Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Χρήσιμες απαντήσεις σε 10 σημαντικές ερωτήσεις σας

Πάμε να μπούμε στη θέση σας και να προσπαθήσουμε να λύσουμε, όσο πιο σύντομα μπορούμε, τις απορίες σας, με χρήσιμες απαντήσεις σε 10 σημαντικές ερωτήσεις σας ; 

Γιατί όχι ; Αλλωστε, εδώ μιλάμε για τις κόρες μας, ότι σημαντικότερο στον κόσμο ( μαζί με τα αγόρια μας...).

Ξεκινάμε λοιπόν :

1. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ;

Τα τμήματα των Κορασίδων το γνωρίζουν από τις 12 Ιουλίου, το Προαγωνιστικό θα το πάρει έως την Δευτέρα και Πορφυράκια-Θάλεια έχουν όπως πάντα Τετάρτη και Σαββατοκύριακο, στις ώρες για τις οποίες θα πάρουν χαρτάκι όλα τα καινούρια παιδιά.

Το κανονικό πρόγραμμα ξεκινά από τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν θα παραδοθεί το ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο στο 1ο Γυμνάσιο στην Αφεντούλη, στο δρόμο του Τζαννείου Νοσοκομείου.

Εως τότε, πάμε με προσωρινό πρόγραμμα και προπονήσεις μόνο στο Σαλπέας.

2. ΣΕ ΠΟΙΟ ΤΜΗΜΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ;

Τα αγωνιστικά τμήματα είναι ενήμερα. Για καινούρια παιδιά 1ης-2ας-3ης Δημοτικού στα Πορφυράκια και 4ης-5ης-6ης Δημοτικού στη Θάλεια. Γυμνασιόπαιδα καινούρια στο Προαγωνιστικό 1 και 2.

Παιδιά που ήταν στη Θάλεια πέρσι και πάνε στο Γυμνάσιο πλέον, θα ενημερωθούν σχετικά.

3.ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ

Ελάτε να το συζητήσουμε. Ο κ. Νίκος και ο κ. Παναγιώτης είναι στη διάθεση σας ώστε στη συνέχεια να αναλάβουν εκείνοι τη συνεννόηση με τους προπονητές ως συνδετικοί κρίκοι. Αν δεν μας βρείτε, τότε μπορείτε να ενημερώσετε τους προπονητές, αλλά, καμία ρύθμιση δεν θα υπάρξει δίχως διοικητική έγκριση, ώστε να έχουμε ενιαία λειτουργία και να μη...χαθούμε στη...μετάφραση των 10 τμημάτων...Λύση, πάντως, με καλή διάθεση, θα βρεθεί.

4. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ;

Οχι. Μαύρο σορτς ή κολάν και το χαμόγελο σας. Ο αθλητισμός είναι αναμνήσεις. Ετσι πρέπει να το βλέπουμε.

5. ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ; 

Για παιδιά με δελτίο, ήδη έχουν δοθεί οι Κάρτες Υγείας για καρδιολόγο. Για όλα τα άλλα, θέλουμε το χαρτί που πηγαίνετε και στο σχολείο και με το οποίο βεβαιώνεται από γιατρό η δυνατότητα άθλησης.

6. ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ; 

Μόνο 2 κυρίους θα δείτε κοντά στις κόρες σας, στις προπονήσεις τους. Ο ένας είναι 20 χρόνια στο τμήμα και ο άλλος 10. Ηλθαν φέρνοντας τις δικές τους κόρες. Γονείς, συγγενείς, φίλοι ( ειδικά αυτοί...) ΔΕΝ επιτρέπονται στην προπόνηση. Κατ' εξαίρεση, αν ένα παιδί είναι 1η-2α Δημοτικού, μπορεί να μείνει η μαμά του στην πρώτη προπόνηση, αλλά, στη συνέχεια ανοίγει μόνο τα φτερά του.

7. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ ΤΟΥ ΠΟΡΦΥΡΑ ;

Εχετε πολλές επιλογές. Και θα έχετε ήδη ακούσει πολλά. Εμείς πρεσβεύουμε παλαιομοδίτικες αρχές και αξίες, με σύγχρονο τρόπο δουλειάς και άμεση επικοινωνία. Αποδείξαμε διαχρονικά, ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη και ότι με καλή οργάνωση, παράγουμε αποτελέσματα, φροντίζοντας πρώτα την ηθική προσέγγιση, κοιτώντας εν συνεχεία να λειτουργούμε ως οικογένεια, με απλότητα, φροντίδα και μεράκι και έχοντας πάντα ως αρχή ότι η σειρά στο τρίπτυχο των αξιών στη ζωή είναι : Γονείς, σχολείο, αθλητισμός. 

8. Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ;

Οχι. Μόνο ο σεβασμός είναι μονόδρομος. Και η πειθαρχία. Και η συγκέντρωση. Και η έγνοια για τον άνθρωπο. Αυτό πρεσβεύουμε, συχνά με λάθη, ενίοτε με υπερβολική αγάπη, πάντα όμως με παρουσία στο γήπεδο και όχι με διοίκηση από τηλεκοντρόλ. Μονόδρομος είναι το παιχνίδι και η συνεργασία, η νίκη δεν κρίνεται μόνο από εμάς.

9.  ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΊΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ;

Γεμίσαμε παράσημα. Σαν του στρατηγού Δεκαβάλλα, του άφθαστου Λογοθετίδη......Της ανοιχτής παλάμης...Οχι, δεν είμαστε...έμμισθοι, όχι δεν είχαμε ή έχουμε ή θα έχουμε όφελος. Απλώς, αγαπάμε την ομάδα, τον αθλητισμό και τα παιδιά. Ενίοτε, υπάρχουν και αυτοί...Αλλωστε, αν δεν βρίσκαμε τρελούς και γραφικούς στο δρόμο μας, πως θα ξεχώριζαν οι...ξύπνιοι, οι...αετονύχηδες που ζούν από αυτό ή απλώς κάνουν γνωστό στον κόσμο ότι υπάρχουν....

10. Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ;

Το μόνο για το οποίο δεσμευόμαστε είναι ότι δεν θα πειράξει άνθρωπος τρίχα της κεφαλής της, αυτό το μόνο ΒΕΒΑΙΟ. Αν έχει συνέπεια, όρεξη να αναπτύξει τις δεξιότητες της και υπομονή, στο τέλος θα πάρει αυτό που δικαιούται και για το οποίο μόχθησε πραγματικά. Αυτό που προέχει, μετά από την λαίλαπα των προηγούμενων ετών, είναι να μπεί το παιδί στο γήπεδο, να μάθει πάλι να τρέχει, να αγαπήσει το σώμα του, να κουνηθεί από τον καναπέ, να παίξει, να συνεργασθεί, να νιώσει μέλος μίας παρέας όπου όλα τα παιδιά φορούν τα ίδια ρούχα, ανήκουν στο ίδιο σύνολο και προσπαθούν για τον ίδιο στόχο.

Οι πιο πολλοί γονείς, δεν αποφεύγουμε, έστω μία φορά, την υπερβολή σε σχέση με το παιδί μας, ειδικά οι μπαμπάδες με τις κόρες. Προέχει να τα ωθήσουμε στον αθλητισμό και να στηρίξουμε την προτίμηση τους, όχι την...βαρεμάρα τους. Η κλεισούρα, το κινητό, η έλλειψη κοινωνικοποίησης, έχουν ένα εμβόλιο αλάνθαστο : 

Τον αθλητισμό. Δεν σας αρέσει το βόλεϊ ; Πηγαίνετε σε άλλο σπορ, αρκεί να βγείτε από το σπίτι. Και μη ...φοβάστε, όταν θέλετε, όλα τα συνδυάζετε και αν όχι, πετάξτε από το πρόγραμμα σας τα βαρίδια λέγοντας στους γονείς σας, '' αυτό θέλω να κάνω '' και αφοσιωθείτε εκεί, ώστε να μην κάνετε '' μισά πράγματα '' αλλά και  ο μπαμπάς με τη μαμά να μη ξοδεύονται.


Σας περιμένουμε, αλλά και να μην έλθετε, πάλι θα σας αγαπάμε !