Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Κρούσματα κόβιντ στη Γυναικεία ομάδα, αναβολή στο ματς με την ΑΕΚ

 Oπως ακριβώς ορίζεται από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, ο Πορφύρας ενημέρωσε την ΕΟΠΕ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για την ύπαρξη 3, επιβεβαιωμένων με μοριακό έλεγχο, κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα μας.

Τα 3 κρούσματα αφορούν 2 αθλήτριες και 1 μέλος του τιμ της ομάδας.

Ακολουθούνται ήδη οι προβλεπόμενες διαδικασίες, σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, ζητήσαμε αναβολή του  αγώνα Πορφύρας-ΑΕΚ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/2 στο Σαλπέας, λόγω των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, αλλά και επειδή είμαστε σε αναμονή ακόμα 16 αποτελεσμάτων μοριακών τεστ σε αθλήτριες και τιμ του Πορφύρα.

Θυμίζουμε ότι, δίχως να προβλέπεται από το Πρωτόκολλο, ο Πορφύρας υπέβαλε και τα 19 μέλη της ομάδας Βόλεϊ σε, δεύτερο μέσα στην περασμένη εβδομάδα, ράπιντ τεστ την Παρασκευή πριν από την αναχώρηση για το ματς με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και  όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Παράλληλα, επίσης εκτός Πρωτοκόλλου που προβλέπει ράπιντ και όχι μοριακό τεστ και άλλη χρονική διαδικασία, ο Πορφύρας υπέβαλε, Κυριακή και Δευτέρα, σε μοριακό έλεγχο και τα 19 μέλη της ομάδας του, με την εμφάνιση συμπτωμάτων σε 1 εξ αυτών.

Προληπτικά, δε, δεν έγινε προπόνηση την Δευτέρα.

Ελπίζουμε το καλύτερο για τα 3  μέλη της ομάδας μας που νοσούν, ευτυχώς προς το παρόν με ήπια συμπτώματα και περιμένουμε τις απαντήσεις αργά απόψε το βράδυ και για τα υπόλοιπα 16.

Και σε αυτό το πρόβλημα, το κορυφαίο που μας έχει παρουσιασθεί γιατί αφορά την υγεία, αντιδρούμε και το διαχειριζόμαστε ως οικογένεια, λειτουργώντας συνεκτικά, με ψυχραιμία και υπομονή.

Οποια σχετική ενημέρωση θα παρέχεται στην ΕΟΠΕ και με τη σειρά της θα την δημοσιοποιεί η Ομοσπονδία, όπως αναφέρεται στο Πρωτόκολλο.

Aναβλήθηκε παράλληλα και το ματς Θέτις-ΠΑΟΚ, τελευταίου αντιπάλου του Πορφύρα στο πρωτάθλημα.