Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Τα πεταμένα 8.5 δις για τους Ολυμπιακούς

Τα 8.486 δισ. ευρώ έφτασε το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τα οποία διαβιβάστηκαν στην Βουλή προς απάντηση σχετικού ερωτήματος που απευθύνθηκε  στο υπουργείο Οικονομικών.
 Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο (τακτικός Προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) όσο και οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004».
Ενώ, όσον αφορά το υπουργείο Πολιτισμού, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, στους προϋπολογισμούς (του ΥΠΠΟ) των οικονομικών ετών 1998-2000, δεν προβλέφθηκαν πιστώσεις για δαπάνες προετοιμασίας και διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.
Συγκεκριμένα, στον τακτικό προϋπολογισμού του 2001 διατέθηκαν για δαπάνες προετοιμασίας και διεξαγωγής των αγώνων πιστώσεις ύψους 6.732.176 ευρώ και οι πληρωμές ανήλθαν σε 870.139 ευρώ.
Στο ΠΔΕ του ίδιου έτους του ΥΠΠΟ, διατέθηκαν για Ολυμπιακά έργα πιστώσεις ύψους 108.126.881 ευρώ όσα και οι πληρωμές που καταβλήθηκαν.

ΣΧΟΛΙΟ 1
Απο αυτά τα 8.5 δις, στον Πειραιά έμεινε το απόλυτο τίποτα, καθώς, έγινε  το απόλυτο τίποτα για την πόλη μας, σε επίπεδο υποδομών, παροχών, πολιτισμού κι αθλητισμού.
ΣΧΟΛΙΟ 2
Επειδή, είμαι απο τους ελάχιστους που, συνειδητά, δεν πήραν ούτε ευρώ απο το φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων, ασφαλώς και δικαιούμαι να γράψω για τη ζημιά που μας έκανε αυτό το πανηγυράκι....
ΣΧΟΛΙΟ 3
Οταν βγαίνετε και πανηγυρίζετε στους δρόμους ή αποθεώνετε την υπερβολή, να σκέπτεστε πάντα ότι εσείς πληρώνετε τον λογαριασμό.
Δείτε που γυμνάζονται τα παιδιά μας και που πηγαίνουν σχολείο, αλλά και που και πως νοσηλευόμαστε όλοι και θα μπείτε στη διαδικασία της δεύτερης σκέψης, αν δεν έχετε μπεί ήδη...
ΣΧΟΛΙΟ 4
Σκεφθείτε πόσο μας στοίχισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όταν το μόνο που μας άφησαν είναι, το τραμ, η Αττική οδός και το αεροδρόμιο, τα οποία βεβαίως, χρυσοπληρώνουμε στην καθημερινότητα μας.

Ν.Δελ.