Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αυτός ΔΕΝ είναι ο Πορφύρας....

O Πορφύρας, στη χειρότερη χρονιά του της τελευταίας τετραετίας, σε ότι αφορά τη συγκομιδή βαθμών, τη θέση του στην βαθμολογία ( τέταρτη) και τις ήττες που έχει υποστεί ( 4 ), γνώρισε, δίκαια, την ήττα, εντός έδρας, απο την Ιριδα Νέας Σμύρνης με 3-1 σετ.
Η ίδια ομάδα που κέρδισε μέσα στον Αλιμο τους Τράχωνες και στην Ηλιούπολη, τις δύο πρώτες ομάδες της κατηγορίας, έχασε πόντους απο την Αργυρούπολη (3-2), την Δραπετσώνα (3-2 ) και την Ιριδα( 1-3) που είναι χαμηλά στην βαθμολογία.
Το γεγονός ότι είχαμε δυσκολευθεί πάρα πολύ προκειμένου να φθάσουμε στη νίκη με 3-1 σετ, στον πρώτο γύρο, στη Νέα Σμύρνη, δε μας έμαθε τίποτα.
Ολα τα καλά λόγια που ακούσαμε μετά απο την εντυπωσιακή και πανάξια νίκη μας επί των Τραχώνων, μόλις την περασμένη Τετάρτη, πήγαν περίπατο αφού αυτή η ομάδα που είδαμε απόψε ΔΕΝ ήταν ο Πορφύρας αλλά κάποια άλλη.
Η κριτική είναι σκληρή και αφορά όλους.
Αυτή η αποτυχία δε θα περάσει απαρατήρητη και θα γίνει αντιληπτό μέσα στις επόμενες ημέρες τι εννοούμε.
Οπως βάλαμε φωτιά στην κορυφή έτσι κάναμε απόψε άνω--κάτω την ουρά με ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα για το οποίο σημειώνεται ωστόσο ότι η Ιριδα έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι.
Εμείς στεκόμαστε στα δικά μας λάθη και στο γεγονός ότι δεν είναι δυνατό να μεταμορφώνεται μία ομάδα μέσα σε μία μόνο εβδομάδα.
Στη Δραπετσώνα χάσαμε πόντο και επειδή είχαμε ελλείψεις 3 βασικών αθλητριών μας.
Με την Ιριδα παίξαμε κομπλέ και πριν απο τον αγώνα είχαμε εξηγήσει τη σημασία του για τις ομάδες που μάχονται ώστε να μείνουν στην κατηγορία.
Η απόδοση μας δεν ήταν αυτή που ταιριάζει στις δυνατότητες μας.
Τα λάθη βεβαίως έχουν τίμημα για όλο τον κόσμο.
Η φανέλλα ποτέ δεν κερδίζει απο μόνη της αλλά και σε αυτό το ματς δείξαμε έλλειψη σεβασμού στους εαυτούς μας. Δυστυχώς ,δεν ήταν το πρώτο παιχνίδι της περιόδου στο οποίο δε σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων σε μία πολύ δύσκολη κατηγορία, με ομάδες που είναι ικανές να νικήσουν οποιονδήποτε. Τα καμπανάκια είχαν ακουσθεί και σε άλλους αγώνες, όμως, δεν προκάλεσαν την απαραίτητη αφύπνιση.
Ολα τα αποτελέσματα είναι μέσα στον αθλητισμό ασφαλώς, ωστόσο, παρά τα προβλήματα μας με τραυματισμούς και ασθένειες, έπρεπε να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα μέσα στο γήπεδο.
Η Γκούρα, η Θεοχάρη και η Χαλβατζή ήταν οι μόνες θετικές απο τις αθλήτριες μας αλλά σε ένα ματς με αντίπαλο τόσο αγωνιστικό και μαχητικό όσο η Ιριδα, έπρεπε να έχουμε συνολικά καλύτερο επίπεδο απόδοσης.
Η απογοήτευση είναι μεγαλύτερη απο ποτέ άλλοτε στην πιο οδυνηρή ήττα που γνωρίσαμε εδώ και 4 χρόνια.
Πισωγύρισμα δε θα υπάρξει αλλά ελπίζουμε να δείξουμε ότι κάτι μπορούμε να μάθουμε.....
Συγγνώμη  απο όλες και όλους που άλλα περίμεναν, με βάση την άποψη που έχουν για την αξία και την κλάση της ομάδας μας.
Τέτοιες σφαλιάρες δεν πρέπει να τις δέχονται οι μεγάλες ομάδες... 
Λυπάμαι γιατί φαίνεται ότι μιλάμε σε κλειστά αυτιά....
Ντροπή και κρίμα....
Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για τον διασυρμό ενός ονόματος που πασχίζουμε με χίλιους κόπους και βάσανα να διατηρήσουμε ψηλά και να μεγαλώσουμε και δεν ανεχόμαστε να γελοιοποιείται.....
Κακή ήταν η βραδυά, κακά θα είναι και τα μαντάτα.


Τα σετ ήταν 19-25, 25-23, 22-25 και 19-25.
Με ελάχιστα λάθη που ασφαλώς δεν επηρέασαν τη ροή και την εικόνα του αγώνα η διαιτησία των Κολτσίδα--Τρύπα. 
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ  Γρηγορίου, Μπαλλή, Τσαπούρη, Χατζηκωνσταντή, Θεοχάρη, Χαλβατζή, Τζούλου, Γκούρα.
ΙΡΙΣ Λαμπριανίδου, Καράμπαλη, Ράπτη, Καρανικόλα, Ευστρατιάδου, Γκόργκολη, Πολυμέρα, Μοναχού, Μουράτογλου, Γεωργούτσου, Καλαφατάκη, Αγγελίδη.