Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Κατανόηση...

Κάθε αλλαγή σε ότι έχει σχέση με παιδιά, πάντα πρέπει να γίνεται με προσοχή, όπως και κάθε κουβέντα είναι αναγκαίο να διατυπώνεται με φροντίδα και με δεύτερη σκέψη.
Ποτέ δε ξέρεις τι σταυρό κουβαλάει ένα σπιτικό, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος γι΄αυτό που θα ακούσεις.
Εχεις στο μυαλό σου ότι αντιμετωπίζεις εσύ μία δυσκολία και τα χειρότερα είναι δίπλα σου και μπροστά σου....
Αυτά μετρούν για εμάς πιο πολύ σε σχέση με το καθαρά αγωνιστικό μέρος.
Ενα κοριτσάκι  μπορεί να φύγει ηττημένο απο το γήπεδο, όχι όμως ταπεινωμένο ή προσβεβλημένο.
Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά ;
Μα, επειδή, το Σαββατοκύριακο θα γίνουν ανακατατάξεις στα τμήματα υποδομών, για καλύτερη δουλειά απο τις προπονήτριες μας.
Ο άνεργος κι ο ταλαιπωρημένος, σου εμπιστεύεται ότι πολυτιμότερο έχει στη ζωή, το παιδί του, εσύ, πέρα και πάνω απο το βόλει, οφείλεις να το αντιμετωπίσεις σα δικό σου παιδί, αλλιώς, κάτσε σπίτι, μην επωμίζεσαι την ευθύνη και το βάρος της.
H ανακατανομή των παιδιών θα γίνει με το κριτήριο της καλύτερης εκπαίδευσης τους, όχι με βάση την επιθυμία τους να είναι μαζί με την αδελφούλα ή τη φίλη τους.
Θα παιδευθούν οι γονείς απο τις αλλαγές, που δε θα είναι ριζικές, αλλά, απαιτούν προσαρμογή και καλή διάθεση για συνεργασία.
Ομως, προσπαθούμε για το καλύτερο, δείχνουμε αντανακλαστικά που αποκτήσαμε απο την εμπειρία κι απο λάθη που κάναμε παλαιότερα.
Η οικογένεια του βόλει Γυναικών του Πορφύρα μεγαλώνει, αλλά, τα μέλη της πρέπει να έχουν την βεβαιότητα ότι υπάρχει στρωμένο τραπέζι για όλα....
Με άλλα λόγια, κάθε παιδάκι πρέπει να φροντίσουμε ώστε να πάρει ότι καλύτερο μπορούμε να του προσφέρουμε.
Αγάπη, σεβασμό κι εντιμότητα.
Ακόμα κι αν το στεναχωρήσουμε πρόσκαιρα , με μία αλλαγή, ή το βγάλουμε απο το πρόγραμμα του, για καλό θα γίνει, χωρίς υποκειμενικά κριτήρια.
Οπότε, χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί σε αυτές τις αλλαγές.
Και θα δείτε ότι θα αποδώσουν.
Καλό σας βράδυ και ότι θέλετε, τα λέμε στα γήπεδα το Σαββατοκύριακο απο κοντά.

Ν.Δελαγραμμάτικας