμαστε. Το βόλεϊ είναι η ζωή μας και μας στεναχωρούσε η διακοπή. Θέλω να αφιερώσω τη σημερινή νίκη στον πρόεδρό μας κ. Δελαγραμμάτικα που έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουμε στο γήπεδο, όπως επίσης και στη βοηθό μου κ. Καλλή, η οποία σήμερα δεν ήταν μαζί μας και την περιμένουμε από αύριο να επιστρέψει στο πλευρό μας».