Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Πορφύρας δίπλα στο ''ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ'' !



Τον πρώτο τίτλο της σεζόν κατέκτησε, με τιμή και υπερηφάνεια, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Πορφύρα, καθώς,  συμμετείχε ( ΟΛΗ ) ενεργά στη σπουδαία κοινωνική δράση της κλινικής ''ΡΕΑ'' , που με μονάδα της από το Κέντρο Λήψης Δειγμάτων Μυελού των Οστών της κλινικής, υλοποίησε για το ''ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ'', στο κέντρο του Πειραιά μας ( όπως και στα Μανιάτικα ), πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών που σώζουν ζωές.

Με αυτόν τον σπουδαίο τρόπο, αναγνωρίσθηκε στην πράξη η κορυφαία σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, μάλιστα με τις αθλήτριες του Πορφύρα να εγγράφονται ως εθελόντριες, δίδοντας σχετικό δείγμα.

Η χαρά μας είναι μεγάλη για την ουσιαστική παρουσία της ομάδας μας σε αυτή την καλά οργανωμένη προσπάθεια, που υποστηρίχθηκε από ευάριθμο επιστημονικό προσωπικό και τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.

Τα Κύπελλα δεν είναι δύσκολο να μπούν στην τροπαιοθήκη, το σημαντικότερο όλων είναι να είσαι χρήσιμος στην κοινωνία ως αθλητικό πρότυπο, σε επίπεδο μονάδας και συνόλου και να σε θυμούνται όχι μόνο για τις νίκες και τη συνέπεια σου αλλά κυρίως για το αθλητικό ήθος και την ενσυναίσθηση σου για την κοινωνία, στην οποία οφείλουμε τα πάντα.

Εμείς έχουμε την υγεία μας και την πολυτέλεια να κάνουμε το χόμπυ μας, άλλοι υποφέρουν και έχουμε χρέος κοινωνικής προσφοράς.

Ευχαριστούμε τον διαπρεπή γιατρό Αλέξανδρο Τζεφεράκο, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της κλινικής ''ΡΕΑ'' για την πρόσκληση και τα ενθαρρυντικά σχόλια του, ως επίσης και την Πειραιώτισα Υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, για τα όμορφα λόγια που είπε στις αθλήτριες μας στην επαφή που είχε μαζί τους.

Ιδιαίτερη η ευχαρίστηση μας για όσα εγκωμιαστικά είπε για το βόλεϊ του Πορφύρα, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, που επίσης ήλθε κοντά μας, όπως και ο Αντιπρόεδρος του Καναλιού 1 του Πειραιά, Απόστολος Σειρηνίδης, σταθερός αρωγός μας. 

Επιφυλασσόμαστε για την επόμενη κοινωνική δράση μας ( που θα ακολουθήσει σύντομα ) με τις μικρές δυνάμεις μας και την ανυπόκριτη αίσθηση καθήκοντος, γιατί αυτό το μήνυμα θέλουμε να περνάμε στις αθλήτριες της Γυναικείας ομάδας μας και ( κυρίως ) της Ακαδημίας μας :

Πρώτα να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ που βλέπει ( όχι μόνο κοιτά... ) γύρω του και μετά οι νίκες.